vecka 9

Muskler väger mer än fett, muskler väger mer än fett, muskler väger mer än fett, muskler väger mer än fett, muskler väger mer än fett, muskler väger mer än fett...

Det är en sak att jag går upp i vikt om jag vet med mig att jag har fuskat och det är en sak att jag står still på vågen. Men när jag går upp mer än ett kilo när jag VET att jag har ätit bra och dessutom börjat röra på mig mer än tidigare... då blir jag faktiskt ledsen.

Muskler väger mer än fett, muskler väger mer än fett, muskler väger mer än fett, muskler väger mer än fett, muskler väger mer än fett, muskler väger mer än fett...

Jag får upprepa mantrat inom mig för annars vet jag inte om jag tappar all lust. Jag tänker inte väga mig på ett tag nu, inte så länge jag vet att jag sköter mig med både träning och kost. Jag vet att vågen inte är det mest pålitliga men ändå så knäcker det mig när jag ser detta pluset. Så från och med nu, fram till den 21 september får vågen samla damm.
Jag ska på stort dop den 20:de och jag vill hellre känna mig fin då än att känna tyngden av fel siffor på mina axlar. Så förhoppningsvis får jag en glad överraskning på måndagen där dagen efter eller så blir jag depp igen. Men nu blir det en utmaning för mig själv - att låta bli vågen.


Vikt: 85.8 ( + 1.1 kg || - 2.7 kg sen 29 juni )
BMI: 32.3 ( - 1.0 sen 29 juni )

Muskler väger mer än fett, muskler väger mer än fett, muskler väger mer än fett, muskler väger mer än fett, muskler väger mer än fett, muskler väger mer än fett...

Helgens svampplockning och middag - fläskfile med smörstekta kantareller, hackad lök och min egna rödvinssås.


glöm inte!

Ni glömmer väl inte att anmäla er till Jennys powerwalking senast ikväll?

... sen tänkte jag bara skriva med att jag länkade faktiskt till receptet på kesopizza i det inlägget jag skrev om det. Men här är en länkning igen ---> Kesopizza!

ingen vanlig lördagsförmiddag

Tack så jättemycket för alla fina kommentarer i det tidigare inlägget. :)

Idag har jag verkligen börjat dagen med rörelser. Jag somnade för det första inte förrän vid tre inatt och trodde aldrig att jag skulle orka upp i någorlunda tid imorse. Men kvart i nio slog jag upp ögonen med en väldig energi och utan att ens fundera packade jag väskan och stack till gymmet. Spenderade 40 svettiga minuter på träningscykeln och 320 kalorier senare blev det lite styrka för magen och ryggen, inte vidare länge dock. Kopplade av en kvart i det svaga solariet och cyklade hem och åt mumsig frukost.

Sen råkade det bli så att jag är själv hemma för första gången på evigheter och eftersom jag fortfarande hade träningskläder på mig när familjen åkte så har jag faktiskt tränat 45 minuter Zumba i vardagsrummet. Fy sjutton var roligt det var! Jag känner dock inte så mycket, jag har fortfarande massa energi kvar trots all aktivitet. Men det slår säkert mot mig som en bomb lite senare när jag och en kompis ska laga middag. Typiskt nog.

Så nu kan jag dricka vin ikväll med gott samvete. Jag önskar er en trevlig lördag!

ett nytt ansikte?


Min uppfattning om många andra som väger lite för mycket, så är de flesta kameraskygga och likaså är jag. Jag tar gärna bilder på mig själv men vill väldigt ogärna att någon annan tar bilden. Jag träffade min kurator som jag inte har träffat sen 05 idag och vi pratade lite om min vikt. Jag har inte tänkt på att ansiktet förändras när man går ner i vikt men hon påpekade att jag såg mindre rund ut. Jag började leta ansiktsbilder så fort jag kom hem och jag hittade den här bilden som är taget på min systers dop i slutet på maj 2007. Jag var nästan på min tjockistopp där och även om det är stor skillnad på hur bildresultatet blir när någon annan tar bilden eller när jag tar den.. så tycker jag ändå att man ser att jag har blivit mer oval i ansiktet i stället för rund.

