min plan

Jag har försökt bygga upp en plan, för att motivera mig själv och för att ha något att sträva efter.

image49


Jag är nöjd med 63 kilo men om jag lyckas komma ner till 57 så är jag perfekt. Mindre än så vill jag nog inte vara ändå. Vad tycker du? Är jag resonlig och är det rimla mål? Ibland är det lite hopp med tiderna men jag har försökt välja datum som är något speciellt med speciella händelser.

skor kan även den tjockaste ha

Som överviktig eller tjock, åtminstone jag, så är inte kläder det bästa som finns. Men skor! Skor kan man ha hur tjock man än är, skor ser bra ut på foten hur ful resten av kroppen än känns. Behöver jag säga att jag älskar skor? Närmast om hjärtat ligger sommarens alla ballerinaskor. Jag har inte pengar till att ha en hel garderob full med skor men efter dagens tillägg så har jag nog 4-5 par ballerina, vilket är mycket för mig som brukar ha 2 par skor totalt annars. Hur som helst...

Jag fick ett par supersöta skor av min mormor idag! Vi var på Maxi för att hitta skor till min syster egentligen men det var jag som kom ut med ett par. :P Jag älskar dom! Dessutom har jag känt mig så himla sommarfin idag. Kjolen köpte jag förra sommaren men kunde aldrig ha den så när den nu passar måste jag ju bara ha den på mig! När jag blir smal ska jag ha kjol j ä m t! :D


image47

Är du en sko-o-man eller kanske en väsk-o-man? :)

goda mellanmål

Jag har svårt för mellanmål nu också, det behöver inte vara så krångligt egentligen. Ta tillexempel mina skinkrullar med olika grönsaksstavar i, en klick färskost och ett salladsblad. Det mättar, är färggrannt och framför allt gott.

Kycklingröran kanske är lite mer jobb men ändå inte. I grundreceptet ska man använda sån där färdiggrillad kyckling men jag kokade kycklingfile och det funkade kanon också.

image44

taco - lax

Jag fick önskemål om nya recept, problemet är ju att sen jag flyttade hem igen så lagar jag knappt mat. Jag älskar att stå i köket annars men att laga mat till en familj på 6 personer varav det ska passa en 1-åring, det är inte min grej. Men jag har ju lite som jag kommer ihåg från när jag lagade mat varje dag, i ett eget kök. Jag gillar inte fisk i vanliga fall, väldigt få fiskrätter som är ätbart enligt mig. Men det här är värt ett försök även för den som inte gillar.

image42

2 laxfileer
1½ dl skalade räkor
½ burk tacosås, valfri hetta
1 dl grädde
riven ost
salt och peppar

Placera fileerna i en ugnsfast form penslad med lite olja. Strö över räkorna. Blanda grädden med tacosåsen och häll över i formen. Toppa med ost. In i ugnen på 225 grader i 15-20 minuter eller tills fisken har en innertemperatur på 60 grader. Servera med ugnsrostade grönsaker och vatten med pressad lime i. Mumsfillibabba!

måndag 8

Jag känner lite mer motivation och energi, kan bero på att jag somnade med ett leende igårkväll? Jag har just avverkat, vad jag kan gissa, cirka 7 kilometer i värmen. För idag är det riktigt varmt ute. Solen sken när jag gick ut men nu är det dock molnigt. Men jag fick lite sol i ansiktet iaf. :)

Vikt: 88.3 ( - 0.7kg | sen 10:e mars - 7 kg | totalt - 10.2 kg )
BMI: 33.2 ( sen 10 mars - 2.6 | totalt - 3.8 )

Jag ska försöka hitta Blossoms träningsvideo som alla pratar så bra om, jag saknar att träna på friskis och svettis så jag får försöka göra det bästa av situationen eftersom jag inte har råd med F&S just nu.

storlek på kläder

Igår var jag på besök i Ullared, har ju lyckats använda sönder alla mina byxor och alla BH:ar har gått sönder på samma gång. Är det inte typiskt? Jag gick in med höga förväntningar på att kanske ha med mig lite nytt hem och kanske i nån ny storlek? Men nej, så positiv ska man inte vara.

Trots mindre centimetrar i omkrets och 10 kilo mindre så har jag ändå samma storlek som innan. På vissa kläder är det 44 men det mesta är 46 eller XL. Jag ville ju åtminstone passa bra i 44 och kanske hamna på L. Det enda jag kunde köpa var två par mjukisbyxor i storlek L, jättesköna dock! Å andra sidan så var det flera byxor som jag provade som gick bra ända upp till höfterna och där tog det stopp, tror dom att tjocka människor inte har höfter?
Jag ska verkligen försöka komma igång denna veckan som kommer, jag måste för annars förfaller jag totalt.

