ON/OFF-knapp på känslorna

Jag var hos psykologen igår och en sak som jag ska börja arbeta med är att stänga av känslorna i situationer där jag inte borde använda dom så som jag gör nu. Man ska ju egentligen inte behöva känna efter och basera sitt beslut om att gå upp ur sängen varje morgon efter hur det känns inuti. Man ska gå upp ändå. Automatik. Det kanske låter simpelt för er men för mig kan det vara en kamp nästan varje morgon.

Tydligen så är det så det funkar med depression, man beslutar med känslorna för mycket i situationer där dom inte ska finnas. Det kommer att bli jättesvårt för mig, jag har mått som jag gör i 9-10 år och under den tiden har det bildats väl inkörda hjulspår både för tankesätt och agerande. Men jag ska lära mig, jag ska hitta tillbaka till automatiken.

Vad jag vill säga är att det tändes små ljus för mig igår under besöket, jag började förstå vissa delar av varför jag agerar som jag gör och varför jag har blivit som jag är. Hon är bra, hon som jag träffar. Jag har en svår och lång väg framför mig men jag tror faktiskt på att en förändring kommer att ske.

Nytt självporträtt.

Jag trivs inte med mitt utseende. Häromkvällen försökte jag hitta den senaste bilden på mig själv och jag insåg att den var tagen i januari. Det är rätt längesen.

Jag trivs fortfarande inte med mig själv och det jag ser i spegeln men kände ändå att det var dags att försöka ta en ny bild. Jag kämpar stenhårt med att acceptera mig själv på alla nivåer och det går väl sådär, vissa dagar är det lättare och andra är det svårare. Men idag är en bra dag, vågen visade lite minus imorse och jag har tagit en lång promenad under dagen. Lagom med 20 grader nu också istället för hettan. Det gäller att försöka se det positiva istället för det negativa. :)

EFVM - ett foto varje måltidFrukost cirka 10.00
- äggröra med blandad sallad (salladshuvud, körsbärstomater, gurka, fetaost och granatäpple)

Lunch cirka 13.30 - fläskfilegryta med machesallad, gurka och en tomat

Mellanmål cirka 16.00 - en näve mandlar och 3/4 banan

Middag cirka 18.30 - Spett med sesamnuggets (vegetariskt), paprika, lök och champinjoner. Ugnsrostad färskpotatis och morötter, limesås av turkisk yoghurt och blandad sallad (salladshuvud, tomat, gurka, avocado, granatäpple)

Utöver detta har jag givetvis druckit massa vatten. Bilderna blev inte alls så som jag hade tänkt mig för veckan blev som sagt inte heller som jag hade tänkt. Bilderna är tagna i all hast mer eller mindre. Men man ser ju vad det är iaf. :)

Oväntade äventyr!

Jag skulle ju uppdatera igår med foton på allt jag åt men dessvärre blev mina planer för dagen ändrade så på förmiddagen fick jag 20 minuter att packa en väska och sen bar det iväg och jag kom hem alldeles nyss. Nu ska jag göra lite ärenden och sen iväg igen och kommer hem sent ikväll och imorgon bitti åker jag igen för en lång dag.

Men inlägget kommer men kanske först på fredag när jag faktiskt har tid att fixa med bilderna. Ha det så gott i sommarvärmen tills dess, det ska jag ha. :)

Rutiner, socker och abstinens...

Innan jag åkte till Stockholm hade jag fått till rutinerna ganska bra med träning, promenader och kost. Sen hände något för sen dess har jag inte lyckats komma tillbaka och sockerberoendet har till och med ökat även om det, tack och lov, bara har visat sig med ett knappt halvkilo på vågen. Men om exakt 4 veckor startar utbildningen och jag vill verkligen ha kommit tillbaka till mina bra rutiner tills dess.

För det första ska jag börja redan nu med att komma in i en ny sovrutin. Förhoppningsvis kommer det inte bli lika tufft att plötsligt börja gå upp vid 4 på morgonen om jag börjar gå upp lite tidigare i taget redan nu. Sen ska jag verkligen gå mer promenader igen men har hela tiden haft massa ursäkter för att "slippa" under dessa veckorna. För varmt, för regnigt, för trött, jag gör det senare... men "senare" kommer aldrig.

