kroppskoll

Jag fick ett tips om sidan kroppskoll för några veckor sedan och jag tycker faktiskt att den är så bra att jag vill tipsa er om den också. Det jag gillade mest när jag var medlem på giviktkoll var att man kunde fylla i precis vad man åt och hur mycket man rörde på sig och så fick man veta exakt hur mycket av kalorier, kolhydrater, fett, proteiner osv man fick i sig samt gjorde av med. Det är precis det jag får ut av kroppskoll också. Jag använder den dock mest för att föra in träningsprotokoll, mått och vikt. Det tar lite för lång tid att lägga in alla matvaror men jag vet ju själv på ett ungefär vad jag äter.

Men det finns en kul grej dessutom, man kan jämföra träningstider och förbränning med sina vänner. Jag skulle tycka att det var kul om ni blev medlemmar och så kunde vi ha lite tävling mot varandra. Ser man att någon annan ligger långt före så kanske man blir mer peppad att ta en extra promenad för att komma ikapp?

Annars finns det också recept, träningstips på alla möjliga sätt, möjlighet att lägga upp bilder, dagbok. Det är bara att kolla in och leta reda på mig, alterica.

skippar vågen

Jag har ett beroende. Jag väger mig alldeles för mycket. I perioder kan det bli flera gånger om dagen. Aja baja, speciellt nu när jag har börjat träna för det går liksom uppåt istället för neråt. Det sänker motivationen rejält. Så för att göra det hela lite mer spännande så har jag bestämt mig för att skippa vågen fram till slutdatumet för mitt delmål - julafton.

Det kommer bli en riktig utmaning för mig, det är nog jobbigare än att låta bli sötsaker. Men måttbandet får bli min vän tills dess. 56 dagar. Eftersom vågen går uppåt var jag tvungen att mäta mig idag för att se om det åtminstone har hänt något där sen jag började om den 12 oktober. Mina 10 träningstimmar de senaste 7 dagarna har gjort lite nytta iaf för det är totalt 16 cm mindre av mig än då. Så jag får glädjas åt det istället för att deppa för kilona. Det sunda förnuftet vet ju ändå att muskler väger mer än fett...

vecka 2

Jag har tyvärr inte skrivit upp maten denna veckan men det har inte vart något bra direkt. Rutiner har varit som bortblåsta och veckan har flugit iväg som aldrig innan. Men jag har tränat massor och har haft konstant träningsvärk sen i onsdags eftermiddag typ. Skönt men samtidigt jobbigt.

Vikt: 83.8 ( +0.9 kg )
BMI: 31.5

Jag börjar tro att det är omöjligt att komma ifrån dessa siffrorna. Jag kommer verkligen inte under! Visst att jag har ätit onödigt onyttigt i veckan men jag har också rört på mig otroligt mycket mer än vanligtvis. Jag ger inte upp hur som helst, ikväll tog jag ut mig rejält och började till och med jogga lite lätt på löpbandet. Det kändes bra och jag längtar redan tillbaka men imorgon blir första passet av Body Combat. :)

en instickare

... för jag måste bara säga: f a a a n vilken träningsvärk jag har! Kan inte sträcka ut armarna rakt ut för det känns som biceps är ett för kort gummiband. Måste hitta nån bra stretchövning för den.. någon som vet?

första dagen på gymmet

Kampanjen som jag gick på (och la upp en bild på här under) var just bara en kampanj och egentligen inte alls så som man uppfattade den. Men det hindrade inte mig, idag var jag och min fina vän där och jag tecknade ett annat medlemskap (student guldkort med solarie och massage i priset) så nu är jag 322 kronor fattigare i månaden men förhoppningsvis får jag en bättre livskvalite, ett längre liv och en snyggare kropp.

Min vän gillar att köra hårt och jag vill köra i hennes fotspår, hon är precis den motivationen jag behöver för att få något gjort. Först 30 minuter i väldigt rask takt på löpbandet, sådär fort så man är ett uns ifrån att behöva jogga. Fortsättningsvis 30 minuter på cykeln i en medelhastighet av 28 km/h för att sedan börja med själva styrketräningen. Ryggmuskler, mage, triceps och biceps, rumpa och framsida samt baksida lår avverkades. Avslutningsvis blev det 5 minuter på roddmaskinen innan vi var så trötta och hungriga att vi begav oss in i omklädningsrummen.

