ett matschema

Hej och välkommen till en grå måndag! :P

Vet ni hur mycket bättre man mår psykiskt av att inte hålla på att väga sig stup i kvarten? Det är en vanesak att vänja sig av vid men tillslut så tänker man inte på att vågen står där i badrummet. Jag tänker inte väga mig igen på ett bra tag, som jag har skrivit förut.

Jag undrar en sak... ni är ju ändå en del som läser min blogg och de flesta är väl viktkämpar på något sätt. Alla har hittat sätt att äta och röra på sig som passar dom. Vissa äter viktväktarna, andra lchf och säkert massa andra sätt. Jag har ju på den sista tiden ätit "vanligt", alltså ingen diet utan bara sunt förnuft men jag har kommit på att även om det känns bättre så tycker jag att mat är tråkigt.

Skulle någon vilja göra ett matschema till mig eller kanske om ni alla vill skriva lite olika frukostförslag, lunch och middag så kan jag plocka ut och göra ett schema själv av det? Jag kan givetvis publicera det här på bloggen också så att fler kan ta del av det. Det hade varit lite kul och spännande att se vad ni rekommenderar och framför allt få lite inspiration till att tycka att mat är kul igen. :)

Det enda jag kan säga är ett big no no är fisk. Jag äter inte fisk och det är jättesynd för det är ju så nyttigt men jag får helt enkelt inte ner det. Så shoot! :D

Men hur svårt ska det vara egentligen?!

Jag vill må bra och jag vill komma i bättre form, det är mina huvudbyggstenar. Det är grunden till varför jag vill gå ner i vikt. Inte för att bli snyggare, inte för att få mer killar, inte för att kunna klämma mig i ett par byxor i storlek 34 eller vad det nu kan vara som många har som mål. Jag vill bara må bra och känna att kroppen är i form. Så varför stannar jag kvar i ett destruktivt beteende?

Jag vet hur man fixar detta, hur man kommer i mål. Jag har kunskapen lika tydligt i huvudet som skrivet med spritpenna på en blackboardtavla. Jag vet att det enda som krävs är att äta mindre mål oftare på dagen och att röra på sig så att man tar in mindre energi än man ger ut. Att aldrig ens smaka på en enda chokladbit för att det slutar med att man tar två nästa gång och plötsligt sitter man där med hela chokladkakan i magen. Låta frestelserna vara totalt helt enkelt. Piece of cake, eller hur? Nja...

När jag sköter mig prickfritt så känner jag så tydligt att jag mår bättre. Jag blir gladare, piggare, mindre huvudvärk som jag ofta dras med överlag, känner mig lättare, kroppen är mindre svullen, jag sover bättre och längre. När jag inte sköter mig så mår jag alltså motsatsen till detta - alltså dåligt både fysiskt och psykiskt. Jag har kommit på mig själv med att skälla på mig själv. Mitt dumma fåne, gör det bara! Varför är det så mycket lättare att strunta i det som gör en gott för att det är lite mer arbete bakom? Varför är det så lätt att lyssna mer på huvudet än på kroppen som säger nej, nej, nej - inte en bulle!

Jag läste någonstans att den starkaste människan är den som alltid reser sig upp när hon har ramlat. Gosh, jag måste vara så stark att Pippi kan slänga sig i väggen men ja, jag ger inte upp. Jag måste bara bygga mig ett starkare psyke som stöttar min kropp. Det är som ett föräldraskap, mamma och pappa måste vara överens om reglerna för att barnet ska få den bästa uppfostran. Min kropp är mitt lilla barn och kropp och huvud måste komma överens för som det är just nu får helheten blandade signaler i form av en jojo på vågen...

Nu tänker jag cykla till gymmet.

aromboden.se

Förra vintern så var jag inne på aromboden och jag måste säga att det blev min favoritsida när det kommer till att handla online, nästan på direkten. Jag är ju en sån där typisk höstmänniska, jag älskar när mörkret kryper över oss och man får tända levande ljus på kvällen eller när man kryper upp i soffan med ett gott te. Jag är inte så förtjust i att dricka stora mängder te dock utan oftast smuttar jag på det tills det nästan är iskallt men med minst hälften av teet kvar. :P

Det finns det allt möjligt att sukta efter - teer, smaksatta kaffen, marmelader, oljor, godis, chokladpinnar och även massa olika kryddor. Kryddor passar mig bättre egentligen för jag älskar att exprimentera med matlagning. När jag lagar mat så är det ingen ide att fråga vad jag har haft i och för sitt eget bästa kanske man inte ska veta heller för ibland har jag lite konstiga ideer för mig - typ curry i köttfärssåsen.

Vad jag egentligen ville säga var att jag tycker att ni alla ska ta er en titt på aromboden.se om ni är som mig. Kryddorna jag köpte förra året är på bottenskrapet och det är dags att köpa lite nytt. Tänkte bla testa en pepparkakskrydda nu inför julen, en krydda som heter African Ribb med vittvin som lät riktigt spännande men också lite nya teer. Det är också jättebra saker att ge bort i födelsedagspresent eller julklapp, det har jag gjort och det tycks vara mycket uppskattat.