Hur är det med er mina trogna läsare? :)

gul tunika från ifjol

image41
Jag tycker inte att det syns så stor skillnad eftersom bilden från ifjol är så liten, men jag trivs hur som helst bättre i tunikan nu än då. Vägde mig imorse och nu har jag gått ner prick 10 kilo sen i oktober 2007.


måndag 7

Fatta att jag har världens grymmaste träningsvärk idag! Bara att kliva upp ur sängen kändes som att bestiga mount everest eller något! Jag borde stretchat mitt dumma fån. Idag är det måndag och en ny vecka, vilket betyder den officiella vägningen.  

Vikt: 89.0 ( - 2 kg, sen 10 mars - 6.3 kg, totalt - 9.5 )
BMI: 33.4 ( sen 10 mars - 2.4, totalt - 3.6 )


De tidigare måndagarna har jag ju bara räknat sen 10 mars eftersom det var då jag körde igång på riktigt. Men det är ju mer än så eftersom jag redan hade gått ner runt 3 kilo innan dess så från och med nu räknar jag som jag har gjort idag med totalt och sen mars.

mina stackars fötter!

Jag förstår inte sommar2008 som orkar gå så förbannat långt vissa dagar! Hur ser dina fötter ut människa? Idag har jag nämligen varit och vandrat vättlefjällsleden med en vän. 6 timmar var vi ute och vi räknade ut att endast 1 timma av de 6 timmarna satt vi ner. Stegräknaren visade på över 29 000 steg (jag råkade radera siffrorna innan jag såg hela talet)!! Dock gick vi inte hela rundan eftersom vi blev lite förvirrade av längden, vi visste inte riktigt att den var så lång. Men vi gick ju tillbaka hela vägen vi hade gått så vi kom säkert upp i 2 mil ändå.

Jag har just nu så ont i fötterna att jag knappt kan gå. Fy bubblan alltså men det har varit en underbar dag med skön natur, trevligt sällskap, matsäck, sol och mycket motion. :)


behöver jag säga något?

image37

egentid = hälsa

Vad är hälsa? När man är smal och vältränad, när man är storlek större men alert och på g. Är hälsa när man äter nyttigt eller är hälsa när man njuter av maten? Är hälsa lycka?

Många verkar glömma av det inre. Identitetskrisen med att plötsligt se annorlunda ut i samband med viktras, att inte kunna placera sig själv i samma fack längre. Många inser inte att en snygg kropp är ingenting om man inte mår bra inuti. Jag vill inte bara bli smal, jag vill bli hälsosam och må bra. Det gör jag inte nu.

image36

Jag svek mina vänner idag och gick upp till sjön, ensam. Jag satt där och satt. Sen låg jag ner och bara låg. Jag lyssnade på en bok i mobilen, jag lyssnade på naturen. Jag lyssnade på mina tankar. Jag grät en skvätt. 30 minuter, 1 timma, 1 ½... Det kanske inte är hälsa för dig, men jag behövde det... ( det tar ju dessutom en stund att promenera dit och hem också.. :P )

dejta som tjockis?

Ja alltså, det här är något som surrar i mitt huvud nu för tiden. Eftersom jag blev singel för några månader sen och trodde att jag aldrig skulle behöva gå igenom det här igen så är jag nu lite konfunderad.

Internet har alltid varit den största "marknaden" för mig, jag är blyg och blind ute i det verkliga livet så att lära känna någon via en skärm först är en stor hjälp för mig men samtidigt en stor last. Det finns flera orsaker till det. 1, jag ser annorlunda ut på bild jämfört med i verkligheten. Till och med min mormor frågar ibland vem det är på bilden när jag visar nån bild på mig själv. 2, hur påpekar man på ett neutralt sätt att man är tjock?

Säger man något i stil med att man inte direkt är av den lilla kroppstypen får man ett svar som: men så säger alla tjejer! Jovisst, många smala tjejer påpekar att dom är alldeles för stora vilket gör det svårt för mig som faktiskt är större att bli trodd. Men jag vill inte heller stå där när vi väl träffas live och ska hitta på något och se besvikelsen i den andres ögon över att jag inte ser ut som han trodde.
Jag har träffat en del människor och jag har väl inte varit singel längre tider av mitt liv, men jag har också träffat många rötägg för att hitta till dem som faktiskt såg mig för den jag var. Men att på vägen till den rätta personen få höra "Ja.. du var ju lite väl stor för min del" - det gör ont och sätter ärr.