Jag har därför inte tänkt så mycket på att lägga upp ansiktsbilder här på bloggen men när ni ser dessa två bilder, håller ni inte med om att jag har förändrats lite i formen? Ofta blir det att man hittar vinklar som man ser bäst ut i när man själv tar bilden, nu har jag försökt ta bilden rätt framifrån och inte alls lite snett uppifrån som är åtminstone min bästa vinkel. :P

mitt-i-veckan-pizza

Det var längesedan jag gjorde kesopizza men idag kände jag mig så trött på allt och jag orkade inte tina någon kycklingfile så jag tittade i kylen och såg en liten burk med keso. Funderade på kesoplättar men så kom ordet kesopizza upp i huvudet och jag började vispa och mixa tillsammans med min syster som satt bredvid som första assistent.

- Nu hälla i socker!
- Nej, det ska inte vara socker i det här lill-strumpan. (mitt smeknamn på henne :P)
- Hepp.

Kort stund senare...

- Smaka nu då?
- Nej, detta kan du inte smaka på förrän det har vart i ugnen.
- Hepp.

2 sekunder tystnad...

- Jag se! Bläää!

Tick, tack, en minut...


- Socker nu då?
- Nej fortfarande, inget socker.
- Hepp.


Och sådär fortsatte det tills jag var färdig och schyfflade in formen i ugnen. Hon är underbar min lilla 2½-åring till lillasyster, jag kunde inte fått en bättre syster och jag kunde inte gjort en bättre middag ikväll. :) Räknade innehållet på kroppskoll och totalt fick jag bara i mig 8.6 gram kolhydrater och jag är proppmätt! Så gott med pizza mitt i veckan!

måttbandet

Ursäkta för två inlägg på raken men jag tycker det är så dumt att man inte kan publicera inlägg i flera kategorier här på blogg.se och jag ville inte lägga detta inlägget under kategorin: utmaning.

Jag mätte mig iaf idag eftersom måttbandet är ett bättre bevis när man kör igång och tränar. Jag hade skrivit upp måtten på kroppskoll när jag körde igång men det var inte riktigt samma ställen som det jag tycker om bäst och har kört med hitills. Så här är för er men främst för mig, mina mått:

Halsen: 35 cm
Överarm: 35 cm
Under byst: 87 cm
Bysten m BH: 104
2 cm över naveln: 91 cm
2 cm under naveln: 110 cm
Rumpan: 112 cm
Lår: 67.5 cm
Vader: 39.5

För er som har hängt med en tid så ser ni att jag har lagt till måttet över bysten och vaderna. Tycker att det kändes bra att ta med också. Sen ska det sägas att jag alltid mäter vänster arm och ben när jag mäter. Vet att det brukar skilja lite på vänster och höger men det är skitsamma för mig. :)

Powerwalking och bättre än glass!

Jenny-Penny är i Magaluf med massa kompisar och har det säkert helt underbart, jag är inte alls avis - inte alls! :P Innan hon åkte pratade vi om en powerwalkplan som hon hade läst om i en tidning och det är ett slags schema på åtta veckor där man ökar tempo och tid allt eftersom. Jag har inte satt in mig så mycket i det än men jag lovade henne att jag skulle skriva om det här på min blogg för att få er intresserade av hennes utmaning.

Det skulle vara såå roligt om så många som möjligt vill vara med under dessa åtta veckorna så att vi alla kan kämpa tillsammans. Det är en rolig grej om inte annat. Så ladda er till 110 procent och gå in på det här inlägget och skriv att ni är med senast på söndag innan klockan 18! Var inte så mesiga nu utan kom igen! :)

OBS! Skriv INTE till mig om ni är med, utan det är hennes grej och det är till henne ni ska meddela!

Anna - för en outtröttlig kamp och glöd! Imponeras gång på gång av dig Anna - du är grymt stark! - det var orden Helena skrev om mig när hon gav mig en bloggaward för ett tag sen. Tack så mycket underbara du!

Jag är dålig på att läsa bloggar just nu och har faktiskt ingen speciell som sticker ut mer än någon annan. Jag är bara så otroligt tacksam för alla kommentarer jag får och de gångerna jag går in på era bloggar för att svara så ser jag ju hur enormt grymma ni allesammans är. Så jag vill att ni alla ska ta åt er av denna awarden, verkligen! Ni är bäst och tillsammans kan vi gå över berg! :)

"chocka kroppen!"

Det är tips jag har fått nu och det var också det jag skrev om för ett tag sen med ätardagar.  Så även om jag vet vad ni menade, att ändra kosten lite och även träningen som jag faktiskt har vart mer eller mindre inaktiv med under flera veckor nu eftersom jag inte har orkat ta tag i det... så chockade jag kroppen igår. Tror jag.

