I´ll be right back!

Efter två toarullar och ett paket med näsdukar så börjar snuvan avta men hostan tyvärr tillta. Men jag kommer snart tillbaka, kroppen har inte segrat över viljan så det känns fortfarande positivt att mina nya rutiner kommer kunna fortsätta när jag väl är frisk.



Jag har gjort små förändringar i mitt lilla rum också för att känna positivitet flöda (man kan ju försöka iaf). Jag har märkt att jag har blivit beroende av ljus och jag gillar inte alls de där mörka, burriga färgerna längre som jag älskade förr. Vitt ska det allra helst vara och jag är den som tror starkt på att vilka färger vi omger oss med påverkar hur vi mår. Jag har orden "Carpe Diem" skrivna på väggen, blomstergröna hjärtan i fönstret, fotografier på människorna jag tycker om står framme, böckerna som jag älskar, vita möbler, så ljust rosa väggar att man måste ha något vitt att jämföra med för att se att det är just rosa. Enkelhet och Anna. Det är vad jag vill omge mig av.

Kommentarer
Postat av: Marie

Skönt att du är på bättringsvägen!! Ja det är viktigt att ha ett hem där man kan koppla av i, hämta kraft och njuta! Mitt hem är min borg, där är jag trygg!



kram

2010-08-15 @ 18:12:01
URL: http://www.sockergrynet.se/
Postat av: Linnea

Vad skönt att du känner dig peppad trots en jobbig förkyldning! :)

2010-08-15 @ 18:59:30
URL: http://stegdagboken.blogg.se/
Postat av: Fröken Viktig

Krya på dig ♥

2010-08-15 @ 20:20:07
URL: http://www.frokenviktig.com
Postat av: http://jsnewmemories.blogspot.com



usch. krya på dig..!

2010-08-15 @ 21:11:39
URL: http://jsnewmemories.blogspot.com
Postat av: Lina

Krya på dig!

Du är snart på gång igen :)

2010-08-16 @ 07:00:24
URL: http://likar.blogg.se/
Postat av: Suzan

krya på dig!

2010-08-17 @ 11:35:47
URL: http://www.ettdussinpannor.blogspot.com
Postat av: therese

Skönt att du ser ljus i mörkret =)



Ang. din fråga om kropp&bildterapin: Den variant jag gick på var mycket prat om hur och varför man mådde som man mådde just nu, i en grupp om ca 8 personer och två terapeuter. Grävande i ens bakgrund (man pratade bara om man ville, det var ok att "bara" lyssna också, men så småningom känner man igen sig i så mycket att man ville dela med sig, gråta och bearbeta tillsammans med de andra). Det blir väldigt personligt och utlämnande, men alla har tystnadsplikt gentemot varandra. Själva bilddelen bestod mycket i att vi ritade oss själva i helfigur på papper på väggen (som vi upplever oss själva) och sedan jämförde med hur vi verkligen ser ut om vi ställer oss mot vår teckning och det var en skrämmande upplevelse att se hur "störd" ens uppfattning är. Vi fick peka ut på olika bilder i böcker vilka kroppsfigurer vi identifierade oss själva med, från jättemagra till sjukligt feta, och även där blev det jättefel jämfört med verkligheten. Även bilder på mat visades ofta och vi skulle peka ut vad vi tyckte var en normalportion, det var jobbigt för jag hade så störd bild av det. Tankeställare verkligen!



Annat vi jobbade med var massage, fast det var enskilt tillsammans med terapeut. Då rullar de en boll i ett särskilt mönster över hela kroppen för att man ska lära sig att känna in var ens kropps gränser verkligen går och motverka att tanken flyter ut och man ser sig som större än vad man är. Mycket prat om att man duger som man är, men det bet inte på mig eftersom jag inte tycker så när det gäller mig själv, du fattar säkert vad jag menar. Jag vill bli smal och lycklig, inte höra att jag duger som jag är suck. Men visst hjälpte terapin, man hittar nya tankebanor, lär sig att man inte är ensam och att undvika sina "triggers" för i mitt fall hetsätning.



Det jag tyckte var jobbigast var att det var blandat bulimiker och anorektiker i gruppen, för när de anorektiska berättade att de klarade att gå dagar utan att äta och kunde kräkas precis när de ville (det har jag aldrig kunnat till mitt stora förtret, och kanske också min räddning)blev jag otroligt avundssjuk och tänkte ungefär: Vad gnäller du för, du är ju smal! Stört, jag vet, men man är ju inte direkt frisk i det läget =( Oj, nu har jag utlämnat mycket, men det var faktiskt skönt att skriva av sig lite =)



Hoppas du blir frisk från din hosta snabbt! Kram

2010-08-17 @ 18:47:08
URL: http://frallansvardag.blogspot.com/
Postat av: Fia

Jag älskar också enkelhet och vitt!

Krya på dig!<3

2010-08-17 @ 23:59:01
URL: http://vagentillfriheten.blogspot.com
Postat av: Ida-www.lippstick.se

Krya på dig!

/ Kramar Ida

2010-08-19 @ 17:00:41
URL: http://www.lippstick.se
Postat av: Anna

Vitt och gröna växter är ju så fint ihop! Bra att ändra om hemma lite ibland också, ta in lite ny energi : )

Fint!

2010-08-19 @ 18:02:42
URL: http://www.annagettingmarried.blogspot.com
Postat av: josefin

Din blogg är väldigt fin =)

2010-08-27 @ 21:53:14
URL: http://sameoldstories.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0