Jag tycker att det är jobbigt, för jag är en människa precis som alla andra. Jag har precis lika mycket goda egenskaper som den som väger 50 kilo. Jag skulle kunna bestämma träff med flera stycken för tillfället som vill träffa mig, men jag håller det på linan för jag vet att besvikelsen kommer lysa i deras ögon och smärtan kommer skära i mig när jag inser att jag inte dög för att jag var för tjock...

träning med hantlar

image34

Jag har aldrig varit något fan av styrketräning. Jag blev som sagt förälskad när jag började med friskis och svettis gympa och gav upp alla tråkiga försök till att svettas på ett gym. Jag hade faktiskt ett gymkort när jag var 16 men tillslut åkte jag bara dit för att sola gratis. Inget vidare för hälsan men jag var brun som en pepparkaka iaf. :P

Nu är det så att jag har insett att min bror har ett par hantlar liggandes på sitt rum. Jag kan ju den vanliga övningen för biceps och så vet jag att man kan hålla en hantel bakom nacken och dra upp och ner för triceps. Men vad finns det mer för övningar? Mina armar är som gäddhäng och det krävs nog lite mer än promenader och simmning då och då för att få bort fettet där. Så hjälp mig tack! :)

måndag nr 6

Tänk att jag har kämpat på i fem hela veckor och går in i den sjätte idag. Det är nog längre än vad jag någonsin har engagerat mig i något förut. Åtminstone något som är för min egen skull. Det känns bra, väldigt bra och jag är lika peppad som från första dagen. Jag märker däremot att helgerna är svårare, det är som att jag lägger ner garden lite och slappnar av. Det är svårare att ta sig ut, lite mer onyttigheter slinker ner även om det verkligen inte är som förr. Jag är rätt nöjd ändå.

Vikt: 91.0 ( - 1.2 kg sen förra måndagen )
BMI: 34.2 ( totalt - 1.6 )

Det är dessutom den röda veckan just nu vilket betyder att man väger nått kilo mer eller så. Så förhoppningsvis är det stor chans att jag kommer ner under 90 till nästa vecka åtminstone. Det hade varit härligt att stå på vågen och se antalet börja på en 8:a istället för en 9:a. :)

Den här veckan har jag och Caroline bestämt att vi ska skriva ner precis allt som hamnar i magen. En precis matdagbok för hela veckan och dela med oss till varandra på söndag kväll. Jag tycker det låter bra för man är nog inte riktigt medveten om allt man stoppar i sig även om man tänker sig för. Det ska bli spännande att se hur som helst.


stad till stad: resultat

Anna Kungälv till Kungsbacka. (49 km) framme: lördag
Ina Kungälv till Göteborg och sedan tillbaka. (42 km)
Minus Stockholm till Strängnäs. (83 km) framme: fredag
Karin Stockholm till Arlanda. (45 km) framme: torsdag
Yvette Västerås till Eskilstuna. (47 km) framme: lördag
Ullis Gävle till Falun (90 km)
Emmy Växjö till Värnamo (68 km) framme: söndag
Linda Göteborg till Borås (66 km) framme: söndag
Karoline Helsingborg till Malmö (60 km) framme: torsdag
Kattis Göteborg till Uddevalla (84 km) framme: söndag
Nenny Malmö till Helsingborg (60 km) framme: söndag
Emma Sundsvall till Härnösand (56 km)
Cornelia Malmö till Helsingborg (60 km)
Sommar2008 Linköping till Gränna (91 km) framme: fredag
Miss XL Piteå till Luleå (55 km)
Wånkan Stockholm till Uppsala (72 km) framme: söndag

F*n vad ni har varit duktiga allesammans! Jag väntar på att få in mer svar men egentligen har ni ju till midnatt på er. :) En stor bamseapplåd till er från mig! <3

strålande söndag

Inte ett moln på himlen och fåglarna kvittrar. Jag ska gå ut men inte innan frukost. Jag föredrar nog en långpromenad senare i lite lugnare takt. Traskar ni alltid på i fullt tempo när ni är ute? Om man bara går i sin egen takt, beundrar naturen och stannar till då och då - gör det någon nytta för kroppen då?

