Bloggtips.


Vad är Stayfit.nu?

Stayfit.nu är Sveriges nya tränings & hälsoblogg. Projektet Stayfit.nu startades i Januari 2010. Här kan du läsa och lära dig och inspireras av allt du kan tänka dig inom hälsa, träning, kost och livsstil. Att ta vara på livet och vårda både sitt yttre- liksom inre har aldrig legat bättre i tiden. Vi lever i ett stressat samhälle och därför är det viktigt att lära sig att hitta en balans i vardagen och ta hand om sig själv.

Stayfit.nu ska fungera som ett stöd för dig samt hjälpa dig att finna motivationen att komma igång med din träning. Stayfit.nu erbjuder också mer privata tjänster så som personlig rådgivning, till en viss mån.

Vem är personen bakom Stayfit.nu?
Personen bakom Stayfit.nu heter Jennie och är en frispråkig, orädd, utåtriktad, energisk och genuin person, vilket gör henne till en karismatisk förebild för dagens unga kvinnor. Hon älskar träning, hälsa och kost och delar med sig av en hel del inspirerande tips och exempel på hur du kan gå tillväga för att må bra och finna din målvikt!

Jennie är för tillfället i en ny fas i sitt liv, där hon vill sadla om till en knivskarp affärskvinna, men en rad nya projekt. Stayfit.nu är en av dessa där hon delar med sig av sin kunskap och sina livserfarenheter inom området hälsa. 

Följ Stayfit.nu på bloglovin.
Klicka på knappen nedan!


Min nya bästis! ♥


I förra veckan fick jag min nya telefon (me love!) och något av det första jag gjorde var att leta roliga applikationer. Jag hittade den här CardioTrainer och jag lovar, jag har förälskat mig totalt! Jag tror inte att den är jättepålitlig med alla uträkningar men när jag är ute och går ritar den med hjälp av GPS ut rundan jag går och även medelhastigheten. Enligt programmet bränner jag väldigt mycket kalorier och jag vet inte om jag litar på det men distans och hastighet måste ju stämma någorlunda.

Jag har funderat på det där med maskiner som räknar kalorier. På gymmet tickar ju kalorierna iväg också och jag undrar hur pålitligt det är egentligen? Kan det stämma med att jag bränner ~480 kcal på en timmes promenad som mobilen visar? Enligt hälsovakten bränner man bara 250 kcal/h när man går en rask promenad och det är ju jätteskillnad. Så vad stämmer?

Jag älskar i alla fall min mobil och applikationen och jag har vart ute på mycket mer promenader tack vare den i veckan, nästan 8 timmar sen i onsdags kväll för att vara exakt och nu ska jag gå ut på en till. :)

10 juniMåttbandet:

Halsen: 36,5 cm
Överarm: 37 cm (- 2 cm)
Under byst: 95,5 cm (- 2,5 cm)
2 cm ö naveln: 99 cm (- 5 cm)
2 cm u naveln: 118 cm (- 6 cm)
Rumpan: 121 cm ( - 2 cm)
Lår: 72.5 cm ( - 4.5 cm)

Vikt: 95.5 ( - 2.9 kg)
BMI: 36,4 ( - 1)Pfffft...

Ungefär så lät det när luften gick ur mig i lördags. Jag hade fullt upp, och då menar jag fullt upp från morgon till kväll, under hela förra veckan inför min brors student. När den var över i fredags och jag vaknade upp på lördagen gjorde jag inte ett smack. Jag var så galet trött och utpumpad och hela helgen låg jag mer eller mindre i sängen eller ute på en filt i solen. Jag trodde att energin skulle komma tillbaka i måndags.

Men jag är fortfarande helt slutkörd! Jag vet inte vad det är med mig. Jag gick en kort promenad, 20 minuter, i måndags och de sista minutrarna fick jag verkligen släpa mig fram. Igår var jag på möte på arbetsförmedlingen, vilket ger svaret några har undrat - jag är arbetslös och därav kan jag ha ett sånt schema. Mina planer var att ta mig till gymmet efter men när jag kom hem från mötet kändes det som att jag hade varit igång ytterligare en vecka. Jag har en gnolande huvudvärk hela tiden, jag måste kisa med ögonen för annars kan jag inte fokusera på det jag ska titta på, jag fryser och frågan är om jag kanske börjar bli sjuk.

Hur som helst hittar jag ingen fysisk kraft att träna men jag har gått och lagt mig vid 23 varje kväll sen i söndags iaf. Det är positivt. :)


Bild: Jag när jag var liten.

På fredag ska jag på intervju för en bagare/konditorutbildning jag har sökt till hösten, håller ni tummarna för mig? :)

Såhär kommer mina dagar se ut nu.

8.00 - Rask promenad
9.00 - Frukost utan kolhydrater
10.00 - Gymmet
12.30 - Lunch
16.00 - Middag
19.00 - Frukt/Nötter
20.00 - Kvällspromenad
21.30 - Lätt kvällsmål
22.30 - Stänga av datorn
23.00 - Sova

Rutinerna ska bli bättre och framför allt ska jag gå ännu mer promenader. Givetvis ska jag inte träna på gymmet varje dag och kvällspromenaden ska bli mer en lugn promenad och njuta av den fina sommaren men jag är ändå övertygad om att det kommer göra skillnad. Framför allt måste jag komma ifrån den här förbannade datorn mer och en obligatorisk promenad på kvällskvisten hjälper mig med det. Att ha en tid att gå och lägga sig på och gå upp på tror jag också kommer kännas bättre plus att jag tänkte börja läsa bok på kvällen innan jag somnar istället för ljudbok eller film/serie som jag oftast somnar till.Jag vet inte hur många gånger jag får kommentarer att jag borde utesluta kolhydrater så kommer allt lösa sig och kilona kommer rasa. Jag vet inte hur många gånger jag har skrivit i olika inlägg att det inte är ett alternativ som passar MIG. Ja, jag kommer säkert att tappa kilon, det var ju trots allt så jag gick ner 2008 men jag har förändrats sen dess. Jag vill inte längre bara gå ner i vikt. Jag vet att det är det jag har skrivit om väldigt mycket på sistone men det är ju för att jag är frustrerad. Att äta lagom och varierat som jag gör nu är det som känns bäst för mig, det som gör att jag känner att jag lever och inte bara strävar efter något annat.

