dejta som tjockis?

Ja alltså, det här är något som surrar i mitt huvud nu för tiden. Eftersom jag blev singel för några månader sen och trodde att jag aldrig skulle behöva gå igenom det här igen så är jag nu lite konfunderad.

Internet har alltid varit den största "marknaden" för mig, jag är blyg och blind ute i det verkliga livet så att lära känna någon via en skärm först är en stor hjälp för mig men samtidigt en stor last. Det finns flera orsaker till det. 1, jag ser annorlunda ut på bild jämfört med i verkligheten. Till och med min mormor frågar ibland vem det är på bilden när jag visar nån bild på mig själv. 2, hur påpekar man på ett neutralt sätt att man är tjock?

Säger man något i stil med att man inte direkt är av den lilla kroppstypen får man ett svar som: men så säger alla tjejer! Jovisst, många smala tjejer påpekar att dom är alldeles för stora vilket gör det svårt för mig som faktiskt är större att bli trodd. Men jag vill inte heller stå där när vi väl träffas live och ska hitta på något och se besvikelsen i den andres ögon över att jag inte ser ut som han trodde.
Jag har träffat en del människor och jag har väl inte varit singel längre tider av mitt liv, men jag har också träffat många rötägg för att hitta till dem som faktiskt såg mig för den jag var. Men att på vägen till den rätta personen få höra "Ja.. du var ju lite väl stor för min del" - det gör ont och sätter ärr.

Jag tycker att det är jobbigt, för jag är en människa precis som alla andra. Jag har precis lika mycket goda egenskaper som den som väger 50 kilo. Jag skulle kunna bestämma träff med flera stycken för tillfället som vill träffa mig, men jag håller det på linan för jag vet att besvikelsen kommer lysa i deras ögon och smärtan kommer skära i mig när jag inser att jag inte dög för att jag var för tjock...

Kommentarer
Postat av: Emma

En fördel är ju att lägga ut en helkroppsbild... så slipper du förklara att du är tjock! Känns kanske svårt/jobbigt... jag vet inte?

2008-04-17 @ 13:54:30
URL: http://twentysomething.webblogg.se
Postat av: Nenny

Jag träffade min man via spray date. Vi hade båda erfarenheter av att få kontakt med folk utan att lämna ut bilder. När frågan väl kom "men du kan väl skicka ett foto?" så hörde man aldrig av dom igen. Vi hade båda tröttnat på detta och körde raka puckar. Foto på sidan. Alla fakta upplagda. Take it or leave it. Det är enligt mig (och min man) bästa sättet!! Var ärlig direkt. =)
Stort lycka till!!!
Kram

2008-04-17 @ 14:04:01
URL: http://nenny.bloggagratis.se/
Postat av: sofie

äsch...så tänkte jag oxå innan..men nu sitter jag här med min sötnos, vi har varit tillsammans över sju månader nu å vi träffades när jag va en tjockis...vilket jag fortfarande är iofs..men på väg ner =)

2008-04-17 @ 14:05:15
URL: http://bolli.blogg.se
Postat av: sofie

tss...väger lika mycket som dej.. :P
kram kram

2008-04-17 @ 14:10:12
URL: http://bolli.blogg.se
Postat av: Lisa

Tänker samma som 'Emma'.. helkroppsbilder går ju alltid bra.. om man skickar över lite bilder till varandra.. bättre än att bara skicka ansiktsbilder.. och ifall det är ytliga idioter som mest går efter utseendet så slipper man ju se besvikelsen ialf.

2008-04-17 @ 14:25:49
URL: http://bangxbang.blogg.se
Postat av: Jen

Jag tycker inte du ser så tjock ut på din lilla probilbild ja tycker du ser jätte fullig ut och du är säkert en super trevlig tjej och de är ju de som räknas såklart.. Min pojkvän lämnade mig för en tjej som var kanske 3 gånger så mycket större än mig och han själv så de har nog ingen betydelse men de är såklart alla vill vara snygga..
ja tror ingen är nöjd alls =/

2008-04-17 @ 16:29:02
URL: http://www.metrobloggen.se/JenniferLindberg
Postat av: Karoline

usch, jag har liknande probben.. livet är fan omänskligt hårt.

2008-04-17 @ 17:37:57
URL: http://karoline3.blogspot.com/
Postat av: Amanda

Jag förstår precis hur du känner, så tänker jag också.
När jag skulle träffa min pojkvän för första gången var jag så nervös att jag höll på att dö. Ville nästan ställa in det eftersom jag inte ville visa hur jag såg ut i verkligheten jämfört mot på bilderna. Men det gick bra. Vi hade pratat med varandra på internet över
ett år och på så sätt lärde vi känna varandra så att det inte spelade någon roll sen. Men sen finns det rötägg också, gäller att hitta guldkorn :)Hoppas allt är bra med dig förresten, gillar att läsa din blogg :)

2008-04-17 @ 17:50:50
URL: http://iomia.blogg.se
Postat av: Caroline

Hur går det för dig fröken med "du är vad du äter"? själv går det så där.. Jag skriver upp allt, men fyfan vad onyttigt det blir. Har världens sämsta månad i hela livet just nu där allt verkar vara emot mig, och en tenta imorgon som jag kommer köra på.. Så intagen blir min tröst tydligen..

2008-04-17 @ 18:11:21
URL: http://www.petterssoncaroline.blogg.se
Postat av: Viktat

Åh, känner igen mig jätteväl. Kram

2008-04-17 @ 18:35:04
URL: http://viktat.blogspot.com
Postat av: Petra

Skön kommentar "Min mamma har alltid sagt att har man inget snällt att säga så ska man inte säga något alls.". Jag förstår dig till fullo. Jag har upplevt samma sak. Nu är jag i ett förhållande men det är ofta som jag undrar om han verkligen tycker att jag är fin. Jag tycker att du skall lägga ut många kort på dig själv på Spray date. Ta inte bara med " smickrande kort" utan ta även med kort där det verkligen syns hur du ser ut. Skönheten ligger i betraktarens ögon! Lycka till! :)

2008-04-20 @ 17:52:48
URL: http://www.petra79.blogg.se
Postat av: sofia

man borde inte behöva lägga ut helkroppsbilder för att bli "uppraggad". för om han som du ska dejta inte tycker om dig när han ser bilden (eller i verkligheten för den delen) så är han nog inte så bra ändå! tråkigt att det måste vara så, men som sagt, det finns tyvärr vissa rötägg.



/ny läsare!

2009-08-04 @ 09:46:05
URL: http://fiiiyah.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0