Ikväll vill jag ha era rapporter från utmaningen, är ni framme? Hur lång tid tog det? Det ska bli spännande att se, jag vet ju att vissa redan är framme men långt ifrån alla. :)

min vikthistoria

Jag föddes väl som en normal bebis, som alla andra. Så länge jag kan minnas så har jag känt mig annorlunda alla andra, jag har aldrig tyckt om mig själv. Det eskalerade givetvis när jag blev 10-11 år. Jag kommer ihåg när jag första gången verkligen insåg att jag var tjock jämfört med mina klasskamrater.
Vi satt några stycken utanför klassrummet i femman och pratade. Klassens "snyggaste" tjej var en av dem och hon sa att hon hade varit på JC och köpt kläder dagen innan. Hon berättade vad hon hade köpt och i vilken storlek. Så började vi prata om vilken storlek alla hade men problemet var att jag hade typ 2 storlekar större än de flesta. Jag gick därifrån.


När jag var 11 år blev jag tillsammans med min första pojkvän. Det var en känsla jag aldrig hade känt men samtidigt vid den tiden började mina bröst växa. Jag kommer ihåg att jag stod i spegeln och tittade på mig själv i evigheter. Jag var så tjock och ful. En tanke som höll i sig rätt länge var "men mina armar är ju ändå inte tjocka iaf". Det var det jag höll mig fast vid. Nu när jag ser tillbaka på mig själv så var jag nog rätt normalviktig, eller max lite rund.


   
Dessa korten är tagna mellan 14 och 16 år, ungerfär.


När jag var 14 träffade jag min andra pojkvän som jag skulle hålla ihop med i 5 år framöver. Problemet var att han var både kortare och mindre i storlek än mig vilket fick mig att känna mig ännu tjockare. Jag skämdes över att vara bredvid hans sida och jag brukade skämta om att vi var som en myra och en elefant. Åter igen, när jag ser bilder på den tiden nu är jag verkligen inte tjock. Jag ser ut precis så som jag skulle vilja göra nu.

När jag var 15 eskalerade dock allt på riktigt. I samma veva som jag blev gravid och gjorde en abort skildes mina föräldrar och livet sjönk i botten. Jag kan inte minnas att jag tröståt men logiken säger ju att så måste ha varit fallet. I samband med aborten så skrev dem in mina siffror på ungdomsmottagningen. Då vägde jag 60 kilo och var 160 lång. Normalvikt.


Eftersom jag gick in i en svår depression så slutade det med att jag började äta antidepressiva som skolläkaren skrev ut till mig. Jag frågade honom om det fanns några större biverkningar för att jag visste att man bl.a. kunde gå upp i vikt av sådana tabletter. Nej svarade han säkert och jag trodde på honom.
Ungefär då började jag också värda på friskis och svettis i kommunen och jag tränade 2-3 gånger i veckan. Jag hittade min grej och jag älskar det än i dag.


Men när jag hade ätit tabletterna i cirka 10 månader så kunde jag nästan inte ha några av mina gamla kläder. Jag vägde mig aldrig på den tiden men då gjorde jag det. 25 kilo plus. Jag vägde 86 kilo och skämdes som en gris. Jag slutade med tabletterna på stuts trots riskerna med det. Jag gick tillbaka till läkaren och skällde på honom för att han inte hade upplyst mig om att den medicinen jag fick var känd som den mest viktökande av de alla. (i efterhand kollade jag upp dem på nätet och insåg att det var hur många som helst som hade ökat drastiskt i vikt) Hans svar var: "Du kanske inte är smal och slank men du är söt och rund."  Que!? Det här var i början på höstterminen 2004.

Oktober det året på min födelsedag hade jag en tid för att förnya receptet på p-piller på ungdomsmottagningen. Jag fick då också väga mig och vågen visade på närmare 90 kilo. Människan där var klantarsel nummer två för vet ni vad hon sa? "Ja, egentligen borde du inte få fortsätta på p-piller för risken för blabla men jag skriver ut ett till recept men om 3 månader måste du ha gått ner 10 kilo för att få ett nytt recept. Annars får vi byta till minipiller." Vad tror ni att jag gjorde? Från oktober till julafton gick jag ner 15 kilo. Jag åt en halv portion middag varje dag, tränade 4-5 dagar på friskis och ofta dubbla pass. Jag orkade knappt ta mig igenom hela timmen och  kände mig svimfärdig dag in och ut. Men på julafton vägde jag 75 kilo.

I nyårsskiftet träffade jag min nästa pojkvän. Ett godismonster som levde på mackor, pasta, pannkakor men framför allt pizza och McDonald's. Hur snabbt tror ni att jag var tillbaka på samma ruta som innan? Efter några månader vägde jag åter igen nånting på 90 kilo. För inte nog med att jag tog efter hans matvanor utan jag slutade också tvärt att träna.


  
sommar och höst 2005 och våren 2006


Sen dess har jag faktiskt mer eller mindre struntat i mig själv, undvikit speglar och undvikit vågar. Jag gick på folkhögskola 06/07 och gick upp typ 5 kilo, sen träffade jag min senaste pojkvän och vi blev sambo. Vi båda gick upp i vikt under tiden tillsammans och jag slutade på strax under 100 kilo. Sjukt, men sant.


