dumma anna!

Jag ligger här i en soffa hemma hos en vän. Dagen igår var som sagt en stor prövning, först ettårskalas och sedan middag med vännerna. Jag misslyckades, men inte så mycket som jag hade gjort förr.

På kalaset åt jag en bit smörgåstårta och en 2 cm bred bit från en almondytårta. Förr hade jag ätit tills jag sprack vilket jag inte gjorde igår iaf. :)
Senare på kvällen bjöd vännen på supergoda kycklingspett, curryris, sallad med gott tillbehör såsom fetaost och creme fraiche. Trott eller ej men min tallrik bestod av två spett och sallad! Lite applåder förtjänar jag allt. ;)

Problemet är att samma vän är en jävel på att baka och efter maten ställde hon fram en stor cheesecake och en persika-hallonpaj som jag fullkomligt avgudar. MEN, i mina ögon kom jag fram till att en bit cheesecake (det är ju "bara" socker och digestivekexen som är dåliga tillskillnad från pajdegen och allt socker i pajen...)skulle vara bättre ur gi-perspektiv så det blev ingen paj.

Idag har jag dåligt samvete, jag mår inte alls bra i kroppen och vet inte om det är sockerchock, kolhydratschock eller vad det är men jag mår illa och känner mig uppblåst och slö. (Då står ändå chips, dipp, kesella och bär kvar oätet i köket...)

Det blir en lång promenad senare...

måttbandet

Jag hade ju inte tänkt att väga mig mer än en gång i månaden. Men jag är så himla glad att jag är så duktig att jag var tvungen att se om det hade hänt något. Jag känner ingen som helst skillnad mer än att jag känner mig lösare på något sätt, jag dallrar mer liksom. :P

Halsen: 35 cm
Överarm: 35.8 cm
Under byst: 94.5 cm
2 cm ö naveln: 105 cm
2 cm u naveln: 115 cm
Rumpan: 117 cm
Lår: 72 cm

Det betyder att jag har förlorat totalt 22.9 cm av mig själv på 2½ vecka! :D



Tänkte bara tipsa om den väldigt intelligenta sidan bloggkoll också.
Jag använder den hela tiden, för den som inte vet vad det är så är det en uppdateringsida som håller koll på när just dina favoritbloggar har uppdaterat med inlägg. Lägg till mig genom att trycka på plustecknet i menyn och sedan ser du varje gång jag har skrivit något nytt. :) Jättesmart!

okunskapen är skrattretande

image19


Först och främst Elena/Isla så kan jag bara säga att det är onödigt att låtsas vara två personer för ditt ip-nummer sparas när du kommenterar. För det andra måste jag tacka för att du ändå tycker min blogg är tillräckligt intressant för att fortsätta läsa neråt när du var på besök.

Nu för att svara på dina kommentarer, jag tror inte att jag ska gå ner i vikt genom att äta grädde, ost och bacon. Jag vet att jag ska gå ner i vikt. Jag går ner i vikt. Men du, liksom många andra, är insnöade på att fett är boven i allt drama. Men förstår du, jag är inte så mycket för att svälta mig själv eller att räkna varenda kalori jag stoppar i mig.

Choklad till frukost, det är rätt roligt att du kommenterar just det. Kommenterar du alla som äter cocopops, dricker oboy, käkar nutella på mackan också? Att smaksätta min yoghurt med ½ bit 70 %ig choklad, det är inte ens i närheten av allt socker, choklad och onyttigheter som alla andra stoppar i sig till frukost. Men vem ifrågasätter Oboy?

Tack för dina kommentarer och välkommen tillbaka men du kan ju lämna något sätt så jag kan svara direkt till dig istället. :)

hurtbulle just idag

Dagen började ju med pilates och sedan var jag faktiskt på en timmes promenad med mamma och lillasyster i vagnen, som vanligt. Nu ska jag strax iväg och simma.

Jag har dessutom upptäckt att mina favoritmjukisbrallor är sönder. Sömmarna har gått upp i grenen men hindrar det mig från att använda dom? Knappast! Jag ska kika runt på nätet efter både badkläder och mjukisar som jag kan använda till både soffmys och sköna promenader. :) Någon som har nått bra tips på sida?

image17

köttfärsgratäng

Ja, här kommer det utlovade receptet från igår. Inget vidare kort men det var faktiskt väldigt gott. Om någon lagar något från min blogg så ska jag bara säga att man får laga lite på en höft. Jag har uppskattat på ett ungefär vad jag använder och oftast får ni improvisera lite efter egen smak också.