Jag åt en påse skumbananer och två ostmackor, sköljde ner allt med ett STORT glas mjölk. Mm det var gott. Jag behövde inte göra det och jag hade egentligen inte något sug efter det men jag ville ha det. Det var ett genomtänkt och medvetet beslut. Ingen ångest efteråt, inget åh-nej-vad-har-jag-gjort utan jag gick och la mig med ett leende på läpparna. Det kändes bra. Mest för att jag kände mig så trött på att hela tiden tänka på vad jag stoppade i mig. Ni får tycka att det var dumt eller att jag inte längre är lika bra för jag känner mig så jävla bra ändå eftersom...

... nu har jag kommit hem, har duschat och kokat ägg som jag ska äta med lite yoghurt och osötad müsli från Finax och kan ni gissa vart jag har vart? På gymmet!

Jag har ju skrivit om att det ska öppna ett gym här på orten och i lördags öppnade det och idag var jag där. Min träningsväska fick dammas av lite eftersom jag inte har använt den sen i mars/april nångång och bara det att jag fick plocka ur mina tjocka tumvantar säger väl något om saken. :P Jag måste säga att det var tufft att använda kroppen på det sättet igen. Promenader i all ära men fasiken vad mycket tyngre det är att sitta på gymmet.

Hur som helst cyklade jag i 30 minuter, en sträcka på 13.3 km och 247 kalorier samt en väldigt svettig handduk vid sidan om. De första 10 minuterna på cykeln var tunga men sen vid 13-14 minuter var det som att jag cyklade över en gräns för jag kunde andas igen, hjärtslagen blev stabilare och resten av tiden försvann i ett naffs. Sen styrketränade jag i cirka 25 minuter med fokus på armar och bröst (åh hjälp vad svag jag känner mig nu, hoppas jag inte måste lyfta något idag!).

Fan att det ska vara så svårt att ta tummen ur röven och faktiskt ta sig dit för när man väl är där känns det som att man flyger fram samtidigt som man blir svagare i kroppen men lyckligare i själen. Det känns så skönt att jag kan cykla ner på nån minut och träna när jag vill för det kommer verkligen göra det lättare för mig med motivationen. Nu ska jag äta. :)

vecka 8

Jag är bara less, förra året fastnade jag också runt denna vikten och jag vet att man hamnar på platåer för att sedan rasa. Jag tänker inte ge upp men jag har inte heller någon lust att tänka på det, varken på ett positivt eller negativt sätt.

Jag har skött mig hela veckan och det är huvudsaken.

Vikt: 84.7 ( - 0 kg || - 3.8 kg sen 29 juni )
BMI:  31.9 ( - 1.4 sen 29 juni )

Nöt-special

Vår familj åker rätt ofta till Ullared och Gekås har en egen tidning där det står lite allt möjligt, allt från deras nyaste nytt till insändarsidor och som jag nu hittade - ett uppslag med fakta om olika nötter. Jag tyckte det var så intressant så jag gjorde mig ett eget litet nöt-bibliotek som jag nu vill dela med mig av till er. Informationen är sånt jag har läst på olika sidor på nätet men också då från tidningen Ulla.

Det tog lite längre tid än jag hade räknat med att fixa ihop informationen och att dessutom klippa och klistra i photoshop för att få det snyggt... så om ni tycker att det var lite kul med det här så gör jag gärna en nöt-special 2 med mer nötter i framtiden. Kom gärna med förslag isf på vilka nötter ni skulle vilja ha med. :)

middag + kvällsmat = kvällsmiddag


Det här var dagens... hm, middag är inte rätt ord men inte kvällsmat heller. Det är helt enkelt dagens kvällsmiddag. 2 ägg, småklickar majonäs, lite stekt kyckling, körsbärstomater och machesallad. Det kanske ser lite ut men jag är väldigt mätt och belåten. :) Det var en stund sen jag åt det nu men det blir kanske nån lättare smoothie om en stund också, självklart med hallon - mumma!

Tänkte också bara säga något jag har glömt de senaste inläggen, att jag kommer inte ta kort varje månad som jag har gjort förr utan det kommer att komma bilder när jag når mina delmål istället. Känns som att det blir roligare resultat då, åtminstone för mig. :)

Sen kommer jag nog också börja fila på någon ny design igen, vet att många tycker att det är störande när man byter ofta för att man inte känner igen sig när man klickar sig in på bloggen.. men jag trivs inte med denna och då ska ni bara veta hur ofta jag byter design på min personliga blogg. ;)

vecka 7

Idag hade jag satt som en sporre att första delmålsdagen skulle vara men det är inte särskilt oväntat att jag inte har nått så långt. Pga min svacka och att jag faktiskt gick upp nästan det jag hade gått ner under en två veckors-period.