Det finns så mycket som jag skulle vilja ändra på men samtidigt inte. Jag må ha mått dåligt både fysiskt och psykiskt största delen av mitt liv men det har gett mig den styrkan jag har idag. Nu är jag här och nu gör jag något åt det, på riktigt. Jag svälter inte mig själv och jag har spänt på mig säkerhetsbältena för nu är jag inriktad på mitt livs resa!


Nu är jag framme!

Från och med i måndags har jag tagit mig från Kungälv/Ale till Kungsbacka. Jag kunde gått imål redan igår men dagsplaneringen var lite väl optimistisk. Jag orkade inte helt enkelt men jag kom upp i väldigt många mer steg än vad jag normalt brukar.

Nu är jag hur som helst framme!

Steg idag: 3750 (cyklat en snabbis innan frukost)
Steg totalt: 70 340
Km: 49
Tid 5 dagar

Psst... jag är föressten bara 700 gram från att hamna under 90-strecket, där har jag inte varit sen början på 2006. Nästa vecka blir en glädje. :)


pannkakor av dinkel

image25


Familjen ville äta pannkakor. En prövning som visade sig vara alldeles för svår. Men ja, eftersom jag ändå tar ut mig rejält idag jämfört med andra dagar så gör det inte så mycket.
Jag erbjöd mig att göra smet och steka. Min lilla hemlighet som jag nu delar med er är att jag bytte ut allt vetemjöl mot dinkel. Smakade ingen skillnad och egentligen kanske det inte spelar någon roll... men i mitt huvud gör det skillnad. ;)

Två pannkakor, en klick grädde och osötade hallon istället för sylt satt gott och jag var faktiskt mätt och belåten när det var slut. Innan hade jag nog klämt i mig 4-5 stycken. Minst.


Pannkakor:

2 ½ dl mjöl
6 dl mjölk
3 ägg

Vispa samman mjölet med hälften av mjölken. Vispa sedan i resten av mjölken och äggen. Ha i lite smör i antingen smeten eller i stekpannan innan du steker.

Lätt som en plätt. ;)

en tuff dag

Idag har jag bestämt mig för att vara så aktiv jag kan och orkar. Jag har redan avverkat 20 minuter på träningscykeln och svettades som en gris. På schemat står även 20 minuter pilates och ett till cyklingspass på 20 minuter.

Solen strålar och det är underbart ute så förhoppningsvis blir det en skön promenad senare med kameran. Jag tänkte kanske fixa en bilddagbok för att lägga upp bilder som har med det här att göra. Bilder från promenader, mat jag har käkat och kanske om jag någon gång tar bilder på mig själv. Är det något som du skulle vara intresserad av eller räcker det med det jag har här i bloggen?

20 minuter cykling: 4950 steg
20 minuter cykling:
20 minuter pilates:
Långpromenad: 13 712 steg

mina bruna byxor

Dagen har varit så otroligt lång idag, lillasyster stod vid sängen kvart över sju imorse och ville ha uppmärksamhet så det var bara att joddla lite med henne. Promenader gånger två har hunnits med men båda har varit rätt korta.

Steg idag: 9609
Steg avklarade hittils: 47 928
Steg kvar: 22 072

Imorse drog jag fram ett par gamla mysbyxor som bara är använda nån månad eller så innan för att jag blev för fet strax efter att jag köpte dom. Det är ingen vidare stretch i och har därför legat oanvända sen i mitten på 2006. Jag skulle bara se om dom gick på mig och tro det eller ej men dom sitter perfekt, kanske till och med lite stora! Idag är en bra dag för mitt självförtroende, inte minst för alla fina kommentarer jag har fått. :)

månadsdag

Idag har det gått en månad sen jag började på riktigt. Jag tänkte att jag lägger ut helkroppsbilder för att visa vad som händer med mig. Det är verkligen inga smakfulla bilder så om det äcklar någon så är det upp till den att inte kolla. Jag är stolt över mig själv för jag har inte kännt någon skillnad på mig själv men nu när jag ser bilderna så inser jag att saker och ting har förändrats.

