fuskdieten


Igår var jag på dop och dagen innan dess bakade min vän den mest perfekta kladdkakan. Jag är ju inte den bästa på att tacka nej till sånt jag älskar att stoppa i munnen.

Dopmaten bestod nästan bara av kolhydrater, pastasallad, tårtor och bullar i mängder. Jag åt dock inga mängder men lite.

Det här veckoslutet har varit hemskt matmässigt och inte har det blivit den minsta träningen av, faktiskt ingenting sen jag var och simmade. Trots det har jag gått ner mer i vikt än förra veckan när jag åt oklanderligt och tränade som en gris.

Kanske ska jag fortsätta fuska för det är ju då det händer mest?

(förövrigt lånade jag dagens kläder av min vän, förutom kjolen som är min, men det är storlek M på tunikan - fattar ni? Storlek M! Leggingsen satt perfekt och är storlek L. Kanske inte så stor skillnad för er men att jag kan ha något i storlek medium är stort... )

simhallen

Igår tog jag mig faktiskt iväg till simhallen igen. Simmade ju en del i våras men pengar och sommaren kom emellan, vem vill bada i badhus när vattnet är varmt ute?

Jag tappade bort räkningen på sträcka efter cirka tio minuter och det var alldeles för mycket liv och rörelse omkring mig för att jag skulle lägga ner energi på det samtidigt som att simma. Men jag simmade på i exakt en timme och när jag klev upp ur vattnet var jag allt annat än stabil. Man känner inte hur man arbetar på samma sätt under vatten. Härligt!

Idag har jag som vanligt träningsvärk främst i ryggen, skönt eftersom ryggen annars missar sin träning oftast.


måndag 24

Jag har cyklat som en tok, tränat blossom med min egna touch av svårare situps och lättare armhävningar, promenerat och ätit någorlunda bra. Visst vet jag att muskler väger mer än fett men jag är besviken. Trodde på stora resultat på vågen eftersom det oftast går neråt när man förändrar snabbt i sitt levene men icke...

Vikt: 82.6 ( -0.1 | sen 10 mars - 12.7 kg | totalt - 15.9 kg )
BMI: 31 ( sen 10 mars - 4.8 | totalt - 6.1 )

100 gram och så mycket slit. Men förhoppningsvis omfördelas allt och något händer med min kropp även om det inte märks på vågen. Får helt enkelt fortsätta att cykla på, träna på och promenera och hoppas på att resultatet kommer den 10.de nästa månad när kort ska tas. :)

cykelkärlek

Har nyss kommit hem svettig och seg efter samma cykelrunda som i måndags. Nödinge-Skepplanda tur och retur. 13 minuter fortare kom jag hem idag, härlig känsla speciellt eftersom jag tog igenom mig 50 minuter Blossom innan jag begav mig. Alltså, 4 mil på 1 timme och 37 minuter. :D

Finns det något som sporrar mer än att slå sina egna tider?

Cykling - 20 km/h motsvarar 23500 steg eller 940 kalorier

Gymnastik - Normal motsvarar 6450 steg eller 257 kalorier
enligt omvandlaren på stegmätare.se


Tur att cykelutvecklingen har kommit längre än detta...

kloka ord

En kompis till mig sa för några dagar sen såhär:

Det handlar inte om vad du har i maten - det handlar om vad du stoppar i dig mellan maten.

Det hela handlade om att jag gör ju mycket såser på grädde och han är mer för så fettfria produkter och maträtter som möjligt. Men tydligen har han vänt spår och har kommit underfund med att det oftast är småätandet som är den stora boven och inte själva maten. Min syn på det hela är nog en kombination, men absolut - sluta småäta så ska du se att det går neråt på vågen. :)


utmanade mig själv

Jag har lite olika rundor jag brukar cykla när jag är ute beroende på hur mycket jag känner för att cykla. Det som är bra är att det går en cykelväg som sträcker sig igenom 5 orter i min kommun, en lång raksträcka som man sen måste ta sig tillbaka. Av någon anledning har jag alltid medvind dit men motvind hem och jag brukar ta mig vatten över huvud och cykla alldeles för långt. Så även igår...

En gång tidigare har jag cyklat till orten längst bort. Jag hade glömt exakt hur långt det var men det var sommaren 06 jag tog mig ända dit på cykel. Då tog det lite över 2 timmar en väg, hem kom jag aldrig utan jag stannade helt död hos en kompis och sov över där.
Igår kände jag mig pigg och fick för mig att jag skulle fortsätta och fortsätta lite till från den näst sista orten. När jag hade kommit ända fram till slutmålet var det bara att vända. Motvind. Men jag trampade på och musiken dånade i mina öron. Tramp tramp tramp.