Men trots det så är jag glad och ser ljust på framtiden för jag är så mycket närmare delmålet än vad jag trodde att jag skulle vara för bara ett kort tag sen.

Vikt: 84.7 ( -1.1 kg || - 3.8 kg sen 29 juni )
BMI:  31.9 ( - 1.4 sen 29 juni )

Jag är övertygad om att jag kommer nå mitt mål inom snar framtid åtminstone, så länge jag håller mig kvar på banan iaf och det har jag tänkt att göra. Idag har det dessutom gått 2 hela veckor utan sockret vilket känns bättre och bättre. :)

Ni är ju totalt underbara! :D

Jag är verkligen så tacksam för alla svar jag fick, ni är så intelligenta och samtidigt så får man ju faktiskt de bästa svaren från människor som vet vad man går igenom och vad det handlar om. Jag tänker inte svara på varje enskild kommentar just på det inlägget för ni flesta skrev liknande saker. Så jag svarar här i ett inlägg istället. :)

Ni verkar vara överens allihop om att det är det bästa att göra sin egna müsli genom att köpa förpackningar med varje produkt man vill använda sig av. Jag vet inte varför jag inte tänkte så istället för om inte annat får jag ju väldigt mycket mer för ett bättre kilopris och jag vet precis vad det innehåller. Så så blir det i framtiden fast nu tänker jag ju äta upp min all bran först. :)

När det gällde "ätardagar" så är ni också rätt överens, även om ni fladdrar ut mot olika kanter. Jag känner däremot att jag behöver utveckla min tanke med det hela för min del.
Jag har aldrig direkt varit en godisråtta. Jag tycker inte att lösgodis är särskilt gott och chips äter jag nästintill aldrig, kan säga att om jag gör det så är det om någon annan har köpt. Min svaghet är choklad, kakor, bullar, smörgåsar och framför allt pasta. Det är det som har gjort mig tjock.

Så när jag tänker på en "ätardag a la Anna" så menade jag inte riktigt att vräka i mig mängder bara för att jag får. Jag kände mer att jag en dag varannan vecka skulle få äta vad jag vill som tex käka pizza med kompisar, köpa popcorn till bion, äta smörgås till frukost eller vad jag nu känner för den dagen. Att inte behöva känna dåligt samvete för att jag faktiskt kanske vill ha en pizza den dagen och att inte känna att viss mat är förbjudet. Jag hade absolut inte tänkt mig att införa en sådan dag nu utan kanske om nån månad eller mer när jag verkligen står längre ifrån suget. Min förhoppning är nämligen att om jag har klarat mig så länge och avvänjt kroppen så skulle jag inte vilja ha det onyttiga på samma sätt. Jag tror inte att det smakar lika bra och jag tror verkligen inte att kroppen skulle tåla en allt för stor sockerchock utan känna sig nöjd med väldigt lite. Det är mina tankar kring en ätardag.

Dock har jag bestämt mig att fundera lite mer på det efter att jag har läst era kommentarer. Många har svarat att alla är olika och det är ju sant, jag kanske helt enkelt måste testa lite försiktigt och se hur det skulle kännas för just mig innan jag beslutar mig helt. Å andra sidan är det ju inget livsviktigt beslut som inte kan ändras. :)


(snart kommer den underbara hösten!)

Jag vill iaf bara säga tack så väldigt mycket för era svar, jag fick mer respons och hjälp än vad jag hade förväntat mig. :)

Några frågor till mina läsare

Puh! Nu har jag svarat på de 20-talet kommentarer jag låg efter med. De senaste dagarna har jag vart så otroligt trött och jag vet inte riktigt varför så jag har inte orkat hålla mig aktiv med bloggandet. Men ni ska veta att jag blir så glad för erat stöd och fina ord, alla tips och alla råd som ni ger mig. :)

Nu tänkte jag att ni skulle få hjälpa mig lite till.