300 gram köttfärs
1 förpackning bacon
1 hackad röd lök
1 riven morot
2 vitlöksklyftor
½ burk stark tacosås
1-1½ dl grädde
1 squash
riven ost
valfria kryddor


Skär baconet i små bitar och stek upp. Låt rinna av på papper medans du bryner lök, vitlök och moroten. Blanda sedan ner köttfärsen och baconet igen och stek det färdigt.
Häll i tacosåsen och sedan grädden. Låt puttra medans du skivar squashen i rätt tunna skivor. Lägg ett lager skivor i botten på en ugnsfast form och varva sedan med köttfärssåsen. Ha ett lager squash överst och lägg över ost. In i ugnen på 200 grader tills osten är smält eller tills den har fått lite färg. Voila!

Servera med lite sallad och ett glas kallt limevatten.

winsor pilates

En kompis har "tjatat" på mig det senaste (eller ja... frågat är väl ett bättre ord) om jag inte vill testa pilates. Jag har varit förälskad i friskis och svettis sen jag testade en gång för flera år sedan och har dissat alla andra träningssätt ända sen dess. Men nu har jag inte råd med F&S så visst, pilates it is!

Jag laddade ner de tre skivorna från winsor pilates i förra veckan men har inte tagit mig för att se vad det var. Förräns imorse. Dels för att jag är med i träningsutmaningen men också för att jag lever efter att man måste försöka allt för att lyckas innan man kan ge upp.

Hur som helst, jag satte på 20minuterspasset imorse när jag vaknade. La mig på golvet med den enkla lösningen av ett täcke som matta. Here we go tänkte jag.
Men oj! Inser inte människorna att vi normala är inte så viga som de på filmen? Min mage är ivägen för många av övningarna och vadå rulla upp och ner som en boll? Ja, om man kommer upp igen så är det ju kanon!

Jag vet inte vad jag blev mest arg och besviken på, pilates eller att jag är så stor och fet. Men jag tänker inte ge upp, jag tog mig igenom de 20 minutrarna och jag tänker fortsätta ta mig igenom det. Mitt mål är ju faktiskt att bli sådär smal och hälsosam så att jag också kan rulla upp och ner och komma upp utan att ta hjälp av händerna...

utmaningar

Nu är jag plötsligt med i både Carolines och Miss XL´s utmaningar. Faktiskt roligt måste jag säga, jag känner mig mer peppad nu. Det är som att jag har kommit med i en liten cirkel där jag känner mig mer hemma än nån annanstans i åtminstone internetvärlden.

Jag tycker det är jättespännande och framför allt blir jag så himla glad när jag får kommentarer varje dag och att besökarna ökar stadigt varje dag. Tack! Det är så lite som gör att jag håller motivationen på topp och det här med att blogga kanske blir min räddning och livboj till att klara mig till mitt mål. :)

måndagsprotokoll

Protokoll och protokoll, kanske inte riktigt. Jag har varit orolig för idag, trodde absolut att jag inte hade gått ner så mycket eftersom jag smygvägde mig lite i typ torsdags. Det hade inte hänt så mycket då. Är det bara jag som är besatt av vågen? Den står där varje morgon när man gör sina morgonbestyr och det är så lätt att bara ställa sig på den och se vad domen blir. Jag försöker att inte väga mig för det blir mer spännande med en gång i veckan.

Hur som helst. Här kommer dagens resultat:

Vikt: 92.5 ( - 1.2 kg, totalt 2.8 kg )
BMI: 34.8 ( totalt - 1.0 )

Wiie! Grattis till mig! Jag åt faktiskt kladdkaka hos min kompis igår, hon är mästare på det och jag kunde inte låta bli. Vi satt och kollade på film och var ruskigt sockersugna båda två men vi pausade faktiskt och gick på en lång och tuff promenad i backar och kyla innan vi åter igen satte oss med var sin bit av himlens gudomlighet.
Det var en utmaning för mig för vi har inte så mycket backar här där jag bor och dessutom är min vän säkert 10 cm längre än mig och går väldigt mycket fortare än mig.

kesopizza

Idag är den stora prövodagen. Jag har misslyckats en gång med Miss Xl´s utmaning, ett chokladägg slank ner för några dagar sen. Utöver det har jag varit duktig men det är egentligen inte så svårt. Ägget slank ner när jag var väldigt hungrig och hade glömt att äta på ett tag.