När jag kom hem och gick av cykeln skakade jag så att jag höll på att ramla ihop, skön känsla. Det tog 1 timma och 50 minuter både dit och hem. Snacka om förbättring av kondition sen 06.
Jag gick in på hitta.se för att se hur långt det egentligen var jag hade cyklat. Tro min förvåning när det visar sig att det var cirka 4 mil fram och tillbaka! Jag förstår inte hur jag dessutom orkade ta mig ut och gå bort till höghusområdet och leka i sandlådan med syster och sen dessutom ännu senare på kvällen ta en promenad på en timme.

Trodde jag skulle vara helt död idag men en rask promenad på 40 minuter är redan avklarad och nu ska jag äta frukost bestående av ägg, gi-bröd och lite mjölk. Funderar på att åka och simma sedan men får se hur det blir med det.... jag är verkligen på g nu!

måndag 23

En vecka har gått med relativt hårt schema. Jag har druckit massa vatten, minskat kolhydraterna men ändå ätit gi-bröd, en halv deciliter tex bulgur till maten men massa sallad som kompensation. Jag har cyklat på både cykel och träningscykel, gått morgonpromenader och tränat med Blossom.
Kulturkalaset har gått av stapeln här i Göteborg och jag har haft en fullspäckad helg av roligheter ända sen i torsdags. Jag har sett Takida (underbara musik och jag var lycklig en stund), jag har sett Timo Räisänen (underbara människa och jag var lycklig en stund igen), jag har varit på nattklubb med vänner och jag har njutit av kalasstämningen. Igår var jag på dop och världens finaste lilla ängel fick tvätta huvudet. :)

Helgen har däremot inte varit så sund och jag är därför förvånad över att skillnaden blev så stor ändå. Jag drack 6 xider, en vodkagrogg, jag smakade på Langos för första gången i mitt liv och det var nog långt ifrån nyttigt. Å andra sidan har jag gått massor. Avenyn upp och avenyn ner, hoppat på konserter, fram och tillbaka, kors och tvärs. Jag har till och med dansat, jag som inte dansar. Jag såg nog ut som en fåne och jag hade mer ångest än jag hade kul men det var nog lärorikt för mitt psyke. Maten efter dopet var gudomlig, smörgåstårta och alla bakverk! De ska vi inte tala om - rosa, rosa rosa! Var tvungen att smaka lite, lite...

Vikt: 82.7 ( -1.9 | sen 10 mars - 12.6 kg | totalt - 15.8 kg )
BMI: 31.1 ( sen 10 mars - 4.7 | totalt - 6 )

Nu ska jag bara fortsätta såhär och än har jag inte tappat motivationen, det blir nog bra i slutändan. Nu ska jag ut på en promenad och sen ska jag förbereda mig för inskrivningen på komvux. Wish me luck!

En bra start

Igår var en väldigt bra start. Först och främst kom jag upp redan vid sju och gick en frisk promenad innan frukost, de sista veckorna har jag sovit till 10-11 om dagarna.

Maten:
Frukost: 2 ägg med en klick kaviar, en halv burk makrill i tomatsås, 2 omega3-kapslar
Lunch: 2 ägg (jag missade tiden för är inte van vid lunch längre)
Middag: Ugnsstekt kycklingfile med en klick creme fraiche och ugnsrostade grönsaker (morot, squash, vitlök, röd lök, paprika)
Mellanmål: 20 gr 72% choklad, ost &skinkrullar på kvällen
Dryck: Otaliga glas med limevatten, 2-3 glas med funlight

Motion:
40 minuter morgonpromenad
80 minuter cykling med 10 kilo extra i form av en syster
30 minuter medelpass med Blossom

Fick låna min kompis inloggning till hennes viktkoll och la in mina uppgifter i Håll Koll för att se kalorier, kolhydrater osv.

Resultat:
Intag kalorier: 997
förbrukning kalorier: 1331
intag kolhydrater: 30
Dagens GB-värde: 3 ( i rivstarten ska man äta ungefär 10 gb-värde max)


Idag vaknade jag redan kvart över sex och gav mig ut på en jätteskön promenad på 50 minuter och ska snart köra igenom ett av 50 minuterspassen på Blossoms DVD. Jag känner redan att jag mår bättre än när jag har slappat hela sommaren. Är det förresten någon som vet hur snabbt man märker skillnad av omega3-kapslarna? Några dagar, någon vecka, någon månad eller mer?

