det här är mina dagar


Kycklingspett, kramar med systeryster (som förblir anonym) kvällsbad vid smultronstället och xider - det är sommar för mig! Tillsammans med vänner, skratt och soliga dagar såklart. :)

måndag 20

Igår hade jag en ny visningsbild på min msn och en kompis frågade om jag hade gått ner mer i vikt sen vi sågs för några månader sen. Han är uppmärksam som få, speciellt killar, och jag blir alltid lika glad. Jag skrev utan att tänka som vanligt att jag snart är uppe i det totala -17 kilo. Sen satt jag och väntade på hans svar. 17 kilo. Minus 17 kilo. Jag läste det om och om igen. 17 kilo. Har jag verkligen gått ner 17 kilo? Det är nästan 20 kilo. Jag? Har jag gått ner nästan 20 kilo?

Det är svårt att ta in och främst för att jag är den personen som aldrig lyckas med något, som aldrig slutför något. Jag bestämde mig för att må bra för 20 veckor sen. På de 20 veckorna har mycket förändrats. Jag har sökt hjälp och går nu i terapi för mitt inre, börjat röra mer på mig vilket är bra för både utsida och insida och dessutom blivit mycket mindre Anna storleksmässigt. Jag måste nog säga att jag är förvånad över mig själv men ändå har jag så långt kvar.

Vikt: 82.1 ( -0.2 | sen 10 mars - 13.2 kg | totalt - 16.4 kg )
BMI: 30.9 ( sen 10 mars - 4.9 | totalt - 6.2 )

Jag tänkte lägga upp lite bilder på mig senare, bara för att jag själv tycker det är roligare att läsa bloggar som har bilder ibland. Tycker ni det är något som piffar upp bloggen? För bilder har jag ofta, på mig själv och annat runt omkring. För plötsligt tycker jag faktiskt om att vara med på kort - även helkroppsbilder.

laxwraps

Man kan lyxa till en vanlig sallad genom att lägga den i bröd. Kanske inte det mest ultimata ur gi-synpunkt men hellre fuska i matväg än att stoppa i sig godis eller annat sött. Det här "receptet" lärde min föredetta rumskamrat mig för några år sedan när hon slängde ihop det till min födelsedag.

Du kan ju givetvis använda vad du vill och mixtra själv, det är det som är det fina med sallad. Det finns inga gränser. Men i det som vi åt igår hade vi det här:

laxfilé
isbergsallad
gurka
rödlök
körsbärstomater
majs
tunnbröd

Stek bara sönder laxen tills den är genomstekt, gör en sallad och blanda allt tillsammans. Lägg upp i tunnbröd och lägg en klick av nedanstående röra, rulla ihop och sätt tänderna i! Väldigt lätt, somrigt och gott.



Fetaoströra som är gjord på creme fraiche, vitlök, fetaost, salt och peppar. Smula bara ner osten i creme fraichen och smaksätt efter egen smak hur mycket vitlök och kryddor du vill ha. Det påminner lite om tsatziki men ändå inte. Tänk på att osten är salt så du inte har för mycket salt i.


måndag 19

Nu hoppade jag ju iof över förra måndagen och ni fick ju veta att när jag kom ner från Stockholm vägde jag 83 prick. Nu har det gått ytterligare några dagar och helgen är över med bara roligheter. Först har jag varit på Ullared igen men denna gången kändes det lite lättare. Jag hade inte minskat så mycket i storlek men allt jag provade passade, det satt snyggt och det var i storlek 44 och L, inte något större och inte något mindre. Det kändes bra och jag kom hem med nya snygga byxor, en kjol, lite linnen och en tunn tröja att ha på sommarkvällar.

Sedan har det varit fest i helgen med massa underbara xider, inte nyttigt alls men sjukt gott. Jag kan dricka dem som saft och aldrig tröttna på smaken. Mycket grillad mat och sallad men också mycket motion i olika former, cykling fram och tillbaka till affären några gånger, promenader och andra aktiviteter. Tänk på att måndagens resultat är på två veckor istället för en.

Vikt: 82.3 ( -2.3 kg | sen 10 mars - 13 kg | totalt - 16.2 kg )
BMI: 30.9 ( sen 10 mars - 4.9 | totalt - 6.2 )

Nu har jag inte så långt kvar till sjuan. Häftig känsla och då är det inte heller så långt kvar tills jag kommer under fetma till övervikt enligt BMI. Tänk att man kan glädjas åt något så litet...

mitt bästa tips ;)

Vill du går ner nästan 2 kilo på en vecka? Gör då såhär:

Åk till en stor stad eller till ett ställe med väldigt mycket sevärdigheter. Ladda med mycket dyr glass, testa till exempel Ben&Jerrys smak NewYork Chocolate Chunk (eller något liknande namn) och Piece of cake som smakar cheesecake och jordgubbar. Ta på dig en kamera och känn ställets puls i blodet, se allt du kan tänka dig vilja se! Men du får absolut inte använda dig av några färdmedel mer än av dina egna fötter. Vips - 1.9 kilo på 6 dagar!

Jag var övertygad om att ha gått upp i vikt just för massa glass, bröd, pasta och mat från Max. Jag satt på tåget hem från Stockholm igårkväll och planerade för de närmaste tre veckorna - pilates varje dag, cykelturer, morgonpromenader och absolut inga kolhydrater eller undantag. Men när jag ställde mig på vågen imorse och den visade på den fina och jämna siffran 83.0 så behövde jag inte vara så sträng mot mig själv längre.