Jag älskade det. Det var tufft och det var svettigt men så himla skönt. Jag har aldrig gillat gymmet innan men känner nu att det ska bli underbart att få spendera tid där och även på gruppträningarna. Jag är väldigt nyfiken på Body Combat eftersom jag förälskade mig i KiBoxen på friskis och svettis anläggning i Växjö. Body Balance ska jag absolut testa och egentligen nu när jag tittar på schemat så vill jag testa allt! Utom möjligtvis spinning och rpm för cykel på stället är inte min grej. Cykel ute däremot - ja tack!

Jag ser fram emot träningsvärken imorgon, känner redan av ryggen nu. :)

jag har tagit ett beslut


veckan som gick 1

söndag:
3 gi bröd, makrill i tomatsås, 3 festisar, 1 daim, 2 omelettmuffinsar, en bit pepparkaka
130 minuter snabb promenad

måndag:
3 gi bröd, makrill i tomatsås, kycklingwok, ½ omelettmuffin, 3 gi bröd, 6 skivor ost, 1 tomat, te
45 minuter rask promenad

tisdag:
2 gi bröd, 4 skivor ost, 1 tomat, 2 ägg, 20 gr mörk choklad, kycklingklubba, 1 tomat, 3 dl glass
4 skorpor med ost, 2 gi bröd
138 minuter snabb promenad

onsdag:
3 gi bröd, makrill i tomatsås, 1 festis, wok med broccoli, grönsaker, fullkornsmakaroner, chorizo och lite grädde
130 minuter snabb promenad

torsdag:
gårdagens wok, 1 vaniljbulle, 1 festis, 2 gi bröd med ost
cykling 35 minuter (240 kalorier), 60 minuter snabb promenad

fredag:
1 jalla drick, 1 cheeseburger bk, 100 gr daimchoklad, sallad och vitlöksbröd
4 xider, 1½ smirnoff ice, 1 shot
50 minuter simning utan stopp

lördag:
1 kanelbulle, kinabuffe med cola, 1 öl, 2 gi bröd med mjukost
45 minuter cykling (286 kalorier)

Som ni ser finns det en del "onyttigheter" med i veckan för er som kallar er för bantare. Men jag anser inte att jag bantar. Jag vill gå och fika med mina vänner om jag känner för det utan att ha dåligt samvete eller äta vitlöksbaguetter när jag är på middag hos någon. Det handlar om att göra sig av med fler kalorier än man tar in. Jag blev tipsad om kroppskoll som jag började använda på direkten genom att fylla i träning och kost och då får man en ungefärlig överblick över vad man stoppar i sig och vad som går ut, hur mycket mer av allt man behöver äta och hur många kalorier man bör äta för att hålla målsättningen som man har. Jag har stoppat i mig mellan 1000 till 1700 kalorier men har också gjort av med mellan 2000 till 2500 kalorier varje dag. Och se... trots "onyttigheter" så har jag gått ner i vikt, kan det bli bättre?

Jag mår bra och att röra på sig så mycket mer gör bara att man mår bättre. En bulle? Ja visst men också en extra promenad. :)

vecka 1

Första veckan mot jul och första delmål har passerat. Jag är sjukt nöjd eftersom jag har hittat en balans mellan att leva, må bra och samtidigt gå ner i vikt. Snack om fusk är slut för från och med nu äter jag vad jag vill äta så länge det fungerar för mig. Anledningen till varför det inte kom något inlägg igår var för att jag har haft fullt upp. Jag har varit i en liten håla utanför Uddevalla och varit på fest och igår var jag inne i Göteborg och var på puben typ. Strax ska jag vidare till Kungsbacka och hälsa på min bästaste vän och gosa med bebis.

Trott eller ej men jag har gått ner 2.1 kilo sen förra söndagen och det är verkligen inte med blod, svett och tårar. Jag var till och med nere på 2.5 kilo i fredags morse men det har blivit en del alkohol i helgen samt skräpmat i brist på annat. Men what the f*ck, 2.1 kilo på en vecka är grymt bra även om jag vet att det mesta är vätska.