Det här är Anna.

Vad gick du för linje på gymnasiet?
Jag har läst 1 vecka på frisörlinjen, 1½ år på samhälle/journalistik och 2 år på barn och fritid.


Framtidsplaner?

Nu till hösten ska jag läsa upp ämnen som jag inte fick med mig från gymnasiet och sedan har jag förhoppningsvis fått en egen lägenhet snart. Jag har precis bestämt mig för att någon gång i livet äga ett eget cafe. Det roligaste jag vet är att baka och laga mat men jag har inte riktigt kommit underfund med vad för slags cafe det ska vara.
Annars vill jag nog gärna arbeta med barn eller fortsätta drömma om att bli en framgångsrik fotograf.


Vad gör dig motiverad/inspirerad?
Det är en svår fråga eftersom det är många saker som påverkar. Främst vill jag må bra och att drömma om en framtid med hälsa och mål som har gått i uppfyllelse är en motivation. Det är främst lycka som är mitt mål och inte att bli smal, det är en bonus. Jag försöker se mig själv framför mig om några år och då är jag precis på den platsen jag vill vara.

Mycket inspirerar mig, människor, filmer, framtiden, det förflutna, vänner, citat, bilder, känslor, blickar.  Jag blir inspirerad av positiva saker, sånt som får mig att må bra och det får mig att bara vilja fortsätta för det är en lång väg att gå..


Vad är du mest och minst nöjd med hos/ på dig själv?
Jag är nog mest nöjd med att trots alla motgångar jag verkar ha fått i livet så står jag fortfarande upp, jag lär mig nya saker hela tiden och försöker använda det till något positivt. Vad jag är minst nöjd med kan jag rabbla på i evigheter men trots det så kan jag ibland se mig i spegeln nu och avsky mig själv mindre än vad jag har gjort innan. Det är alltid något och jag vet att en dag kommer jag tycka om mig själv helt.


Vad hade du för hemlig ingrediens i köttfärssåsen du gjorde nyss?

Tar med denna frågan av en anledning - för att samtidigt tala om för er att inte vara rädda när ni lagar mat. Jag gjorde en köttfärssås i veckan med mango/currykrydda i. Jag har ofta en gnutta curry i köttfärssås och ibland också senap. Utmana er själva, det är inte farligt men oj så roligt när man hittar sådant som är unikt och som får eran familj eller gäster att fråga efter recept. (Nu när hon vet vad ingrediensen var säger hon bara usch och blä, men hon gillade den massor innan hon visste. :P)

Hur lång är du?

Jag är 1 meter och 63 centimeter hög.

Har du blivit kränkt på grund av din vikt nångång?
Det var en gång jag träffade en kille som jag lärde känna på internet. Det är kanske 4-5 år sedan nu och jag talade om för honom att jag inte var smal innan vi sågs. Vi träffades och allt förflöt på bra, han gav mig till och med en puss innan jag gick på bussen hem. Sen frågade jag via sms, en klantig fråga: Så jag var inte för tjock för dig då eftersom jag fick en puss? Jag fick svaret att jag är ju lite väl stor för hans smak men att jag charmade honom med min insida. Aj. Det gjorde väldigt ont att höra. Han menade väl men i mina öron hörde jag bara det dåliga. Trots det är vi idag fortfarande vänner och en av mina närmaste vänner dessutom.


Vad är din favoritmaträtt?
Ytterligare en svår fråga eftersom jag tycker om så himla mycket mat. Men favorit på listan just nu är nog fläskfilegrytan.


Vad är ditt bästa tips till den som håller på med en viktnedgång?
Gå ned i vikt av rätt anledning. Fundera på varför du gör det och om det finns några psykologiska andledningar till varför du är överviktig, ta tag i det först eller åtminstone samtidigt. Gör du inte det kommer du gå upp i vikt igen eller byta beroende till något annat som kanske är ännu värre.

Ta inte nedgångar så värst hårt, tänk positivt och se det som något bra. Du kommer inte må bättre genom att klandra dig själv och större risk att du slutar istället för att hoppa upp på hästen igen.

