Havregrynsgröt och stopp.

Sen årsskiftet har jag ändrat lite i mitt liv i taget, jag går (nästan) alltid någon promenad om dagen och jag dricker mer än vad jag har gjort tidigare. Sen i måndags har jag också skärpt mig ännu mer med kosten, jag har verkligen skött mig bra. Jag har ätit vid samma tider varje dag, jag har inte småätit och inget onyttigt sött har glidit ner i min mage. Det känns så jäkla bra. Men.

Jag har ju svårt att hålla mig ifrån vågen och jag blir riktigt besviken när jag fortfarande knappt har gått ner något alls. 200-300 gram. Mamma som har ätit nästintill exakt likadant som mig har gått ner 2 kilo mer. Sen i måndags. Men jag tänker inte ge upp för jag vet att jag sköter mig och nångång måste det ju ge resultat.

Jag testade havregrynsgröt idag, av någon anledning så har jag totaldissat det sen barnsben. Men jag vill lära mig att tycka om sånt som jag egentligen inte tycker om eftersom det är nyttigt. Så, när systeryster satt med en god tallrik risgrynsgröt så satt jag med klibbig havregrynsgröt med hallon på. Jag måste erkänna, det var inte lika illa som jag trodde och jag fick i mig hela portionen men i fortsättningen blir det nog att jag får tvinga i mig det ändå. Vill man bli fin får man lida pin. :)

Kreativ Blogg Award

Jag brukar inte vidarebefodra såna här awarder och priser särskilt ofta, jag tycker det är jättekul när ni läsare tänker på mig och jag blir glad. Men det har bara känts som att det inte passar här på min blogg där jag vill hålla mig till ämnet. Men den här gillade jag och jag tänkte att det kunde vara kul för er att lära känna mig lite också.

Jag har fått en kreativ blogg-award från Thea och
Jenny.

1. Kopiera awarden på sin blogg.
2. Länka till personen som gett dig awarden.
3. Berätta 7 intressanta fakta om dig själv.
4. Välj ut 7 andra bloggar du vill ge awarden till.
5. Länka till deras bloggar & kommentera hos dem att de har en Award att hämta.


► Jag är otroligt envis. Jag tänker tex aldrig ge upp den här resan förrän jag har kommit till mål, hur många "tillbaka till gå" jag får under tiden.

► Jag är en skaparsjäl, som jag skrev tidigare. Jag älskar att fotografera och baka men jag tecknar också en hel del (efter att knappt ha rört penna och papper på flera år). Under hela min barndom ville jag bli frisör som också är skapande enligt mig, nu vill jag bli konditor och göra fina tårtor och bakverk.

► Jag älskar språk, jag tycker det är otroligt häftigt när man kan göra sig förstådd. Jag älskar engelska för det finns så många mer sätt att uttrycka sig korrekt än vad det finns i svenskan. Fast jag gillar ju svenska också. Jag ingick i ett tyskaprojekt i högstadiet där vi läste alla so-timmarna på tyska utöver språkvalet och jag har ett intyg på att jag (en gång i tiden) kunde vardagstyska flytande. Jag har också påbörjat en spanskakurs och en dag kommer jag kunna spanska också.

► Jag har knappt varit utomlands, förutom Danmark har jag bara varit i Tyskland på klassresor och i Prag med min kompis familj för flera år sedan. Jag har aldrig känt ett behov av att se världen men för cirka 2-3 år sen fick jag en sugande känsla av att vilja åka iväg till massa ställen. Irland, Mauritius, Grekland, Indonesien, USA... Jag ska bara få en inkomst och spara pengar så åker jag.

► Jag läser slutet på böcker först. Jag har alltid varit en bokslukare och jag är ganska så otålig så jag brukar läsa hur böckerna slutar innan jag läser boken. Det enda undantaget är när jag läser deckare för då blir verkligen hela boken förstörd om man vet vem mördaren är.

► Jag har bott på flera ställen i mitt liv hitills - utanför Smögen, en väldigt kort tid bodde jag i Oskarshamn, Blekinge och sedan flyttade jag till en lägenhet utanför Växjö, Småland. Efter det flyttade jag till Höganäs, Skåne men för 2 år sedan flyttade jag hem igen till min familj. Nu tänker jag inte flytta långt härifrån igen för mitt hjärta tillhör västkusten och göteborgsområdet.