Måttbandet: (minus sen start då)
Halsen: 34.5 cm (-2,5 cm)
Överarm: 35 cm (-2 cm)
Under byst: 92 cm (-3 cm)
2 cm ö naveln: 103 cm (-6 cm)
2 cm u naveln: 108 cm (-12 cm) ?!
Rumpan: 117 cm (-1 cm)
Lår: 72 cm (-4 cm)

Vikt: 91.0 (-4.3 kg)
BMI: 34.2 ( -1.6)


 

kvällspromenad

Jag gillar verkligen sådant som är vackert. Tyvärr är jag en rätt lat människa, eller så var jag en lat människa, för innan kunde jag stå och titta ut på de vackra solnedgångarna som fanns på den skånska kusten och tänka att jag ville gå ut och se den "live" på stranden. Men jag gick aldrig ut. "Nej, jag orkar inte, den hinner gå ner innan jag kommer fram, äsch - jag tar det imorgon" osv. Att gå promenader då var nästan omöjligt för jag hade inte kraften eller lusten att sätta på mig kläderna och gå ut. Jag missade så mycket vacker natur och så mycket vackerhet överhuvudtaget.

Nu har jag kommit in i en rutin då jag måste gå ut för annars blir jag rastlös i hela kroppen och jag kan inte somna på kvällarna. Idag har jag varit ute vid tre tillfällen. En morgonpromenad innan frukost, en promenad med lillasyster i vagnen och nu en kvällspromenad i den vackra solnedgången. Naturen sporrar verkligen mig att gå ut för vem går inte hellre ut i solsken än i regn?

image21

Jag älskar att fotografera men tyvärr har jag bara min mobilkamera till hands vilket är synd men jag vill bara dela med mig till er av det som betyder mycket för mig, det som får mig att lyfta på röven och göra något åt mig själv. ;)

Steg idag: 14 233

ihopplock till lunch

image20

tomat | fetaost | kokt skinka | hushållsost | rökt makrill | spenat | vatten


angående utmaningen

Emma undrade på sin blogg om man kunde räkna in alla steg man går totalt under dagen, tex på jobb och så. Jag själv har nästan aldrig på mig stegräknaren när jag bara är hemma ( för jag antar att man inte går så mycket när man söker jobb framför datorn? :P )

Men hur gör ni andra? Har ni på er stegräknaren på jobbet, i skolan eller vad ni nu gör om dagarna? När jag skrev utmaningen så kändes det fel att omvandla hushållssysslor till steg på stegmätaresidan men ja...

vad tycker ni?

Kattis sa något väldigt bra, steg som räknas är de stegen man måste ha skor på sig för att gå. :D

solsken och vårväder

Dagen började med 20 minuter pilates, jag förvånade mig själv. Tycker faktiskt inte att det är så kul men variation är nyckeln till ett hållbart resultat. Antar jag.
Träningsvärken (för det antar jag att det är) i ryggen dödar mig, varje steg känns i hela kroppen eftersom det strålar från ryggen ut.

Men vem kan motstå en promenad i solskenet? Fåglarna kvittrar, solens strålar värmer på kinderna och vinden drar i håret. Vitsipporna lyser vita bland det gröna i dikena och i skogen. Överallt anar man liv. Kvällarna är stillsamma med solnedgångens färger på himlen och kylan är så kall att det biter i ansiktet.

Dagens steg hittills: 9488

image19

dagens mat

Tänkte lägga ut en matdagbok idag eftersom det också var längesen. Jag har föressten varit helt grym idag, simmningen gick över förväntan. Första gången när jag började för 1 månad sen tog det mig 1 timma att simma 1 km med pauser varje hundra meter typ. Idag simmade jag 1 km på 34 minuter utan någon paus och det slutade på 1 ½ km på en timma med en ynka liten paus på nån minut. Yay för mig!

Frukost: 2 GI-bröd och 2 ägg. 2 glas vatten.
Mellanmål: 3 skinkrullar med sallad, paprika, gurka och creme bonjour. Te från egypten.
Middag: Nån kasslergryta som mamma hade gjort och sallad. Massa vatten.
Övrigt: 10 gram mörk choklad.

Jag har missat lunchen men jag åt så sen frukost så allt blev förskjutet.

Simmningen omvandlat till steg: 9300
Kvällspromenad: 4634
Totalt: 13 934 steg

måndagsmått

Hoppade ju över förra veckans mått eftersom blogg.se låg nere på måndagen. Kanske också för att jag skämdes för min dåliga viktnedgång. Jag står fortfarande mer eller mindre still men är det måndag så är det.