Men viktigast av allt är att komma ifrån sockerberoendet som har smygit på sig allt mer. Idag har jag inte ätit något sött alls (då menar jag godis, läsk, saft osv för frukt kommer jag fortsätta äta och sånt som är naturligt sött) och jag åt middag för en stund sen. Jag har liksom ätit något sött nästan varje dag efter middagen och framåt kvällen och jag känner redan huvudvärken när jag nu inte tillåter mig själv det. Men jag har klarat det förut och jag klarar det igen.

Från och med imorgon kommer jag vara själv hemma i några dagar och jag har köpt hem massa sallad, avocado, granatäpple, paprika, svamp mm... Jag ska bara ta mig förbi dessa första dagarna som jag vet är jobbigast och sen blir det lättare och lättare.

Jag tänkte också att jag skulle göra en kul grej imorgon. Ni vet EFIT (Ett Foto I Timmen)... jag tänkte göra en liknande sak fast med allt jag äter under morgondagen. Lägga upp bilder och visa er hur en dag kan se ut när jag sköter mig och som jag vill att alla dagar ska vara. Så kika in imorgon. :)

Framtiden ljusnar.


På tåget hem. Varje gång jag åker tåg slår det mig hur vackert Sverige är. Jag tycker att vi borde uppskatta vår fina natur mer och ta hand om den bättre. ♥

Nu är jag hemma från Stockholm, eller ja... jag kom hem i veckan men en blandning av sömnbrist och en svacka i själen har gjort att jag inte har orkat något alls.

I början av min vistelse gick det bra med mat och motion, men allt eftersom värmen blev varmare så orkade vi liksom inte hålla igång på samma sätt. Vem orkar turista i stan när det är 30 grader varmt? Sen har jag som sagt varit riktigt låg ett bra tag nu och det började redan i Stockholm så jag har inte alls tänkt på vad jag har ätit. Vissa dagar blev det nästan inget alls och andra dagar har jag nästan rullat fram. Jag mår inte bra av detta och imorgon tar jag på hårdhandskarna igen.

Vågen visade åtminstone 93.2 kg i... hm, torsdags tror jag det var. Det är verkligen super! Jag har också märkt att eftersom det går så långsamt för mig neråt så går jag inte upp flera kilon när jag har såna här svackor när jag äter dåligt och mycket. Det känns bra!

Sen har jag väldigt bra nyheter att dela med mig av! Kommer ni ihåg intervjun jag skulle på? JAG KOM IN! Det var över 70 sökanden för 20 platser och JAG kom in! Det känns fortfarande lite overkligt att jag ska utbilda mig till bagare/konditor som är det roligaste jag vet. Jag har haft en dröm sen jag var 15 att en dag ha ett eget cafe och den här utbildningen är mitt första steg på vägen. Jag är givetvis lite nervös också och det är många tankar som cirkulerar med tanke på min bakgrund av att inte avsluta saker jag påbörjar. Men eftersom jag också ska börja i psykoterapi till hösten så är jag hoppfull att jag kanske för en gångs skull kommer lyckas med något. Yay!

Så i höst kommer jag få rutiner, något att göra på dagarna och förhoppningsvis kommer mina sömnproblem försvinna för annars vet jag inte hur jag ska orka vara i skolan 6.15 varenda dag. :D

Hej från stockholm.

Jag tänkte bara slänga in ett snabbt inlägg och tala om att jag är i Stockholm och därför sitter jag inte direkt framför datorn. Har varit här i några dagar och kommer stanna ett tag till. Jag är hoppfull om positiva resultat på vågen när jag kommer hem för här äts det jordgubbar, melon och massa nyttigheter samt promenerande mest hela dagarna.

Men nu ska jag ut i värmen och möta upp min vän men nu vet ni vart jag håller hus. :) Hoppas ni har en bra helg och njut av solen!


RSS 2.0