Hur började du?
Från början var det en diskussion jag hade med mitt ex, vi blev sockerfreak båda två tillsammans och nån vecka efter min födelsedag i oktober så fick jag ett ryck och blev medlem på gi-viktkoll utan någon eftertanke. Jag bara bestämde mig för att börja.
Den hösten gick inte så bra, några kilon ner som jag sen gick upp över jul och nyår. När det tog slut med exet så sa han till mig att han inte trodde på mig, att jag aldrig skulle komma nånvart (allmänt och inte bara med vikten). Det blev slutklämmen. Jag klarar det jag vill klara och först var det en kamp för att visa hur fel han hade. Nu sitter hans ord som en tagg i hjärtat och jag har fått mitt jävlar anamma för att bevisa för alla hur fel de har, alla som inte har trott på mig genom åren.


Kändes det hopplöst i början?
Det kändes inte så hopplöst, i början var vi ju två och det var jätteroligt att laga ny mat, lära mig hur olika produkter påverkade min kropp. Sen runt jul och nyår började det kännas hopplöst och framför allt efter när det var meningen att jag skulle ta upp det igen. Det gick inte alls och under 3 månader hade jag lagt ner det totalt. Men under dessa 5 månader har det inte känts hopplöst, jag vet ju vad jag behöver göra för att klara det. Det är annat i mitt liv som har känts hopplöst.


Hur känner du nu efter att du har gått ner?
Jag har ju fortfarande mer än hälften kvar att förlora av min övervikt men jag känner en glädje. Jag har klarat att stanna kvar i mitt tänk i 5 månader med undantag för vissa perioder men jag har tagit tag i mig igen och inte gett upp helt.


Vad gör du när motivationen tryter och allt känns lönlöst?
Jag låter det vara ett tag, försöker att inte tvinga mig själv till något. Det är en livsstil som ska hålla resten av mitt liv. Jag tror inte på stränga dieter, tvång. Visst att man kan behöva tvinga sig ut och gå ibland men man får helt enkelt acceptera att livet består av dalar och berg. Ibland går det upp och ibland går det ner. Gör du det av rätt anledning som jag skrev ovan så kommer du klara dina mål förr eller senare ändå. :)


Hur ser du på din vikt och vad vill du uppnå?
När jag gick på gymnasiet kommer jag ihåg en specifik lektion när jag kom till skolan och berättade för min kompis att nu mådde jag jättedåligt för nu vägde jag mer än någonsin. Då hade jag vägt mig på morgonen och den visade på 85 kilo. Då kände jag mig som en kluns. Idag väger jag strax under och känner mig lättare än någonsin. Jag är ju inte alls så tjock som jag har varit, jag sträcker på mig när jag är ute och jag inbillar att folk ser att jag har gått ner i vikt. Det gör de såklart inte men kanske utstrålar jag något som fångar deras intresse när de ser mig. Uppnå, som sagt... lycka, hälsa och helt enkelt att må bra.


Har du någon kändiskropp som du inspireras utav?
Absolut. Skrev ett inlägg om det för ett tag sen. Men Hilary Duff i filmer när hon är normalbyggd, typ i Raise Your Voice som dessutom är en av mina favoritfilmer. :) Eller Jessica Alba i Honey - het!


Har du några favoritlåtar som du gillar att träna till?
Nu den sista tiden har det blivit mycket Takida som har gett mig min energi men jag är verkligen en allätare när det gäller musik och kan få lika mycket energi från fartfylld pop som av Lars Winnerbäck. När jag är ute och går brukar jag lyssna på ljudböcker dock. Steg, tid och metrar bara flyger förbi.


Har någon i din familj eller vänskapskrets inspirerats utav dig och börjat att nyttigare liv?
Jag vet inte riktigt. En av mina vänner började efter gi-metoden efter mig men jag tror inte att det var på grund av mig. Min kusin fick läsa den här bloggen häromdagen och blev tydligen imponerad men vet inte riktigt. Det är som sagt flera i min omgivning som har gått igenom operationer med magsäcken den sista tiden så jag är liksom inte den som har försvunnit mest i storlek. Jag är en i mängden. Två av mina allra bästa vänner har dessutom förlorat  mer än vikt än mig. (dom är bäst!)

Jag har svårt att se att jag skulle vara en inspirationskälla även om jag den sista tiden har fått många kommentarer om det. Tack, ni är så snälla. :)


månad fem

Hej och välkommen till min nystart. För vilken gång i ordningen vet jag inte riktigt men nu är sommaren slut i mitt liv. Rutiner är redo för att återinföras och morgonen började häpnadsväckande bra. Förutom att jag har har suttit på toaletten med magkramper och gjort mig fri från olika kroppsvätskor ur alla öppningar typ, världens mensvärk och huvudvärk som liknas vid migrän så vaknade jag halvt drogad av Ipren imorse klockan 7 när klockan ringde.

