klarade ni utmaningen?

En vecka har passerat och en utmaning likaså. Hur har ni klarat er och framför allt, hur mår ni? Känns det bra?

Själv har jag klarat mig med pasta/ris/potatisutmaningen men det har blivit kolhydrater i andra former. Det gör inte så mycket. Jag har tagit minst 45 minuters promenad varje dag förut en dag och det har känts jättebra. Man måste njuta i höstvädret.

Denna veckan har jag själv tänk att fortsätta med min utmaning men att också lägga till något mer. Jag tror det blir smörgåsar med undantag för 2 stycken gi-smörgåsar som jag äter varje morgon. Men inget mer och inget mindre än så. Ni får ju också fortsätta, speciellt om ni kände att det hjälpte er att hålla er på rätt väg. Kanske kan vi alla ta och undvika våran svaghet fram till jul?

Här kommer lite sköna höstbilder från min promenad igår:


en dag i taget

Givetvis vankades det köttfärssås och spagetti idag och eftersom jag bor hemma för tillfället så har jag inte så mycket att säga till om när det kommer till mat. Men jag tog lite av den sista salladen, klyftade en tomat, tärnade lite fetaost och kokade lite broccoli. Ser ni? Ingen pasta! :)

Däremot var mormor på besök och eftersom lillasyster är sjuk så hade hon med sig glass. Två små kulor, osötade hallon med lite sötningsmedel och jag var mer än nöjd. Frukosten bestod av två skivor gi-bröd och 3 ägg och ett glas vatten. Stora förändringar eftersom jag har pimplat mjölk som en kalv det sista, vitt bröd i mängder och allt möjligt onyttigt. Jag är nöjd med dagen än så länge och än så länge finns där inget sug efter att misslyckas. Nu tar jag en dag i taget...

utmaning: din svaghet [tävlande]

Shit vad glad jag är! Hela 37 43 44 46 48 49 54 stycken har anmält sig än så länge. Det är väldigt många och jag är glad att ni ville anta min utmaning. Jag tänkte till igår efter att jag hade skrivit inlägget och kom på att för tillfället är min svaghet inte alls mackor. Jag tänkte försöka köra igång med mindre kolhydrater igen och därför är det kolhydrater i maten som är min stora fälla. Jag är ett riktigt pastafreak! och eftersom jag vill lyckas så tror jag nog att pasta/ris och liknande ställer till det mer för mig än mackorna.

Jag - pasta/ris/potatis
Emmy - smågodis
Karin - godis, rödvin och allmänt småätande
Caroline - chips
Trex - godis
Camilla - smågodis och chips
Emma - bröd
Elina - småätande
Bantarbritta - godiset på jobbet
Fiski - småätande, kakor, godis, mackor & glass
Sofie - bara äta frukost, lunch, middag & mellanmål
Kattis - glass och choklad (choklad fram till fredag)
Jenny - lösgodis, mackor och glass
Ulrika - chips
Linda - smågodis
Helen - smågodis
Malin - twix och kindergodis
Johanna - smörgåsar och mjölk
Alvh - bröd och choklad
Sara - smörgåsar
Yvette - mackor
Sanna - kakor och bakelser
Karoline - godis i alla former
Tråktanten - godis
Veronica - choklad
Frida - smågodis
Linda - smörgåsar
Isabelle - småätandet, godis och frukt
Ida - för lite träning (ska träna 2 tillfällen + 2 promenader)
Johan [en vän utan blogg] - allt socker
Wille [en vän utan blogg] - att inte röka
Ner40kg - allt godis
Wånkan - chips/godis/läsk/fikabröd
Åsa - bröd
Anni - socker och samt äta maten som finns hemma.
Fia - godis och fikabröd
Pernilla - sluta småäta
Sabina - småätandet
Stina - godis
Sofia - godis
Sandra - hämtmat
Jonna - godis
Helena - kaffebröd och godis
L - småätande
Christina - bröd
Evelina - godis och kakor
Anna - choklad och digestivekex
Sophie - bröd
Theres - godis och fikabröd
Coyntha - naturgodis
Pokergirl - kvällsmackor
Sara B - mindre portioner
Mary - godis läsk och snask
Miss Nöjd - harmonin

Det fanns en Jonna också men du lämnade ingen blogg och du glömde säga vad du skulle vara utan. Sen förstod jag inte riktigt om Veronica gick med i utmaningen eller inte men jag skrev upp dig så hojta till om du egentligen inte ville vara med.