När jag inte får äta bröd och pasta (fullkorn) då och då så känns allt jobbigt för mig. Jag menar inte att allt ska vara lätt utan man får kämpa men det gör jag nu också. Från och med nu kommer jag äta frukost utan kolhydrater och det får räcka. Jag blir så less att jag ska behöva försvara mig hela tiden för att jag vill äta kolhydrater. Det är så många som har präntat in att det är den enda lösningen, precis som att förr skulle man verkligen inte äta fett och se nu - nu SKA man äta fett.

Varför skulle ni, anti-kolhydratsmänniskor, ha mer rätt än mig angående min egen kropp? Ni har rätt med vad som passar er men tro inte att ni vet vad jag mår bäst av.

Så snälla, sluta kommentera att jag borde äta gi eller lchf. Jag är superglad för era tips och råd men just på den här punkten sätter jag foten i backen nu. Jag kommer fixa det här på mitt vis och om ni tycker att jag klagar för mycket på den uteblivande viktnedgången så sluta läsa här helt enkelt. Jag är stolt över mig själv för jag anser faktiskt att jag gör allt jag kan för att hitta en lösning som passar just MIG och som gör att jag mår bra både fysiskt och psykiskt.

Jag är normal.

Läkaren ringde i torsdags och meddelade om mina prover jag tog i veckan. Sist var värdena precis på gränsen till dåliga men den här gången var jag helt i mitten av vad som var bra, alltså normal ämnesomsättning. Jag hade nästan hoppats på att det skulle vara dåligt för att få något slags svar. Med de resultaten så sa läkaren att det fanns inget hon kunde göra för mig överhuvudtaget utan att jag fick fortsätta som jag gör och helt enkelt hoppas på att det släpper. :(

Jag har läst igenom alla era tips och ord nogrannt och tänkte sammanfatta det här för även andra att ta del av.

- Powerwalks och inga kolhydrater.
- Regelbundna måltider 5 ggr/dag.
- Vila från träning.
- Dricka massa vatten.
- Ge allt du har med träningen.
- Personlig tränare.
- Unna dig gott 1 dag/vecka.
- Gå och cykla istället för bil.
- Minst 7 timmars sömn.
- Matschema.
- Cambridge.
- Skriva upp ALLT du äter.
- Variera träning.

och framför allt så har jag fått mest kommentarer om att jag svälter mig.

Mina svar på tal, för att förklara:

- Jag har börjat gå mycket mer promenader nu sen jag skrev om det, jag äter kolhydrater men håller det till långsamma. Jag har försökt förklara att jag vill inte utesluta något utan jag vill äta varierat och lagom av allt vilket också utesluter cambridge.

- Jag äter med 3½-4 timmars mellanrum vid varje måltid. Jag har svårt för att äta tidig frukost och jag går upp vid 9-snåret varje dag vilket gör att jag "hinner bara" äta 4 måltider om dagen. Jag skriver upp ALLT jag äter även om jag har käkat nån kaka eller vad det kan vara. Jag har till och med köpt en våg för ett tag sen för att verkligen vara säker på att jag inte överäter utan att vara medveten om det.

- Jag dricker minst 2 liter vatten om dagen numera, dagarna när jag har tränat blir det ännu mer.

- Personlig tränare har jag verkligen inte råd med. Jag tränar ungefär 2 timmar, 3-4 dagar i veckan. Av de 2 timmarna är det 30-50 minuter styrketräning och resten kondition på olika maskiner. Alltså har jag mycket vilodagar och jag tränar främst kondition men gillar att styrketräna också för det känns som jag blir fastare av det.

- Jag har ingen bil eller körkort och jag tar mig överallt med cykel eller promenad. Jag sover mellan 8-9 timmar varje natt när jag har mina bra perioder men jag kan inte styra över mina sömnsvårigheter. Vi har matschema i familjen och jag äter inte lika strikt på helgerna men har nästan slutat helt med godis, choklad, glass och jag bakar inte längre vilket är det jag älskar att göra mest av allt.

Jag använder hälsovakten varje dag som räknar ut hur mycket kalorier jag tar in och ut. Min inställning där är att jag ska äta 500 under. Så en dag som jag inte rör mig särskilt mycket på äter jag runt 1500 kalorier. Har jag tränat och gjort av med tex 500 kalorier så äter jag 2000 osv. Jag svälter mig inte. Det är till och med dietistens rekommendation från början. Jag kan inte äta mer, vissa dagar får jag tvinga mig att äta mer än vad jag egentligen orkar bara för att komma upp i kalorier.

Jag ville bara skriva ett inlägg om det här för att förklara. Jag vet att jag gör allt rätt och det finns egentligen inte så mycket att ändra på. Visst, jag kan bli ännu mer strikt med VAD det är jag äter men jag känner att jag börjar balansera på gränsen till besatthet. Men en förändring måste ändå ske eftersom det här uppenbarligen inte fungerar. Men det får jag skriva ett annat inlägg om för jag beundrar den som har lyckats läsa sig igenom hela den här romanen hitills. :)

RSS 2.0