Hela sommaren har jag bestämt mig för att ta en morgonpromenad på kvällen när jag har gått och lagt mig och varje morgon har jag kommit med undanflykter för att slippa. Idag tänkte jag inte ens tanken, jag stängde av alarmet och vaknade till i exakt 7 minuter innan jag gick upp, tog på mig kläderna och nappade åt mig mobilen med ljudbok på och vandrade ut. Är det så enkelt som att bara bestämma sig? Ja. Det är det.

Däremot har det inte hänt så mycket viktmässigt eller centimetermässigt den sista månaden. Jag litar inte på de sista veckornas resultat längre eftersom jag har vägt mig på en annan våg än den jag brukar använda. För ett tag var jag nere på 81.6 enligt den men imorse vägde jag 84.6 på den vanliga. Nog för att jag har ätit onyttigt och inte rört på mig lika mycket men vill nog inte tro att jag har pendlat så mycket på 2½ vecka.

Måttbandet: (minus sen 10 mars)
Halsen: 34.3 cm (-2,7 cm)
Överarm: 34 cm (-3 cm)
Under byst: 88 cm (-7 cm)
2 cm ö naveln: 89 cm (-20 cm)
2 cm u naveln: 100 cm (-20 cm)
Rumpan: 110 cm (-8 cm)
Lår: 66 cm (-10 cm)

Vikt: 84.6 (-11.1 kg)
BMI: 31.8 ( -4)

Inget har hänt sen förra månaden. Men eftersom jag faktiskt har levt på kladdkakor, friterade pommes och bulgur typ så är jag ändå nöjd. Jag är nöjd för jag har haft en bra sommar, ätit gott och så länge det inte är upp utan ner eller still så kan jag inte klaga.

Förutom promenaden på 40 minuter i morse så har jag bestämt mig för att börja äta omega-3-tabletter. Hälsa som hälsa och kanske kommer det göra någon skillnad för mig, jag äter nästan aldrig fisk så.

Det kommer inga bilder denna månaden, dels för att inget har hänt och dels för att min brors dator som jag brukar fixa sånt där med är sönder så blir det sånt jobb med att ta bilderna och sätta ihop. Det kommer nästa månad och då jävlar är det resultat, det lovar jag er lika mycket som jag har lovat mig själv! :)


Vem är Anna?

Jag tänkte.. jag har ändå fått en del frågor under tiden jag har skrivit om mig själv. Jag har kanske inte skrivit så mycket om vem jag är, mer än min vikthistoria. Så jag undrar... finns det något ni vill veta om mig?

Vet att det kanske inte är det mest orginella att be er ställa frågor, men det är praktiskt. På det sättet får ju ni veta och jag kan svara i ett inlägg som jag sedan kan länka till om nya läsare undrar något.

Hur som helst... fråga på om det är något du undrar. Längd, tidigare levnadssätt, vänner, favoritfärg, tandkrämsmärke... shoot!

korvgryta a´la moi

Skolans korvstroganoff. Den var jag helt betuttad i och kunde äta hur mycket som helst de dagarna den serverades. Men idag har jag mixtrat ihop mig en egen korvstroganoff eller korvgryta, vad man nu vill kalla det. Som vanligt när det gäller mig så har jag inte riktigt exakta mått av något när jag lagar mat. Ni får höfta lite och använda smaklökarna tills det smakar bra. :)

400 gram korv (använde kalkonkorv men falu går lika bra)
färska champinjoner
1 paprika
1 stor röd lök
1 äpple
1 paket krossade tomater
1 msk idealmjöl
1½ dl grädde
½ dl mjölk
kryddor (salt, paprika, vitlök, curry, chili explosion)

Strimla korven. Tärna champinjonerna, paprikan, äpplet och löken. Stek lite lätt och pudra över lite idealmjöl, bara för att såsen ska bli lite tjockare sedan. Häll över de krossade tomaterna och låt puttra nån minut. Blanda i lite mjölk och grädde till du får en önskad konsistens. Krydda med valfria kryddor men de jag använde blir en jättegod mix. Tänk på att inte ha för mycket curry, det ska bara vara som en hemlig bismak. Låt koka ihop och servera med tex ris eller grov bulgur som ses här på bilden. Räcker till cirka 4 personer.