Nu kör vi igång mina vänner! Det är bara att fortsätta anmäla sig så fyller jag i listan om någon hittar hit, känn inte att det är försent. Bättre än sent än aldrig vet ni väl? ;)

Lycka till!

utmaning: din svaghet

I våras var det utmaningar överallt och det peppade både mig och som jag förstod det, också andra att vara duktiga. Nu var det längesen och jag känner att det är dags igen.

Jag har funderat på vad det är som gör mig tjock, har gjort mig tjock. På vad som är min svaghet. Många kanske inte kan motstå smågodiset, andra kanske måste äta chips för att stilla begäret. Någon kanske bakar en kaka när någon annan frossar i smörgåsar. Jag är den sistnämnda. Smörgåsar är min last och det jag fuskar mest med. Strax efter det kommer bullar och kakor. Godis har egentligen aldrig vart min grej, förutom choklad då.

Så nu utmanar jag ER att tänka till, vad är din svaghet?

Själva utmaningen blir att komma på din svaghet och att sen hålla dig ifrån just den saken i en vecka. Grejen är att jag är nästan övertygad om att de flesta av oss fuskar nångång. "Det är ingen som märker eller ser om jag tar denna godisbiten..." men grejen är att vi själva vet och om ni är som mig så kommer ångesten så fort munnen är urtuggad. Det är inte värt det. Så var ärliga mot er själva, tänk till och ändra matvanor och livsstil ett steg i taget.

Kommentera till mig om du är med samt vad du ska hålla dig ifrån under den kommande veckan så skriver jag en lista för alla att hänga med på.

Kom igen nu! Nu drar vi igång hösten!

i love your blog

1. The winner can put the logo on her blog.

2. Link the person you received your award from.

3. Nominate at least 7 other blogs.

4. Put links of those blogs on yours.

5. Leave a message on the blogs of the girls/boys you've nominated

Sanna gav mig det här fina "priset". Tycker fortfarande det är lika förvånande att folk faktiskt ser upp till mig och ser mig som en inspiration. Men jag tackar och niger. :)

Jag skickar vidare till:
  1. Ulrika [ its now or never ] Ingen kämpar som hon.
  2. Anna [ vägen från 137 kg ] Min främsta inspiration.
  3. Viktat [ viktat ] Hennes tankar är som från mitt huvud.
  4. Yvette [ einzigartig ] Rolig och väldigt lik mig på många punkter.
  5. Karin [ liten brun ] Hon har kroppen jag drömmer om att få.
  6. Cornelia [ mia-caramia ] En sån blogg man måste komma tillbaka till.
  7. Linda [ kryddburken ] Jag älskar hennes mat, bara att se bilderna är en fröjd.


Jag vill också förklara en sak från förra inlägget. När jag skrev att jag struntar i mat så menade jag inte att jag inte äter. Jag menade att jag struntar i VAD jag äter. Insåg efter nån kommentar att det kunde misstolkas. Men äter, det gör jag. :)


månad sex

Jag har klistrat i paint idag, man tar vad man har
men jag måste ju säga att jag saknar photoshop.

Fan vad jag börjar tröttna på det här. Jag är trött på mitt liv, min situation, min depression, på mat, på socker och på min dåliga självdiciplin. Ni kommenterar så fina saker, säger att om någon kommer klara det så är det jag. Jag blir så himla glad men samtidigt får jag sån himla ångest för att jag måste verkligen klara det här nu. Mitt liv är upp och ner och det finns ingen balans över huvudtaget vilket visar sig när jag struntar i maten. Ja.. det är sant. Jag struntar i maten.