Vikt: 82.9 kg [ -2.1 kg ]
BMI: 31.2

I nästa inlägg kommer veckans mat och träning.

enkel kycklingwok

Idag var min vän här och vi skulle plugga lite spanska tillsammans. Min familj skulle äta potatis, torsk och äggsås som är det äckligaste jag vet, får kväljningar av bara lukten. Så efter deras mat tänkte jag slänga ihop en kycklingwok av lite grönsaker som vi hade hemma. Det blev nog en av mina mer lyckade woker men jag hade gärna haft lite champinjoner, paprika och minimajs i också.

Ni får anpassa storleken för hur många det är som ska vara med och smaska men jag gjorde till främst till mig och vännen min smakade på ett hörn, precis lagom mängd. Alltså 1½ typ.

1 stor kycklingfile
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 små morötter
½ squash
4 stora broccolibitar (frusna)
1 dl grädde
1 tsk sambal olek
salt, peppar, kycklingkrydda

Börja med den tärnade kycklingfilén och strax därefter slänger du i morötterna i slantar och löken i lagom stora bitar. Stek nån minut eller två. Fortsätt sen med squashen som jag iaf skivade och sen delade på mitten, broccolin som jag delade i lite mindre bitar. Häll i grädden och krydda med sambal olek och de övriga kryddorna. Låt puttra ihop under lock några minuter och tadaa, smaklig måltid!

Tog ingen bild för det hade inte sett så smakligt ut när jag bara har min mobil att fotografera med för tillfället.

en ny kategori

Jag ska införa en ny kategori här på bloggen. Varje söndag tänker jag skriva en sammanfattning om veckan som gick. Alltså mer fakta, hur mycket jag har rört på mig, ungefärligt matintag och om det finns någon som vet nån sida där man kanske kan fylla i sina uppgifter för att få veta hur mycket kalorier man får i sig skulle jag vara tacksam för tips.

Förhoppningsvis kanske även detta kan motivera mig till att verkligen ta tag i det nu. 10 veckor och 73 dagar kvar till jul. 10 kilo. Är det möjligt? Såklart det är men det hänger på mig. Nu är det en långpromenad i det härliga höstvädret som väntar!

grattis på födelsedagen!

Idag har jag fyllt år, hela dagen faktiskt. Nu är det mindre än två timmar kvar av elfte oktober tvåtusenåtta och för tjugotre år sedan var jag tre timmar gammal. Dagen har spenderats utan att tänka och genom att bara vara. Vägde mig imorse och kan inte längre skryta med att bara "ha stått still" på vågen. Nej. Men jag och min vän har ingått en slags pakt, en gemenskap och en styrka tillsammans.
Till jul ska åtminstone jag väga 10 kilo mindre och tillsammans ska vi stötta varandra, det känns skönt att inte vara ensam utan att ha någon att luta sig mot. Så från och med idag har jag inte längre gått ner något, jag är på noll. Resan börjar i den sekunden jag slår upp ögonen imorgon och då  finns det inget igår.

Var i Ullared igår igen och köpte dagens födelsedagskläder plus en hel del annat fint, håret är även nyfärgat och jag är förhoppningsvis redo för vad morgondagen bär med sig...

Jag fick en kommentar som störde mig något så otroligt häromdagen. Förutom att jag har haft den värsta svackan på evigheter och mer eller mindre kämpat mig igenom varenda minut så kom den kommentaren som en yxa i själen för just den dagen var allt verkligen som sämst. "Du fuskar ju hela tiden." Jag var ett klick ifrån att radera bloggen men vaknade till och insåg att det var fel och inte jag som höll på att ta beslutet.

Nu när det känns lite klarare i mitt huvud har jag funderat lite över det där. När jag läste den där artikeln i aftonbladet för ett tag sen och de där två tjejerna hade skrivit att när man bloggar om vikten så blir det nästan skämmigt att skriva nederlag så därför kämpar man ännu mer för att slippa det. Jag tyckte det var korkat. Jag skriver inte min blogg för att slippa skämmas, för att visa att det är lätt som en plätt att gå ner i vikt utan för att visa mig själv och min kamp. En ärlig kamp och inte en fasad för att visa er något. Jag gör detta för min skull.