1 - Jag har köpt grova flingor, All Bran med extra fibrer tror jag det var. När jag stod i affären så kollade jag på näringsinnehållet på flera olika förpackningar och även på mûsli som jag egentligen var det jag ville ha. Men jag förstår nada om vad som egentligen är bra. För kollar jag på kolhydraterna per 100 gram så är mûslin sämre än flingorna men min logik säger att mûsli är nyttigare med fler fibrer. Sen måste man ju ta hänsyn till hur mycket av kolhydraterna som är sockerarter och då kan den varan med lägre kolhydratsmängd ha väldigt mycket mer sockerarter än den varan med högre total kolhydratsmängd.
Vad borde jag välja? Vet ni någon speciell sort som ni kan rekommendera? Jag köpte sån mûsli som man kan blanda själv på Ica men insåg att det blev alldeles för dyrt i längden... annars hade det varit mitt alternativ. :)

2 - Vid flera olika tillfällen och på olika sidor och av olika människor så har jag fått veta att det är "hälsosamt" att ha en dag då och då som man äter precis vad man vill under hela dagen. Detta för att kroppen har lätt att ställa in sig på matintaget man äter och att man då slutar gå ner i vikt. Jag tycker att detta låter logiskt och jag vet att de flesta brukar ha en dag i veckan som det äts vad man vill. Jag tror att JAG hade fallit tillbaka i sockerträsket om jag började äta så även om det bara är en dag i veckan. Istället har jag funderat på att kanske ha en sån dag en dag varannan vecka.
Min undran är mest, hur lätt tror ni att det är att falla tillbaka? Socker är ju inte bra och än så länge saknar jag det inte, förutom möjligtvis choklad, men jag känner ändå att jag faktiskt skulle vilja ha en dag utan några tankar alls på vad jag äter och hur ofta jag äter under den dagen. Men det är dumt att utmana ödet så vad har ni för åsikter?

För övrigt har jag fortfarande inte ätit något onyttigt alls, förutom lite russin om man nu räknar det till onyttigheter. 13 dagar har gått och de senaste dagarna har jag känt mig lättad inombords - jag är inte alls sugen på socker längre!

En sak till... igår föll mina prenumeranter på bloglovin med 12 stycken på samma gång, tröttnade folk på mig samtidigt eller vad hände egentligen? Tråkigt får jag väl säga men det är inte min förlust, det är dom som missar mina framsteg. ;)

En snabb uppdatering

Idag är jag så trött så jag vet inte vad. Jag har fastnat i en bok som jag låg uppe halva natten och läste för att sedan åka mot Willys och storhandla vid nio på morgonen. Men nu är kylen och frysen full av nyttigheter och grönsakerna tar över halva kylen. :)

Jag ville egentligen bara säga att igår kände jag inte ett sug efter socker alls, vilken lättnad! Det är nu de ljusa tiderna börjar och framför allt de gladare. Jag ska dessutom svara på era kommentarer men jag orkar helt enkelt inte just nu men det kommer. :)


En bättre bild på hallonvattnet jag skrev om häromdagen. :) Så fint och så gott på samma gång!

Coleslaw med kyckling och champinjoner


Det här blev dagens middag, gott som attans. Det var första gången jag vågade mig på att göra coleslaw för jag har alltid trott att jag inte tycker om det. Vitkål är inte gott, morötter är inte gott men så åt jag coleslaw av misstag en gång under lunchen med en vän. Jag tyckte om det.

Kryddburkens recept på coleslaw har därför lockat under lång tid och nu blev det av. Gottigt och riktigt bra tillbehör som mättar länge och mycket.

Kryddade kycklingfileer och stekte gyllenbruna och tillsist stekte jag också lite skivade färska champinjoner. Bara för att jag är besatt av spenat just nu fick den också en plats på tallriken. Fint med färgen också. :)

vecka 6

Hejsanhoppsansa! Jag börjar känna mig gladare och det förvånade mig att även min mamma sa häromkvällen att jag har vart riktigt trevlig den sista veckan. Socker är ett gift och jag börjar inse det mer och mer...

För att erkänna så vägde jag mig faktiskt ändå förra veckan, det var bara det att jag hade gått upp ännu mer och jag skämdes. Men den här veckan har jag gjort såna framsteg att jag vill berätta för er ändå, nu när det ligger bakom mig. Jag hade gått upp ytterligare 1.3 kilo och låg alltså på 88.1 kg. Illa, nästan tillbaka på start.