Jag menar, hur skulle man kunna motstå att dricka ett te från sin älskade som heter "Kärlekste" eller kanske ge ett te med namn "Värm ett fruset hjärta" till en vän som känner sig låg i höstrusket? :)

Chokladpraliner & delikatesser från kryddlagret på Aromboden


dopets "outfit" ;)

Jag har ju inte direkt särskilt många helkroppsbilder när jag är påklädd om man säger så, ni vet mer hur jag ser ut mer eller mindre naken än hur jag ser ut med kläderna på. :P

Men jag testade hela "outfiten" för dopet som äger rum på söndag, som jag skrev om för ett tag sen. Jag måste säga att jag känner mig riktigt fin och det var ju det som var tanken. Trots att jag inte har gjort ett smack med håret och inte en sminkgnutta i fejan just på denna bilden så känner jag mig ändå fin så frågan är om det kommer kännas ännu bättre på söndag då när jag har gjort iordning mig på riktigt? Den största utmaningen kommer definitivt att bli att kunna gå med stövlarna, klackarna är skyhöga för mig som är van vid att endast använda converse och skatedojor.

Klicka på bilden för större.

vad är hälsa?

Jag skulle gå och lägga mig för en timme sen men kikade in lite snabbt på bloglovin och topplistan över hälsobloggarna, där den här bloggen är placerad. Jag har tänkt på det förut men slogs ännu mer av det ikväll när jag gick in på några av dessa "anorexiabloggarna", eller vad man nu ska kalla dem.

Jag kan bli ledsen på att "såna" bloggar ska ligga på topplistan över hälsa. Hälsa är väldigt mycket och olika för alla, antar jag. Det är också skillnad på anorexiablogg och anorexiablogg. Det finns många som bloggar om sin väg till tillfrisknandet och det tycker jag verkligen är hälsa i högsta grad. Men alla dessa andra, där det redovisas exakt hur lite människorna bakom skärmen faktiskt äter men fortfarande har fet ångest för att dom äter för mycket, de bloggarna där vartenda inlägg har en medföljande bild på benrangel som ska fungera som thinspiration eller vad sjutton dom nu kallar det.

Jag är medveten om att jag antagligen är ute på djupt vatten som skriver detta och jag tar mer än gärna emot era åsikter så länge det är på ett civiliserat sätt. Anorexia och Bulimi är sjukdomar, sjukdomar tillhör hälsa - absolut. Jag antar att det jag reagerar på är att jag har uppmärksammat så många bloggar med ohälsa inom kategorin att jag blir lite orolig. För ju mer lättåtkomligt man kan hitta sånt här, desto lättare är det att ta det som motivation att göra likadant. Precis som att ni skriver till mig att jag är en motivationskälla, så blir ju också dessa tjejer (har inte sett någon kille) det på samma sätt för andra som kanske redan har halkat in i det tankesättet men som pga bloggarna fastnar ännu mer. Jag vet egentligen inte.. men ändå tänker jag.

Den här bilden på Kate Moss har jag sett många gånger, inte bara i de tidigare nämnda bloggarna utan också i andra sammanhang och oftast är det för att människor tycker att hon är så sjukt snygg och har en perfekt kropp på denna bilden. Det tycker inte jag, jag tycker att hon är galet smal. Alldeles för smal och jag skulle hellre se ut som jag gjorde för 10 kilo sedan för resten av mitt liv, än att vara sådär smal. Om man jämför med bilden på Jessica Alba som jag har letat fram så är det säkerligen inte många kilon som skiljer men ser ni ändå skillnaden?

Jag tycker att Jessica är den som är sjukt snygg. Hon har former på kroppen, en liten kula eller vad man ska säga om magen men hon är ändå smal. Bara det faktumet att revbenen inte syns gör att hon ser hundra gånger hälsosammare ut än Kate och att armarna ser ut som armar istället för tändstickor. För mig är Jessicas kropp min drömkropp men jag lever i verkligheten och jag vet att jag inte skulle kunna se ut sådär även om jag inte var, eller hade vart stor innan. Det är nog inte heller hur jag tänker mig mitt ideal, min idealkropp är definitivt några kilon till.

Sen får man ju ta till sig att båda bilderna är retuscherade otroligt mycket. Men nu har jag gjort en jämförelse med just dessa två bilder i det skicket dom är. Vad tycker ni?

Läste också att Jessica faktiskt var diagnostiserad med anorexia 2001 men är friskförklarad sen länge...

Jag är en liten trötter.

Jag har blivit sämre än kass igen på att svara på era kommentarer, det kommer lite respons från mig snart. Jag är väldigt tacksam för era peppningar och det är inte så att jag är otacksam och struntar i er. Jag vet bara inte vad som har hänt med mig men jag börjar fundera på om jag har någon slags brist på järn eller liknande. Det spelar ingen roll hur mycket, lite eller lagom jag sover för jag vaknar trött och sen är jag trött resten av dagen. Det spelar ingen roll om jag tränar och har en dag på språng eller om jag sitter vid datorn hela dagen för jag är ändå trött. Jag har känt såhär större delen av sommaren men har då tänkt att det är för att jag har varit deprimerad, de sista veckorna har det nämligen blivit värre. Jag ska ringa läkaren på måndag om det inte blir bättre för jag är trött på att vara trött. ;)

Nu sitter jag här med träningskläder på för tanken var att gå till gymmet - för en timme sen. Jag kom inte längre än såhär innan luften gick ur mig men min kompis är på väg för jag tänkte att om hon kommer så har jag inte lika lätt för att skita i gymmet totalt.

Jag har planerat massa inlägg i huvudet dessutom som inte tycks komma längre än så för tillfället. Men nångång lär det dyka upp lite recept på morotssoppa, bilder på en supergod laxsallad, en andra nötspecial och lite funderingar. Väntar man på något gott väntar man aldrig för länge eller är det inte så? :)

RSS 2.0