Hoppas du tycker om det. :)


tummen ur rövenNu SKA jag lyfta på min lata rumpa och röra på mig. Jag har inte riktigt bestämt mig för om jag ska ta en promenad eller om jag ska cykla rundan. Det tar sån tid att gå och jag vet inte om jag har lust att lägga den tiden just nu. En cykeltur är kanske mindre effektiv men mycket bättre än att sitta kvar i soffan. Aight? ;)

Håll tummarna för att uppehållet håller i sig till jag kommer in igen... räcker att jag var som en dränkt råtta igår efter att jag var och handlade. Men man ska inte klaga, solen och värmen gästade ju oss faktiskt riktigt länge innan. :)
Update: Det blev cirka 1.5 mil i motvind hela vägen. Det blåser ju från alla håll och kanter. Backen i Alafors höll på att ta livet av mig men jag trampade på. Puh...!!!

måndag 21

Man tycker att sommaren borde medföra att man är mer aktiv och rör på sig mer än annars. För mig är det tvärtom. Jag sitter still, ligger i solen och framför allt förändras matvanorna radikalt. Jag älskar pasta så det har varit rätt jobbigt för mig innan att hålla mig ifrån det. Nu när det är sommar är det lättare att lura sig och tänka att man kan unna sig mer av det goda.

Regnet öser ner på utsidan och istället för överväldigande hetta så är det nu regnet som sätter stopp för min lust att gå ut och röra på mig. Att man aldrig är nöjd. Viktnedgång sitter främst i huvudet och jag lägger inte allt för stor fokus på den försämrade prestationen nu under sommaren. Jag går upp och ner men det handlar inte om många hekton. Jag har och har haft en bra sommar, vilket är huvudsaken.

Vikt: 82.4 ( +0.3 | sen 10 mars - 12.9 kg | totalt - 16.1 kg )
BMI: 31 ( sen 10 mars - 4.8 | totalt - 6.1 )

Gårdagens middag:


söndag = mysdag

Söndagar är väl menade att spenderas i mysbrallor, osminkad och inte göra nånting? Åtminstone mina söndagar. :)att pengar ska stoppa en. :(

Jag hade aldrig lyckats hitta en träningsform som kändes rolig och trivsam. När jag var yngre var jag medlem på ett gym i kommunen men det slutade med att jag bara var där och solade. När jag var liten testade jag att vara med i flicklagen av handboll, fotboll och innebandy - inget som passade mig utan jag slutade efter några träningar.

Sen en dag när höstterminen 04 hade kört igång så ringde en av mina närmaste vänner som värdade på friskis och svettis. Hon frågade om jag inte kunde tänka mig att börja som värd på ett medelpass och jag var tvungen att bestämma mig på direkten. Hon satt på ett möte och dom hade ingen som kunde ta det passet. Så utan att tänka och utan att ens ha provat på träningsformen innan så sa jag ja.

Det var tufft. Riktigt tufft. Lilla tjocka, otränade jag startade min nya passion på ett medelpass. Jag orkade inte ta mig igenom passen i början och det var mycket armar och ben att hålla ordning på. Men allt eftersom fick jag in den rätta knycken och jag tränade mer och mer och mer. Tillslut var jag uppe i 4-5 pass i veckan och ibland dubbla pass efter varandra. Det var en sjuk period eftersom jag tränade alldeles för mycket.

Men vad jag ville säga var att jag hittade "min" träning. Sen träffade jag pojkvän på annan ort och jag kom ifrån träningen totalt. Jag blev medlem på friskis och svettis i Växjö när jag bodde där 06/07 men eftersom jag bodde en bit utanför staden så var det inte så lätt att ta sig dit lika ofta som jag ville.

Jag vill träna. Jag har gått mina jäkla promenader i en evighet nu, jag har simmat lite då och då men pengar sätter stopp för mig! Varför ska det vara så jävla dyrt? För andra kanske det är en struntsumma men för mig som inte har några pengar är det mycket att undvara 40 kronor per gång för att simma i en timme eller 325 kronor i månaden för ett träningskort på friskis och svettis. Och då måste jag även ha busskort till både sim och träning. Det går helt enkelt inte med min ekonomi.

Jag sitter här nu och suktar över minnena, känslan av att stå på golvet med glada ansikten överallt som väntar på att musiken ska köra igång. Svetten som rinner ner längs ryggraden och musklerna som värken innanför skinnet. Jag älskar det. Jag vill verkligen träna och göra någon nytta. Men vad gör man utan pengar? Man går promenader.. om och om och om igen...

RSS 2.0