Men guess what, den här veckan har jag gått ner 2.3 kilo!!! Jag ska också erkänna (nu när jag ändå är inne i erkännandets tider) att jag inte har vart ute på en enda promenad under denna veckan så jag är riktigt förvånad över att det var såå stor nedgång. :D

Vikt: 85.8 ( -2.3 kg || - 2.7 kg sen 29 juni )
BMI:  32.3 ( - 1.0 sen 29 juni )

Nu kan det bara bli bättre, nu tillåter jag mig inte att falla igen. Den här veckan ska min mamma köra igång med GI och rivstart också så jag tänkte haka på det även om jag sen inte tänker fortsätta med renodlat GI-tänk. Men det kan bli ytterligare en kickstart för att komma igång på riktigt.

Godisalternativ

Jag hade ju tänkt att lägga upp det här igår men dagen blev så fullproppad av annat (ligga vid havet och sola, grilla och gräsklippning) så jag hann helt enkelt inte. När jag väl hade tid över var klockan halv tio eller något och jag var dödstrött, stupade i säng nån timme senare.

Men idag är det sju dagar utan socker. Ärligt talat har inget gått som jag har trott. Första dygnet trodde jag skulle kännas relativt lätt men det var ett helvete. Sen kommenterade många att de tre första dygnen var värst och sen ebbade det ut så då trodde jag på den fortsättningen men dag två var nästan lätt som en plätt och faktiskt dag tre och fyra också. Jag hade mina prövningar men klarade mig. Sen trodde jag att nu när det har gått en vecka så skulle det kännas ännu lättare men istället blir jag fortfarande djävulskt sötsugen varje eftermiddag och ända framåt kvällen. Men vad tusan.. efter 7 dagar kan jag inte sabba för mig själv, nu måste jag stå emot med hjälp av stoltheten!

Det här var mitt lördagsgodis i alla fall. Naturella cashewnötter. paranötter, mandel och russin. Istället för läsk tog jag helt enkelt iskallt kranvatten och la i frusna hallon vilket tillslut blir som en naturell hallonsaft och jättegott. :)

Jag har massa med inläggsideer på lager i mitt huvud, bland annat ska jag fixa en grillspecial med mina absoluta måsten till  grillningen med recept och bilder. Sen har jag samlat lite information om nötter och vilka som är bra för vad och vad de består av. Sen har jag lite tankar jag vill få ner också så förhoppningsvis blir det en del publicerat i framtiden. :)

Anna vs. Socker : 4-0

Igår var ytterligare en prövning för lilla mig och jag får nästan en utanför-kroppen-känsla när jag tänker på att jag faktiskt stod emot ytterligare en gång. Eller egentligen två gånger. Jag, mormor och min moster var och hälsade på min äldsta lillebror som bor i hus med sin tjej 15 mil härifrån. Mormor hade tagit med sig sin underbara pepparkaka och bullar för fikat och min moster hade tagit med sig godis och jordnötter. Vi satt i brors enorma matsal och dofterna spred sig men jag hade räknat med det och tagit med mig en Persika/hallon-juice som jag drack. Det gick jättebra måste jag säga!

Jag hade däremot räknat lite fel med tidsplanen, jag åt frukost 2 timmar tidigare än de senaste dagarna och var därför hungrig tidigare. Dessutom blev utflykten längre än jag trodde eftersom moster och mormor skulle in i Alingsås och vela i affärer. Om Gekås är jobbigt så är det inget jämfört med ÖB. Det finns så mycket skit att plocka på sig där att man inte vet vart man ska titta. Dessutom har dom mitt absoluta favoritgodis där, chokladpraliner med irish whiskey inuti. Min moster kom på mig när jag stod och tittade på cola-burkarna, som är ännu ett beroende jag har skapat mig det sista året men låtit bli under denna veckan. Hon erbjöd sig att köpa åt mig och då blev jag så arg inom mig (eftersom jag var så hungrig och det var väldigt varmt så var stubinen rätt kort) att jag gick ut. Det var nog det bästa jag kunde gjort för av den anledningen klarade jag av att inte äta något socker igår heller. :D

Förutom det så utmanade jag min rädsla för hundar eftersom min bror har en enormt stor hund (den svartbruna som knappt syns) och hans kompis som var där hade en liten leonbergervalp (som bara vägde 65 kilo och var lika hög som upp till mina höfter)! Dock är de båda väldigt snälla djur men väldigt lekfulla och jag höll mig mest så långt bort som möjligt från dom, tacka vet jag zoom på kameran. ;)

4 hela dagar/dygn utan socker och ytterligare en dag på gång, yay!

(jag tänker dock på socker hela tiden men ska inte är som tur är starkare än vill ha)

hjälp vad svårt!