Jag tröstar mig med morotskaka, smörgåsar, kolhydrater och godis. Samtidigt tänker jag på era kommentarer och drabbas av panik. Vad sysslar jag med min dumme sate?! Det här är ju inte det jag vill, jag vill ju bli smal och må bra. Varför väljer jag ångest och panik för en stunds njutning och flykt?

Måttbandet: (minus sen 10 mars)
Halsen: 34.3 cm (-2,7 cm)
Överarm: 34 cm (-3 cm)
Under byst: 87 cm (-8 cm)
2 cm ö naveln: 87 cm (-20 cm)
2 cm u naveln: 100 cm (-20 cm)
Rumpan: 110 cm (-8 cm)
Lår: 66 cm (-10 cm)


Vikt: 83.1 (-12.6 kg)
BMI: 31.2 ( -4.6)


Knappt något som har hänt, 1 cm under bysten och 2 cm på övre delen av magen. Endast 1.5 kilo på en månad. Men men.. bättre än inget och bättre än att det är mer... ligga stadigt är kanske lika mycket seger som att gå ner.

Jag har varit så bestämd på att lägga ner den här bloggen, när vikten och skrivandet skapar mer ohälsa än hälsa är det inte värt det. Tänkte jag.
Sen tänkte jag om. Det kanske är nu jag behöver den mer än någonsin? Jag vill bara varna om att det kan gå uppåt för jag tänker inte lägga ner min främsta energi på att gå ner i vikt och äta hälsosamt. Jag tänker fortsätta väga mig varje dag för att se till att jag inte flyger upp i vikt igen men ha tålamod med mig. Det är trots allt för mig själv jag skriver i första hand och er i andra hand...

(det känns som att det kommer ett sånt här negativt inlägg en gång i månaden och sen kommer det ett inlägg med "nu jävlar kör jag på!" som bara håller i några dagar ändå.. det är inte meningen att klaga och jag är inte ute efter någons sympatier, snarare förståelse..)

korvomelett med broccoli


3 ägg
1 skvätt mjölk
korv
broccoli
salt & peppar
1 dl ost med smak

Ja som vanligt är jag inget vidare på måtten i recept och jag tycker också att man kan improvisera lite efter eget smak och tyckte, tex vilken slags korv man vill ha och hur mycket. Förkoka broccolin några minuter och vispa sedan bara ihop alla ingredienser med en gaffel och häll i en stekpanna, stek antingen på ena sidan till den är ganska fast eller gör som jag (som är rädd för det slemmiga :P) och stek några sekunder på sida nr 2 också.

Jag tyckte det var gott men jag vet inte om det var för att jag inte var så hungrig eller om det faktiskt borde räcka till 2 personer, jag var proppmätt och lämnade 1/4 kvar. Kan vara bra för er att veta kanske.. :)

försenad måndag

Ibland dyker annat upp och datorn får inte den tiden den brukar ha. Jag var en tripp till Halmstad igår där både köttbullemacka och ett kycklingmål classic från Max intogs. Har ni förresten sett att det finns en Fanta i affärerna som är en slags vitaminfanta? Den smakar ungefär som multivitaminjuice fast med kolsyra. Kan inte riktigt bestämma om det var en hit eller flopp men antagligen lika onyttig som en vanlig dricka.

Vikt: 81.9 ( -0.7 | sen 10 mars - 13.4 kg | totalt - 16.6 kg )
BMI: 30.8 ( sen 10 mars - 5 | totalt - 6.3 )

Det är en sån jäkla barriär att komma förbi dessa siffrorna! Jag har gått upp och ner mellan 81 och 84 hela sommaren nu och jag kommer ingenstans! Ja, jag vet att det faller så småningom och jag vet att vågen inte ska betyda så mycket utan måttbandet ska ha större betydelse. Jag vet allt det där men ni vet också att man bryr sig ändå och att man vill se förändringar svart på vitt.

0.7 kilo är hur som helst bra och nu håller jag tummarna för att jag kommer över muren och snart hamnar under 80 - jag vill, jag vill, jag vill! :)

RSS 2.0