vecka 9

Muskler väger mer än fett, muskler väger mer än fett, muskler väger mer än fett, muskler väger mer än fett, muskler väger mer än fett, muskler väger mer än fett...

Det är en sak att jag går upp i vikt om jag vet med mig att jag har fuskat och det är en sak att jag står still på vågen. Men när jag går upp mer än ett kilo när jag VET att jag har ätit bra och dessutom börjat röra på mig mer än tidigare... då blir jag faktiskt ledsen.

Muskler väger mer än fett, muskler väger mer än fett, muskler väger mer än fett, muskler väger mer än fett, muskler väger mer än fett, muskler väger mer än fett...

Jag får upprepa mantrat inom mig för annars vet jag inte om jag tappar all lust. Jag tänker inte väga mig på ett tag nu, inte så länge jag vet att jag sköter mig med både träning och kost. Jag vet att vågen inte är det mest pålitliga men ändå så knäcker det mig när jag ser detta pluset. Så från och med nu, fram till den 21 september får vågen samla damm.
Jag ska på stort dop den 20:de och jag vill hellre känna mig fin då än att känna tyngden av fel siffor på mina axlar. Så förhoppningsvis får jag en glad överraskning på måndagen där dagen efter eller så blir jag depp igen. Men nu blir det en utmaning för mig själv - att låta bli vågen.


Vikt: 85.8 ( + 1.1 kg || - 2.7 kg sen 29 juni )
BMI: 32.3 ( - 1.0 sen 29 juni )

Muskler väger mer än fett, muskler väger mer än fett, muskler väger mer än fett, muskler väger mer än fett, muskler väger mer än fett, muskler väger mer än fett...

Helgens svampplockning och middag - fläskfile med smörstekta kantareller, hackad lök och min egna rödvinssås.


Kommentarer
Postat av: Anneli

Du har inte funderat på att skaffa en våg som mäter fettprocenten och muskelprocenten? Jag har en sån och det har hänt att jag stått stilla eller fått ett litet plus men att det hänt positiva grejer på procentfronten.

2009-08-31 @ 12:34:25
URL: http://anneli1983.blogspot.com/
Postat av: Jag klarar det

Hang in there :/

2009-08-31 @ 14:04:41
URL: http://jagklarardet.blogg.se/
Postat av: Annie

Å vad jobbigt sånt är alltså:( Blää man vill ju ha minus hela tiden!!

Även om det är tufft, så är dte ju faktiskt så att muskler väger mer än fett...men när man vill gå ner i vikt är det en klen tröst...iaf just nu kanske..

Jag skickar massor av pepp till dig iaf & hoppas på att du får ett STORT minus nästa gång du väger dig!!!

2009-08-31 @ 14:20:01
URL: http://enjojobantaresdagbok.blogspot.com/
Postat av: Karoline

åh, vad är det för recept på såsen? förresten, vad hände med din och din väns matblogg? det blev ju aldrig något morotsbröd haha.



ps. kroppen är lite CP! du har inte menne på G eller något sådant?

2009-08-31 @ 14:44:56
URL: http://wordsareveryunnecessary.webblogg.se/
Postat av: Bullen

Muskler väger inte mer än fett. Ett kilo muskler väger ju lika mycket som ett kilo fett, ett kilo är ju alltid ett kilo, liksom...



MEN, däremot så tar ett kilo fett upp FEM gånger så stor plats som ett kilo muskler, så därför kan man mycket väl väga lite mer men fortfarande vara riktigt slank och vältränad. FEM gånger. Det är väldigt mycket :) Och har du tränat och ätit bra, så är jag säker på att du fått finfina resultat även om vågen säger annat. Mäter du kroppen ibland också, eller går du bara efter vågen?

2009-08-31 @ 15:28:24
URL: http://www.bullenstankar.blogspot.com
Postat av: Lomina

MUSKLER VÄGER MER ÄN FETT! Du är jätteduktig, ge inte upp!