Jag gjorde ju en kolhydratsvänlig pizza förra veckan och även igår. Tänkte lägga ut receptet på botten nu eftersom det är något som är lyckat hos både mig och icke-nyttiga människor. (i min familj iaf) Den här satsen räcker till 4 personer. Jag blir iaf väldigt mätt av den.
image13
6 ägg
400 gr keso
4 dl riven ost
salt, peppar, övriga kryddor

Sätt ugnen på 175 grader. Låt keson rinna av en stund så den inte är så rinnig. Mixa med äggulorna och vispa vitorna fluffig och "hård" i en annan bunke. Blanda sedan i osten i keso/äggmixen och de kryddorna du vill ha. Rör sedan försiktigt ner vitan.
Ta fram en plåt med höga kanter och sprid ut ett jämnt lager över hela plåten. Ställ in i ugnen 20 minuter eller tills det har fått färg. Ta ut och sedan är det bara att lägga på alla pizzatillbehör som du vill ha på. In i ugnen igen tills osten har smält, jag brukar även då höja till 200 grader. Vet inte om det spelar någon roll eller om det bara känns bättre i mitt huvud att göra så. :P

dålig uppdatering

Alltså det snurrar verkligen i hela mitt liv. Ena dagen känns allt bra och det börjar kännas stabilt i både sinne och själ samt i det verkliga livet. Plötsligt vänds allt upp och ner igen. Fan vad jobbigt det är och jag vill inte bara klaga och klaga, vilket det känns som att jag gör.

Simmningen häromdagen gick utmärkt. Simmade samma sträcka på en kvart kortare tid och nästan utan pauser. Det kändes suveränt och det avslutades med en sallad i badhusets cafeteria. Halva tallriken var fylld med vit pasta trots att det var en räksallad och jag var inte lockad att äta varken pastan eller brödet bredvid. En stor prestation för att vara jag.

Förutom det har det varit någon slags promenad varje dag. Är ute med lillasyster i vagnen ibland vilket gör stor skillnad. Man får arbeta mer för att ta sig framåt. Det brukar bli så att dagarna blir rätt stillsittande framför datorn så promenader gör gott. Jag vill så gärna träffa nya vänner och speciellt såna man kan kämpa tillsammans med. En chansning nu men det finns inte någon runt om Göteborg som vill ta en promenad i slottskogen nåndag? Binda lite nya kontakter och bara få lite motivation tillsammans?



Update: Jag gick en promenad på lite under 1 mil med lillasyster förut. Jag gick inte vidare snabbt, men inte heller långsamt. Det tog 1 timma och 58 minuter men då blev jag stoppade av en gammal bekant i säkert 15 minuter. Känns skönt att ha fått sol i ansiktet och motion i benen. Min syster är mitt liv just nu. :)

idag var det måndag

Uppdatering idag då. Måttbandet är tyvärr upptaget men jag tänkte ändå bara mäta en gång i månaden, blir mer spännande så. Men guess what!

Vikt: 93.7 kg ( - 1.6 kg )
BMI: 35.2 ( - 0.6 )


Med tanke på att jag åt lite spagetti till köttfärsåsen häromdagen, några enstaka chips i helgen och 3 små glas cola, tyvärr inte ens light, så är jag väldigt nöjd! :D
Mitt problem är ju fortfarande att jag äter för lite men det blir nog bättre med tiden. Jag har verkligen svårt att hitta motivationen att äta så ofta och jag är bara glad att jag faktiskt äter nyttigt det jag äter och inte som jag åt förr.

I eftermiddag blir det till att åka till badhuset och simma med en vän. Jag ska försöka slå mitt eget resultat från förra helgen och endast tävla med mig själv. So long!


sen frukost idag

Igår var jag hos en kompis och hade "spa-kväll". Hon färgade mitt hår, mörkbrunt, och så åt vi god laxsallad. Senare la vi ansiktsmasker och något under ögonen som skulle återfukta, vi fnissade och somnade i hennes säng vid halv ett. Eller jag somnade då iaf.  Två glas rödvin slank ner också. Men what the heck!