Nu är jag hemma igen och det är skönt men samtidigt är jag förundrad över mina egna tankar, jag har aldrig gillat storstaden och dess mängd innevånare. Men igår var det lite svårt att åka hem, jag vill gärna stanna längre och som det verkar åker jag tillbaka om några veckor. Jag är hur som helst nöjd med veckans resultat på många sätt. :)

mina vänner...

Jag är fortfarande kvar i Stockholm och har inte tillgång till någon våg ens. Maten har blivit lite sisådär men å andra sidan har vi gått och gått och gått massor. Upp för kullar och berg, i parker och runt i stan. Jag har lånat min kompis systemkamera för den som inte vet att min stora kärlek är att fotografera så syns jag överallt med den runt halsen.

Imorgon åker jag hem dock och då kanske det kommer en sen måndagsuppdatering eller om jag väntar till nästa måndag. Hoppas ni har det bra! Här kommer några bilder!




månad fyra

Jag ska berätta en hemlighet, varenda en av de här dagarna har jag haft min första mensdag. Ni vet hur man känner sig då - tjock, svullen, hängig. Jag har världens mensvärk dessutom, de två första dagarna är jag drogad av Ipren.

Bilderna idag är tagna lite underifrån för jag hittade inga batterier till den vanliga kameran så det är taget med min mobil som inte kunde stå på samma plats som kameran gör. Kolla min supersnygga bränna också, haha! Bikinin ligger nerpackad för jag ska till Stockholm idag så det fick duga med den gamla underdelen som inte alls är samma modell.

Jag ser ingen skillnad på bilderna men tro min förvåning när måttbandet ändå visade på 14 centimeter Anna och framför allt 3 cm mindre lår! Oj! Bullar och godis kanske är bra för figuren ändå? ;)




Måttbandet: (minus sen 10 mars)
Halsen: 34.3 cm (-2,7 cm)
Överarm: 34 cm (-3 cm)
Under byst: 88 cm (-7 cm)
2 cm ö naveln: 89 cm (-20 cm)
2 cm u naveln: 100 cm (-20 cm)
Rumpan: 110 cm (-8 cm)
Lår: 66 cm (-10 cm)

Vikt: 84.9 (-10.6 kg)
BMI: 31.9 ( -3.9)

tack snälla ni

Det går något slags prisgivande omkring på bloggarna här och jag har fått tre stycken från Pia, Nenny och Cornelia. Tack så himla mycket, det är så konstigt att höra att andra ser mig som en motivation och inspiration men samtidigt så glädjefullt inne i hjärtat.

Om jag ska skriva 7 stycken personer själv som jag tycker ska få "pris" så blir det:

Ulrika - för att hon är en sån underbar person som förtjänar all lycka i världen och jag hoppas att hon kommer nå alla drömmar och mål.
Viktat - för att det är den allra bästa bloggen eftersom den tar upp allt det inre med att vara överviktig. Jag känner igen mig i varenda ord.
L - för att hon peppar mig med så starka ord och får mig att bli glad.
Ina - för att hon är en av mina allra bästa vänner som också har lyckats gå ner massor i vikt.
Samira - för att hon har bestämt sig för att starta sin resa mot ett hälsosammare jag och det är det första steget framåt.
Maddie - för det finns ingen större inspiration än henne, hon är min idol.
Zandra - för att om jag tror på att om någon kommer lyckas, så är det hon.

back on track - halvt

Jag fick en kommentar som planterade ett frö i mitt huvud för ett tag sen. Ett utdrag:

"...Det är du som påverkar ditt mående. Du har makten. Ett par vaniljbullar stillar något för några sekunder. Strax efteråt kommer ångesten, så är det för mig i alla fall. Låt inte träningen du har bakom dig förstöras pga något annat. Du är stark!..."

Det är så jävla sant, jag vill må bra och i mina perioder mår jag dåligt men gör jag verkligen mig själv en tjänst att strunta i allt och äta vad jag vill? Vågen pekar åter igen uppåt och det är sjukt hur snabbt pilen ändrar från ner till upp. Jag mår ju bara ännu sämre av att äta bullar, socker och snabba kolhydrater.
Jag har därför bestämt mig för att göra mitt bästa. Det kanske låter lätt att tänka men jag vet att det är en utmaning. Jag tänker inte hänga upp mig allt för mycket på vad jag stoppar i mig men jag tänker ändå göra mitt bästa för att hålla mig ifrån onyttigheter. Jag har bestämt mig för att utföra någon slags motion varje dag om så bara för några minuter. Några minuter är bättre än inget alls.

Så den sista veckan har jag ätit ägg och bara ägg till frukost istället för smörgås som jag hade halkat tillbaka till. Ett litet steg. Jag har också varit ute på en morgonpromenad och suttit på cykeln vid två tillfällen och svettats floder. Kanske kan jag vända pilen åt rätt håll igen?

Jag hittade en liten gnutta av den forna motivationen nämligen. Dans. Det är en hemlig dröm jag har haft väldigt länge. Att kunna dansa. Jag har för det första ingen taktkänsla alls men åh vad det ser underbart ut när andra glider över golven som om luften bar dem. För det andra så är jag för osäker för att klara av det just nu.
Jag vet inte om jag skrev det för längesen att jag gav mig själv ett löfte? Jag lovade i alla fall att när jag har kommit ner till min målvikt så ska jag skriva in mig på en dansskola. Något fartigt, svängigt och glädjefullt. Så nu när jag sitter där på cykeln och svettas och ser klockan ticka sakta eftersom jag bara vill gå av, så har jag börjat kolla på den fjärde säsongen av "So you think you can dance".


Det här är min inre längtan...

RSS 2.0