Vikt: 91.9 ( - 0.6 kg på två veckor )
BMI:  34.5 ( totalt - 1.3 )

Om en timme tar jag bussen till badhuset tillsammans med Linda. Minst en timme ska vi simma runt runt i bassängen och ta oss en del steg närmare Kungsbacka och Borås.

Tusen tack för alla fina ord jag har fått i inlägget nedan, det värmer så otroligt mycket. Tack tack tack! :D

utmaning: stad till stad

15 personer plus jag själv har hitills antagit min utmaning! Shit vad roligt! Det var mer än jag hade förväntat mig. Men nu kör vi! :D



Anna Kungälv till Kungsbacka. (49 km)
Ina Kungälv till Göteborg och sedan tillbaka. (42 km)
Minus Stockholm till Strängnäs. (83 km)
Karin Stockholm till Arlanda. (45 km)
Yvette Västerås till Eskilstuna. (47 km)
Ullis Gävle till Falun (90 km)
Emmy Växjö till Värnamo (68 km)
Linda Göteborg till Borås (66 km)
Karoline Helsingborg till Malmö (60 km)
Kattis Göteborg till Uddevalla (84 km)
Nenny Malmö till Helsingborg (60 km)
Emma Sundsvall till Härnösand (56 km)
Cornelia Malmö till Helsingborg (60 km)
Sommar2008 Linköping till Gränna (91 km)
Miss XL Piteå till Luleå (55 km)
Wånkan Stockholm till Uppsala (72 km)



Lycka till alla!

Om det kommer mer folk som kanske vill vara med så är det bara att hänga på, här finns inga gränser för mängden människor. :)

im going public

Det här är jag och jag är överviktig.
Det spelar ingen roll om jag är anonym för det är ändå jag.
Vad är jag rädd för? Att folk ska vet att det är jag och inse att jag har en "tjock-blogg"?
De lär nog se att jag är fet ändå.

Så här är jag.


min utmaning

Nu mina damer (finns här några herrar som inte har gett sig tillkänna?) är det dags för min utmaning!

Som ni kanske läste i ett föregående inlägg så hittade jag till en sida som heter stegräknare.se. Den föll mig i smaken. Det finns en funktion som visar avstånd mellan olika städer i Sverige och man kan också räkna ut hur många steg om dagen man måste ta för att komma fram på en viss tid. Nu utmanar jag DIG att välja en startort och en målort som du ska ta dig fram till på en vecka.

Var inte lata och ta något som är enkelt, utmana dig själv och se om du klarar dig! Kanske kan du börja "hemma" och ta dig nånstans dit du brukar åka? I slutet på veckan kommer det kännas bra att du faktiskt skulle kunna ha gått dit. :)
Besök sidan här och välj ut en bra sträcka. Sen skriver du en kommentar hos mig och berättar vart du börjar och vart du slutar.

Min start: Kungälv
Mitt mål: Kungsbacka
Avstånd: 49km

Jag har ett eget mål nämligen, på 4 veckor ska jag gå till Höganäs. Det var mitt hem under det senaste året och det hade varit så häftigt att veta att jag har gått den sträckan jag har åkt buss/bil/tåg så många gånger innan.

Häng på nu! :D
Uppdatering: På samma sida finns det ett omvandlingsprogram som gör det möjligt att omvandla aktiviteter till steg. Jag anser att det är okej att omvandla sådant som är träning eller motion från början men inte vardagsbestyren såsom stryka kläder och allt vad som nu fanns. Men har du varit och simmat, jympat eller annat så är det helt grönt att omvandla det till steg i denna utmaningen. :)

nu får det räcka!

Jag skäms över mig själv, jag har verkligen lusten och viljan den här gången att lyckas. Att gå ner i vikt och att må bra. Så varför åt jag då mat från McDonalds plus alldeles för mycket (chokladöverdraget-)naturgodis igår på bion?

Om jag ska vara ärlig så har jag knappt gått ner något de två sista veckorna. En annan anledning är att jag har ätit alldeles för lite bra mat. Jag har ätit frukost, middag och ibland mellanmål. Skärpning krävs!
Måttbandet visar ju på mindre och mindre men vågen står still. Jag mår inte bra av att veta att jag inte sköter mig bra. Jag som var så stolt ett tag.

Jag är dödstrött efter en lång och sen kväll igår men nu bär det av på den långa rundan i regnet innan frukost. Sen ska jag se om jag sätter på pilates-videon igen. Åh vad jag är trött men fan vad jag inte vill vara fet längre!