Jag har gått omkring på Gekås hela dagen idag.

För det första så är det en ren vana att alltid köpa med mig billigt godis hem, speciellt marsipanbröd från Anthon Berg. Men jag klarade det och det var lite tråkigt att se min familj plocka massvis med sötsaker i kundvagnen men, det kändes samtidigt ganska lätt för jag lät bli för min egen skull.

För det andra var alla hungriga när vi skulle åka hem och som vanligt stannade vi till i Varberg och åt på McDonalds. Jag åt ingenting. Visst.. det finns sallad men jag tycker att det är hutlöst att betala 60 spänn för en liten fjantig sallad som jag inte ens blir mätt på. Hemma i kylen stod en sallad från igår med mache och spenat, lite fetaost, avocado, tomat, gurka och lite matvete och väntade. Så även om det kändes tungt att se på familjen när de åt hamburgare så var även det ganska lätt eftersom jag gjorde det för min egen skull.

Men nu, för det tredje, nu har jag sett hur de har packat upp all choklad på bordet där nere och jag är.. sugen är inte ens ett tillräckligt starkt ord. Jag har suttit och stirrat på chokladen och dividerat med mig själv tills jag kom på vad jag gjorde. Då gjorde jag lite citronvatten för det var ett tips jag fick mot sötsuget och sen borstade jag tänderna, mitt eget tips. Men tro inte att det hjälpte.. jag vill ha den där chokladen. Jag vill, jag vill, jag vill...

men fan heller att jag ska!
______________________________________________________________________

Update 22.14
Nej, jag vann! Det blev en hallonsmoothie med en touch av jordgubbar och apelsin istället! :D

Hallonsmoothie

Nu är det kväll och konstigt nog har den här dagen inte alls varit särskilt svår. Man ska inte ropa hej förrän man är över bäcken men fortsätter det såhär så är jag lycklig.

Såhär på kvällskvisten är det ju bra att få i sig något lättare och eftersom jag försöker att undvika att äta bröd mer än till frukost (grovt bröd eller surdeg) så tänkte jag att en smoothie kan ju vara gott. Jag bad mamma köpa en vaniljyoghurt utan socker till mig och hon hade kollat igenom hela kylen på Ica och det bästa hon hittade var Arlas lättsockrade vaniljyoghurt med 2 % fetthalt. Jag kollade nyss på Arlas hemsida och hittade andra alternativ men de flesta är naturella. Jag insåg därför nu att jag kanske inte var så duktig som jag trodde. Jag föredrar någon slags smak än naturell men hur som helst så är denna bättre än min systers safari-yoghurt jag har tjuvat till mig innan. :P Inte mycket att göra åt nu. :)

Jag mixade ihop en smoothie hur som helst. Jag älskar hallon, det bästa är ju att plocka direkt från busken men det får duga med att plocka ur en kartong ur frysen också. Jag måste säga att den blev över förväntan god, testa själv vettja!

2 dl lättsockrad vaniljyoghurt
1½ dl frusta hallon
½ dl Brämhults Persika/Hallon (utan tillsatt socker)


Mixa och häll upp i ett stort glas, njut!

Räknade lite löst på kalorierna, trots att jag aldrig brukar göra sånt, men den kan nog bestå av cirka 190 kalorier på denna portionen. Jag känner mig dessutom fortfarande nöjd och belåten i magen, 1 timme senare...

Sockerfri: Dygn 1

Oj oj oj säger jag bara. Jag visste att det skulle bli tufft men inte att det skulle bli tufft snabbt! Det gick jättebra igår, det är det jag måste fokusera på och jag åt inget direkt socker förutom frukt. För det var det jag tänkte på igår efter mitt inlägg, socker finns nästintill i alla livsmedel nuförtiden och man kan inte komma ifrån ett liv fritt från socker totalt. Mitt mål är inte att radera sockret på det sättet utan jag vill bli fri från det rena sockret - godis, läsk, choklad, kakor, bullar osv.

Framåt eftermiddagen började jag känna myror i kroppen, rastlösheten slog till som en bomb. Det är oftast efter middagen som jag brukar börja känna mig sugen på något sött och givetvis också igår. Jag satt och tänkte på kakor och bullar väldigt länge men inte en enda gång var jag på väg mot frysen eller skafferiet för att hämta något. (Yay!) Vid åtta på kvällen hade jag sån huvudvärk att jag inte visste vad jag skulle göra. Det hade vart så lätt att bara hämta en bulle eller två och tryckt i mig, men istället hämtade jag frukt. Det hjälpte lite men inte mycket.