► Jag tror på en andevärld och att det finns något mer efter döden. Inte att man hamnar i himlen nödvändigvis men jag vägrar tro att det här är allt. Jag tror på möjligheten att det finns reinkarnation för ibland känns det som att jag har levt ett tidigare liv.

Jag skickar vidare till: Karoline, Ulrika, Fia, Lila, Marie, Fattie & Therese.

Två mellanmål.

Häromdagen gjorde jag en smoothie inför "halv åtta hos mig" som jag alltid kollar på. Typ det enda tv-prgrammet överhuvudtaget. Den blev helt galet god! Enligt GI är den inte så jättebra eftersom den innehåller apelsin men det skiter jag faktiskt i. Den innehåller ungefär 250 kalorier men mättar superbra som kvällsmål eller när man nu vill äta den.



1 pressad apelsin, försök få med så mycket fruktkött som möjligt.
1 dl frusna hallon
1½-2 dl lätt vaniljyoghurt


Pressa apelsinen och låt hallonen tina i saften. Mixa sedan med stavmixer. Blanda sedan samman med yoghurten och tamtada! Jag älskar den! Så len, så krämig, lagom söt av naturlig sötma och mättande samtidigt som det känns lite lyxigt på kvällen när jag i vanliga fall är ett enormt sockermonster. Jag har inte blandat allt på bilden för jag tyckte det såg så fint ut med mönstret, men så är jag ju en sån där "konstig" skaparsjäl som ser skönhet/konst i det mesta. :P



Ett annat mellanmål jag gjorde häromdagen är en slags uppdatering av kycklingröran jag la upp för evigheters evigheter sedan. Det är ett mellanmål som är lite matigare så det passar perfekt om man äter lite mindre lunch/middag någon dag.



1 kycklingfile
1 förpackning machesallad (vet inte riktigt hur mycket det var)
Knappt 1 dl creme fraiche
2 msk majonnäs
2 scharlottenlökar
120 gr bacon
curry/vitlökspulver/vitpeppar/salt


Knaperstek baconet riktigt ordentligt i små bitar och låt sedan kallna på papper så att mycket av fettet försvinner. Stek sedan tärnad kycklingfile i curry, lite salt och peppar och lägg sedan åt sidan för att svalna.

Blanda creme fraiche, majonnäs och hackad lök i en lagom stor bunke, krydda med salt, peppar och vitlökspulver. Blanda ner salladen ordentligt i röran. När kycklingen är någorlunda avsvalnad så blanda ner den också.

Lägg upp på fat och sprinkla över baconet. Voilá! Det här räcker till två personer, jag och mamma delade på det och det var precis lagom som mellanmål. :)

Ni som lyssnar på musik under träning.



Idag när jag var ute på min promenad, så bläddrade jag som vanligt igenom min mp3 efter musik som kändes passande idag. Problemet är att jag älskar musik men jag lyssnar sönder det mesta ganska fort när jag låter det senaste favoritalbumet gå på repeat om och om igen. Det var ett tag sen nu jag hittade någon ny musik och jag behöver ha lite nya tips.

Vad lyssnar ni på när ni rör på er?


Jag gjorde en liten lista på några av mina favoritlåtar när jag är igång. Jag behöver inte ett visst beat eller så för att få energi, jag får energi bara jag tycker om låten. Visst, en smäktande ballad är kanske inte det som får igång mig heller men...

Gå in på den här spotifylänken och fyll på med era tips. Det hade vart jättekul att ta del av era, och ni av varandras, träningslåtar och så kanske vi alla kan hitta ny inspiration för öronen. :)



Yay! Knappt tre timmar senare så har listan gått från mina ursprungliga 18 låtar till 90 stycken! Jättekul ju! :D

oanvända kläder i garderoben

Jag har ungefär 5 par byxor i min garderob som är mer eller mindre oanvända. Jag har 3 stycken kjolar och 1 myströja som jag aldrig ens har haft på mig. Jag vill ha på mig mina kläder.

Idag kommer jag förhoppningsvis få det lite lättare med kosten. Det är inte säkert men jag hoppas. Det är inte lätt att försöka vara hälsosam med dåligt självdisciplin när man bor tillsammans med 5 andra som varken bryr sig eller behöver bry sig om sin kost. Men idag börjar min mamma att äta samma mat som mig och jag hoppas att vi kan klara det bättre tillsammans.

Denna våren vill jag ha mina nya (gamla) kläder på mig.

Anna och kylan.


mobilkameran.