Jag trodde att jag kunde skriva precis som det var för jag är säker på att alla människor är som jag - faller dit förr eller senare på den där godisbiten. Jag gör mitt bästa och de dagarna som mina andetag handlar om att överleva så skiter jag tyvärr fullständigt i maten och vad jag stoppar i mig. Det får bli som det blir för om jag måste dämpa min ångest med mat så gör jag det för tillslut vaknar jag till liv och då tar jag tag i det igen. Det är fel och jag vet det men den som har varit där vet att man inte tänker. Jag tänker inte, det existerar inget mer än ångest, sorg och mörker inom mig i det tillfället.

Men nu känner jag bara att jag vill sluta skriva om nederlag och bara stoltsera när allt är positivt. För enligt samhället är det det som är normalt, man får inte vara svag och absolut inte kunna stå för det...

Start: 85 kg

tiden går fort när man har roligt

Oj är klockan redan snart halv fyra? Jag är som mest kreativ på nätterna och just nu har jag en period när jag inte kan sova ordentligt. Tillsammans med det faktumet att min familj äntligen har införskaffat sig en ny dator betyder att jag har photoshop igen. Varav ni nu ser en ny design.

Jag använder mig av Mozilla Firefox och designen är anpassad efter den. Jag vet att den ser lite halvkonstig ut med Internet Explorer men ni som fortfarande är lite ute i svängarna *blink blink* får antingen ta det som det är eller helt enkelt börja använda Firefox också. Jag har slitit som ett djur med denna designen för att komma på något annorlunda som kanske inte alla andra har. Det kommer mer saker snart så som lite vikttabeller, bättre länkar till recept och lite mer information om vem jag är. Men nu... sova!

ny veckodag

Jag har verkligen halkat efter den senaste tiden. Måndagar som är missade och inte särskilt mycket resultat att visa upp varje månadsdag. Jag har beslutat att byta vägdag från måndag till lördag. Nu på lördag fyller jag nämligen år och jag vill nollställa mina mätare så att jag kan se hur mycket det blir till jul.
Just nu står det still och jag måste försöka komma på nya sätt för att få mig själv motiverad och kanske kan nya siffror göra det. Det tidigare är det tidigare och det är bara framtiden som går att förändra. Månadsdag kommer dock vara samma.

Jag har fått frågan om olika träningsdvd:er men jag måste säga att jag vet inte så många. Jag fick ju Blossoms träning av en jättesnäll läsare och det är väl mer eller mindre den enda jag har testat. Förutom det har jag också gett Winsor Pilates en chans men det är väl faktiskt allt. Jag skulle kunna leta upp namn på fler men vad är det för mening att göra det när jag inte vet om det är bra eller dåligt? Då kan ni lika gärna leta själva. :)

Sen fick jag en fråga om vart jag ska utbilda mig till konditor/bagare. Jag vet inte riktigt än hur det blir eftersom det beror på min kommuns budget men förhoppningsvis så blir det en vuxenutbildning på Burgården inne i Göteborg till hösten som kommer.

Hoppas ni får en bra måndag, själv ska jag ner till komvux igen och öva inför ett spanskaprov. ;)

nu är jag här!

Jag trodde aldrig att jag skulle bli klar. Som ni har märkt har jag varit försvunnen ett tag och det beror på att jag har pluggat som ett as. Jag har börjat studera på komvux för att slutföra mina gymnasiebetyg men av olika anledningar så var jag inte berättigad till pengar från csn förrän jag hade läst upp 100 poäng. Så de sista fem veckorna har jag läst 100 poäng i ultrafart samtidigt som jag har läst 100 % heltid med de andra ämnena.. De sista 2 veckorna har jag levt på komvux - vaknat på morgonen och ätit frukost, gått ner och satt mig och inte kommit hem förrän 6-7 på kvällarna. Det har vart tufft men igår blev jag färdig! Wihoo!

Jag har inte haft en tanke på mat och ingen tid alls för motion. Men jag har varken gått upp eller ner något så jag är mer än nöjd för det är minst lika mycket utmaning att stå still som att gå ner. Igår kväll firade jag med att baka muffins (passande eftersom det är konditor/bagare jag har tänkt att utbilda mig till :P) och nu på förmiddagen firade jag med 50 minuters svettandes med Blossom på dvdn. Nu ska jag gå ut på en lång lång promenad.

Ha en trevlig helg och tack för att ni har tittat in trots min frånvaro. :)

RSS 2.0