Natten har varit ett rent helvete. Har för övrigt bestämt mig för bättre sovrutiner så jag stängde av datorn vid elva och gick och la mig. Rastlös, rastlös, rastlös. Vid halv tre hade jag fortfarande inte somnat och jag låg bara och vred och vände på mig. Det var varmt som tusan, myggbettet på foten kliade hela tiden och jag kunde verkligen inte somna. Efter halv tre slumrade jag till men sov väldigt oroligt med drömmar som iof var rätt trevliga till skillnad från mardrömmarna jag har haft den sista månaden. Sen klockan sex imorse har jag mest legat och vridit mig igen, slumrat till men mest vart vaken. Kvart i åtta gick jag upp.

Jag antar att jag bara är på toppen av isberget än så länge men come on! Jag är beredd och jag tänker inte ge mig i första taget!

sockeravvänjning

Jag vågar inte ställa mig på vågen den här måndagen. Jag vågar inte bli besviken igen så jag hoppar helt enkelt över det idag. Jag har tagit ett beslut under helgen, ett livsviktigt beslut.

Dessa fem veckorna har jag ätit okej men fortfarande ätit mer socker än vad jag egentligen vill. Dessa två senaste veckorna dessutom ännu mer socker än vad jag egentligen vill. Men jag har försökt tänka att jag kompenserar "fusket" med mer motion eller mindre av annan mat. Det är inte bra för jag har insett att jag har ett stenhårt sockerberoende. Har alltid trott att jag kan lägga av med det när som helst. Men det kan jag inte. Socker är min psykolog fast utan framsteg.

Så från och med idag tänker jag utesluta socker och vitt mjöl så mycket jag kan. Det kommer bli en helvetes resa men jag ska försöka fokusera på målet - känslan av att inte känna sig tvungen att äta sånt jag inte vill, bättre smaklökar och ingen huvudvärk pga sockerkickar. Det enda jag kommer äta som är direkt sött är frukt. Det kanske förstör, det kanske inte gör det. Jag tycker ändå att fruktsocker är i en hel annan liga.

Jag har bett min mamma att vakta mig, låter kanske fjantigt men jag är bara medveten om hur svårt det kommer bli och att jag inte klarar det själv... Wish me luck!

off topic men viktigt ändå

Det här inlägget handlar inte om vikt men väldigt mycket om hälsa. Jag har en absolut favoritblogg, det känns dumt att kalla det så för den handlar om så mycket smärta och sorg att jag blir förstummad när jag läser den. Ni kanske känner till den också, det är Melissa som skriver om sina tvillingdöttrar som föddes alldeles för tidigt och som tyvärr dog efter förlossningen.

Jag är så fascinerad av hennes styrka och hennes förmåga att sätta ord på känslor, jag sitter som fastklistrad varje gång hon har uppdaterat med inlägg och jag vet inte riktigt varför. Kanske för att hon skriver om det som så många andra väljer att gömma i mörkret, kanske för att hon har en sån skrivarförmåga att man helt enkelt inte kan sluta läsa, kanske för att jag avundas hennes sätt att tänka och resonera för hon är så otroligt smart och jag önskar att jag hade en gnutta av hennes tankegångar. Kanske för att jag har en vän som också fick barn för tidigt men som hade turen att få ha sin dotter hos sig och för att jag har en lillasyster som jag plötsligt är så otroligt glad för när hon skuttar runt här hemma och man blir så tacksam för det man har när man läser hur det kan gå. I verkligheten.

Hur som helst, det finns ju massa sidor där man kan tjäna presentkort och jag vet inte allt. Jag är inget fan av de sidorna men Melissa hade hittat en liknande sida men som betalar ut pengar kontant. Allt hon kommer att "tjäna" genom sin länk kommer hon skänka till insamlingen till minne av Antonia och Gabrielle och jag blev givetvis medlem.

Nu har jag en egen länk och jag har bestämt mig för att om någon blir medlem via min länk så kommer jag också att skänka allt till samma insamling. Ni kan givetvis använda er av hennes länk också som ni hittar här men det kanske låter dumt, jag skulle verkligen vilja skänka mina pengar också... Ni gör som ni vill, hur som helst går det till samma ändamål och det är ett väldigt gott ändamål. :)

http://www.woopa.se/?ref=alterica

RSS 2.0