Jag är inte den som vanligtvis klagar på att det är kallt. Jag är snarare den som klagar på att det är för varmt på sommaren. Jag gillar båda värme och kyla men om jag måste välja mellan jättekallt och jättevarmt så fryser jag hellre än svettas.

Nu har det varit svinkallt i flera veckor. Jag minns inte ens när det började. Jag har älskat det. Jag älskar att gå promenaderna på vita vägar med snödrivor längs kanterna, träd som glittrar vart man än ser och kinderna som blir rödrosiga i vinden. Men. Jag önskar att det kunde blir liite varmare nu. Kanske bara runt 1-2 minus så att inte snön smälter. Men graderna runt 10 minus. Det är för kallt!

Jag vill gå ut och jag kommer gå ut, men det är inte särskilt lockande längre. Jag har gått upp såpass mycket i vikt att mina vinterkläder sitter avsevärt mycket mer sämre än förra året, när jag dessutom måste ha extrakläder på mig under så känner jag mig som en stoppad korv. Jag hatar det. :(

Rädda mig!

Eller nja, kanske inte. Men huvudvärken tar livet av mig! Abstinens värre och inte nog med det så är jag verkligen otrevlig denna kväll. Jag känner hur jag brusar upp för ingenting och de senaste timmarna har jag insett att ensamheten är det mest skonsamma för mina nära och kära.

Jag har dessutom vart på bio idag, sett världens bästa film. Eller okej, kanske inte världens bästa men alla mina höga förväntningar infriades och lite till. Avatar 3D. Vad jag egentligen ville säga var att jag satt där med popcorn och bon aqua istället för massa godis, choklad och cola som det annars brukar bli. Min vän frågade om jag ville ha choklad av henne men jag tackade nej. Jag känner mig duktig. Popcorn och bon aqua är åtminstone inte socker och det är det som är huvudsaken just nu. Babysteps och jag vill. :D

Nu - sova för jag är jättetrött!

11 dagar

11 dagar av det nya året har redan passerat, det är så konstigt för mina dagar flyter förbi snabbare än någonsin men ändå känns varenda dag så otroligt lång. Jag hoppas att era år har börjat bra? :)

Jag tar små babysteps och än så länge fungerar det. Jag har varit ute varenda dag sen nyår. De flesta dagarna har jag tagit olika långa promenader, vissa innan frukost och andra inte. Jag har försökt att aktivera mig mer och jag har varit på köpcentrum, varit nere på ica flera gånger, vart ute och kastat snöbollar, byggt snögubbe och åkt pulka med systeryster och jag har träffat mina kompisar lite mer än vad jag har gjort de senaste månaderna.

Det kanske låter som självklarheter för er men för mig är det som sagt babysteps. Jag tar mig framåt, jag tänker "jag vill" jätteofta i mitt huvud för att printa in det ordentligt. Idag tänker jag åter igen börja utrensningen av socker ur mitt system också. Jag har nog aldrig varit så sockerberoende som jag är just nu så det kommer bli ännu tuffare än förra gången. Men jag vill så därför kan jag. ;)

Jag har en känsla av att det här året kan bli mitt år. :)

Några dagar in på året

Nu har några dagar på året passerat och jag har inte förändrat alldeles för mycket. att göra en u-säng med alla sina rutiner, (o)vanor och plötsligt försöka leva ett annat liv för att ett nytt år är här tror jag inte på. Jag tror inte på måsten och ska utan mer på vill och kan. Jag kan gå ner i vikt, jag vill må bra istället för jag måste gå ner i vikt, jag ska må bra. Det kanske inte är så stor skillnad för er men jag har lärt mig att orden man använder påverkar mycket hur man tar på sig uppgifterna man har i livet.

Jag gjorde ju blodprover innan jul och jag fick veta dagen efter att de visade att jag har låg ämnesomsättning. Proverna året innan visade ju att allt var bra så jag har ingen aning varför det har förändrats. Jag ska gå dit igen i veckan nu och göra ännu mer prover, jag hoppas någonstans att det var fel på provet och att det ska visa sig vara normalt ändå. Men på något sätt så skulle det också förklara varför jag har rusat iväg så otroligt mycket uppåt på vågen för även om jag har struntat i både kost och motion under en tid så känns det ändå som att det är lite för mycket uppgång av endast den anledningen.

Men vi får se. Det är ett nytt år och jag vet att detta året blir bättre för mig än tidigare året. Jag vill i alla fall hoppas på det. :)

RSS 2.0