2009-08-31 @ 15:58:58
URL: http://l0mina.blogg.se/
Postat av: Fia

Du samlar på dig vätska om du tränar. :) Drick mer vatten. Jag tror att jag står stilla i vikt som det ser ut nu. Men jag äter mindre än jag brukar och har gått en massa den här veckan. jag hoppas det ska ge resultat snart någon gång. :)

2009-08-31 @ 16:07:36
URL: http://lusth.blogspot.com
Postat av: Anonym

Jag förstår att det känns så jäkla ruttet och det känns nog ännu mer ruttet när jag meddelar att en människa endast kan gå upp 8 kilo muskler per år. Det vill säga, muskler tar mer än en vecka att bygga upp. Nu låter det som att jag försöker göra dig än mer vemodig men det jag försöker komma fram till är att jag tror vi alla varit med om det där. Trots bra mat och träning så säger bara kroppen stopp. Men det är så det fungerar med viktminskning: ena veckan ner, en annan vecka upp. Jag tror bara vi måste lära oss att vågen inte alltid kommer att peka nedåt, det kommer inte alltid vara roligt. Tänk istället att vågen i alla fall inte visar siffrorna 98,5 för dig längre och att du kommit såpass långt att 1,1 kg är oacceptabelt för dig. De 1,1 kilona betydde förmodligen inte lika mycket på vägen upp till 98,5.

2009-08-31 @ 17:50:47
URL: http://assless.blogg.se/
Postat av: Cornelia

Fantastiska bilder på de underbara kantarellerna. Det är inte lätt att få huvudet att förstå att muskler väger mer än fett men så är det ju. Hur gör du med mätningar, de brukar ju vara mer rättvisande.

Kram och pepp

2009-08-31 @ 18:36:03
URL: http://www.mia-caramia.blogspot.com
Postat av: Malin

Ja, muskler väger mer än fett :) Fortsätt upprepa det du i ditt huvud. Du vet ju att du sköter dig så :)

2009-08-31 @ 19:14:58
URL: http://malinjoe.blogg.se/
Postat av: Marie

Har du prövat att mäta dig någonting. I bland är måttbandet en mycket bättre mätenhet på framgång!



Heja dig!

2009-08-31 @ 21:52:52
URL: http://www.sockergrynet.se/avvikt
Postat av: Mia

Jag tycker redan du är jättesöt! <3

2009-08-31 @ 21:59:41
URL: http://miamupp.blogg.se/
Postat av: Pernilla

Det kommer, hang in there… Har själv stått still (på vågen) i tre veckor men jeansen går att knäppa nu. BOJKOTTA VÅGEN!

2009-09-02 @ 13:24:57
URL: http://teatimedarling.blogg.se/
Postat av: Pernilla

Hang in there! Släng vågen och gå på känslan, det har jag gjort. Har inte tappat ett enda kilo på tre veckor men får knäppt jeansen igen...



Du är grym! (Och en väldigt duktig fotograf)

/Pernilla

2009-09-02 @ 20:56:51
URL: http://teatimedarling.blogg.se/
Postat av: I våran lilla vrå (C)

kanske har du samlat på dig vätska i kroppen? om man ska ha mens snart så brukar man ju få ett plus på vågen...



Vet att de känns tungt just nu, när man får plus fast man varit duktig.. de känns förj*vligt! Men deppa inte, snart kommer ett stort minus... kämpa! kram

2009-09-03 @ 08:54:25
URL: http://cettciliasklotter.blogg.se/
Postat av: livetoday

HONEYBONEY :D du är bäst, som en häst.. EHEHHEHE. woho, snart vägning igen, och då har du gått neeeer OCH JA HAR NÅTT MITT ANDRA DELMÅL, förhoppningsvis :D KRAM

2009-09-03 @ 21:09:16
URL: http://livetoday.webblogg.se/
Postat av: Anna J.D Jacobsson

Ja, strunta i vågen, det säger ingenting om hur man ser ut iaf, jag tycker att jag ser större ut nu än för 10 kilo sedan, skumt det där... Men jag mår vansinnigt bra så jag fokuserar på det.

Jisses vad goda dina bilder ser ut! Blir sååå sugen på svamp! :D

Postat av: Du vet inte

Helluuu :)



är du intresserad av att dansa? eller kanske bara vill pröva på en gång för att se om du är intresserad? kolla in bloggen för mer info..



lär dig dans av en av Sveriges största dansartister



annars kan vi alltid följa varandras bloggar på bloglovin

2009-09-06 @ 17:10:59
URL: http://duvetintee.blogg.se/
Postat av: Jenny

Gott det ser ut!

2009-09-13 @ 17:43:08
URL: http://www.matlust.bloggproffs.se
Postat av: SaraLouise

Hej!

Jag håller också på att kämpa med att bli mer hälsosam och jag skiter i vågen totalt. Jag har inte vägt mig på jag vet inte hur länge utan istället mäter jag mig varannan vecka. Det känns mycket säkrare!



Du verkar vara en jättehärlig tjej!

2009-11-05 @ 16:52:03
URL: http://mabranu.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0