Jag kunde inte vänta med att väga mig tills på måndag morgon. Jag tänker inte avslöja exakt vad som har hänt men jag är glad iaf. :D Så vinet gjorde nog inte så mycket. Nu sitter jag här och klämmer i mig nån slags frukostlunch. Kom hem för en stund sen och ska tillbaka sen igen för en kväll med melodifestivalen. :)

image11
En halv rågkuse med creme bonjour, kokt skinka och paprika.
Naturell yoghurt med hallon, linfrö och en halv bit choklad.
2 ägg med kaviar samt en bit brie.
Lyxade till det med 1 glas fun light till.. det är ju trots allt lördag. ;)

matsvårigheter

Det är så himla svårt att klämma in mellanmål, dels för att jag inte har någon matlust alls men också för att min familj är hyenor som gärna äter upp sånt som jag köper till mig.
Jag hade tex köpt kokt skinka i förrgår och igår morse när jag skulle ta några skivor till frukost så fanns det 4 skivor kvar. Kul. image10

Jag börjar må dåligt igen, psykiskt. Fan att det ska pendla upp och ner hela tiden! Hur lätt är det att få ordning på mig själv när jag i vissa perioder inte ens orkar andas, hur ska jag orka äta och göra allt som krävs av mig?
Jaja... läkartid den 1 april men det känns ju som en evighet dit... Jag vill bara må bra och vara nöjd med mig själv - NU!

Dagens måltider:
Frukost: Keso med 1 rivet äpple och kanel.
Lunch: Rester av gårdagens kyckling men smakade bajs så det mesta åkte i slasken.
Middag: Köttfärssås och pyttelite bandspagetti, 1 tomat, några cm gurka och lite paprika. Vatten.
Kvällsmål: Ska gå ner och koka 2 ägg och äta med lite kaviar nu.

Motion: Ingen alls. :(


tredje dagen

Igår blev det lite dåligt med uppdatering. Hade inte alls någon lust till något. Förkylningen håller i sig, ve och förbannelse!

Idag har varit en ganska bra matdag iaf.
Mellanmålen är så svårt att klämma in, men jag ska bli bättre på det. :)

Frukost: Keso med 1 rivet äpple och lite kanel. 1 glas vatten.
Lunch: Fetaost, 1 tomat, 1 ägg med 1 tsk kaviar, 6 skivor kokt skinka. 1 glas vatten.
Middag: Kyckling med smak av lime och vitlök, sås av creme fraiche. Paprika, broccoli och champinjoner i ugnen. Limevatten.
Motionen har också varit helt okej idag. Tar det ändå lugnt eftersom jag inte vill bli mer sjuk. Men jag har dansat ett bra tag med en 1-årig lillasyster på armen (puh, jobbigare än man kan tro..) och jag har dessutom promenerat med barnvagnen till en kompis vilket var 35-40 minuter dit och samma väg hem 45 minuter efter att jag kom. :)

Duktigt Anna!

köttfärsbiffar med sting

image5

Jag är inte alls bra på att skriva ner mina egna recept, mest för att jag inte har nån aning om vad jag har i och hur mycket det isf skulle vara. Jag tar lite av det och lite av det och nästan alltid blir det väldigt gott. Jag tycker om min mat. Nu ska jag göra ett försök.

Köttfärsbiffar med Sting (middag idag och lunch imorgon)
400 gr köttfärs
5 cm purjolök
1 ägg
2 vitlöksklyftor
sambal oelek
hett paprikapulver
salt
svartpeppar

Blanda allt ordentligt och låt stå en stund. Använd den mängden kryddor som du själv föredrar. Var inte rädd för att testa egna kryddor heller, det kan inte bli annat än annorlunda. ;)
Servera med ugnrostade grönsaker ( i mitt fall morot, squash och gul paprika) och en creme fraiche med valfria kryddor. (paprikapulver, vitlökspulver, salt, peppar)

Jag tog mig föressten ut på en promenad med lillasyster och vagnen förut. Det gör jag inte om igen i mitt tillstånd. En runda som vanligtvis tar mellan 30 och 35 minuter i rask takt blev två tredjedelar kortare och tog 10 minuter längre tid än orginalrundan. Nu är jag död men har åtminstone fått lite motion.

dag 1

Mina mått

Halsen: 37 cm
Överarm: 37 cm
Under byst: 95 cm
2 cm över naveln: 109 cm
2 cm under naveln: 120 cm
Rumpan: 118 cm
Lår: 76 cm

Vikt: 95,3 kg
BMI: 35.8

Dagen började med äggröra och makrill i tomatsås. Inget gott alls, jag tror jag har förätit mig på ägg den senaste tiden och jag måste nog komma på lite nya variationer.

Promenaderna har gått relativt bra och om jag inte vore fruktansvärt förkyld för tillfället så hade jag gett mig ut på en långpromenad med en gång. Ska ta det lite lugnt hade jag tänkt så att jag blir frisk snabbast möjligt.

RSS 2.0