(glöm inte min utmaning som dyker upp senare idag...)

nästa veckas utmaning

Det har ju inte varit någon utmaning denna veckan vilket har varit lite tråkigt. Nu har jag bestämt mig för att utmana er alla i nästa vecka. Jag har den perfekta utmaningen men eftersom det bara är lördag så tänkte jag hålla lite hysch hysch för spänningens skull. ;)

Titta in igen imorgon eftermiddag/kväll så ska jag avslöja nästa veckas kraftansträngning. Hoppas ni antar den!
Idag har jag kämpat mig igenom 25 minuter på motionscykeln som står här och samlar damm mest. Jag tycker verkligen att det är tråkigt med att cykla inomhus och att inte komma nånstans hur mycket jag än trampar. Men eftersom det inte hinns med någon riktig promenad eller simmning idag så var det bättre än inget.

Idag blir det nämligen bara trevligheter. Shopping med en vän på dagen och bio på kvällen. Det var så längesen jag gjorde något kul och jag ser mycket fram emot dagen. Det är ju inte bara kroppen som ska må bra och vara glad utan också jag som finns inuti. :)

mode för mig

Hur många modebloggar finns det där ute? Alldeles för många. Till vem är det riktat till? Normalviktiga/Underviktiga.

Jag själv passar givetvis inte in i den kategorin och jag antar att det är många som läser min blogg som inte gör det heller. Så nu har jag ramlat på ytterligare en bra sida när jag har halkat runt i bloggvärlden - en modeblogg för oss lite större!

Jag har inte hunnit kolla sådär ingående men det jag har sett gillar jag. Jag kanske kommer tycka att det är lite roligare med kläder om jag får inspiration från sådant som faktiskt skulle kunna gå på mig istället för alla xs-storlekar som bara är en dröm just nu.



Oh.. jag hittade en till! Spana in här!

oj vilken grym sida!

Det roligaste med att läsa alla bloggar är ju att man kommer vidare till nya människor, får nya tips och hamnar på nya sidor överlag. Så som jag kom in på stegräknare.se

- När jag har varit och simmat t.ex så räknar den ut att jag har simmat motsvarande 7750 steg eller 311 kalorier.
- Den räknar ut att min steglängd uppskattningsvis är 67 cm eftersom jag är 163 kort.
- När jag går den långa rundan så är det runt 13500 steg och när jag fyller i de uppgifterna tillsammans med stegavståndet så kommer den fram till att det är en sträcka på 9.09 km, vilket stämmer utmärkt.
- För att avsluta så räknar den ut min hastighet när jag går, just på den rundan iaf. 4.91 km/h.

Är det snabbt eller långsamt eller bara i mitten? Hur snabbt går du?

topplista

Är det bara jag som sneglar lite mer än vanligt på flickorna i filmer? Jag kan bli "besatt" av olika skådespelerskor som jag tycker är vackra och som ser ut precis så som jag vill göra. Det här blir ett ytligt inlägg och jag vet ju att det är insidan och hälsan som räknas... men jag fungerar på det sättet.

Min topplista just nu på vackra kändisar:

          1. Jessica Alba (snyggast ever!)
          2. Katherine Heigl (speciellt i knocked up)
          3. Hilary Duff (hon är så normalbyggd på något sätt)


Det är min inspiration att nångång få känna mig lika vacker som de ser ut.

min promenadrunda

Här är min stora runda som jag går några gånger i veckan. Igår tog jag stegmätaren med mig och kom upp i 13 566 steg. Enligt hitta.se ska det ta 1 ½ timma att gå, som ni ser, men då måste man nog gå i racerfart. Jag känner själv att jag har fått upp farten jämfört med innan men det tar ändå 1 timma och cirka 50 minuter för mig att gå.

Varje morgon går jag den lilla rundan, den som är längst ner på bilden och det tar cirka 30 minuter att ta sig runt.


göteborgsvarvet med stavar?

Jag höjer spänningen lite med att vänta tills nästa måndag med viktprotokoll. ;) Eftersom vi missade måndagen på blogg.se så är det inte mer än rätt.

Jag satt och kollade i metro igår och fick upp en hel sida med reklam för göteborgsvarvet. Förr i tiden hade jag bara bläddrat förbi utan närmare eftertanke men igår föddes en tanke inom mig. Ska jag våga anmäla mig?

Nu kan man ju tydligen välja en runda på 7 eller 10 km och gå runt med stavar eller utan. Det är lockande, mycket lockande. Det är ju ungefär det jag går varje dag ändå och hur coolt hade det inte varit att kunna stoltsera med att ha gått göteborgsvarvet? Inte för att vinna men för att känna stoltheten rinna i blodet.

Så nu undrar jag, är det någon som hänger på mig? :D

RSS 2.0