Ett avsked.

Som ni har märkt så har jag inte skrivit något på ett bra tag. För längesedan pratade jag med Jenny om press, dåligt samvete, ångest och krav från mig själv som kommer från denna bloggen. Som ni vet har jag börjat om gång på gång och jag har gång på gång halkat av min väg mot "smal". Jenny är så himla smart och världens bästa lyssnare så hon fick mig att förstå att den här bloggen kanske är ett passerat kapitel.

För att detta inte skulle bli ännu ett snabbt beslut som sedan skulle ångras så tog jag min lilla tid på mig att tänka, fundera och testa på. Imorgon har jag levt en fjärdedels bit på vägen mot hundra år gammal - jag fyller 25 år. Med detta säger jag också hej då till den här bloggen för alltid. Jag kommer inte skriva mer här.

Mina värderingar och tankar har förändrats sen jag startade den här bloggen. Jag vill fortsätta skriva men jag vill inte längre vara en viktbloggare. Jag vill skriva om min hälsa och med det menar jag att jag vill skriva om vad som gör mig ledsen och hur det känns inuti, vad som gör mig glad och hur det känns men fortfarande även ha med vikten på ett hörn. Jag vill skriva om mat och lägga upp recept som jag har gjort men jag vill vara mer än bara en viktbloggare. Jag vill vara Anna som skriver om hur det är att vara tjock, deprimerad men ibland glad och som försöker ta sig upp från botten till livet som det ska vara.

Så jag ber er, ni som vill fortsätta läsa om mig ur ett större perspektiv och med mer ärlighet - ni får gärna följa med mig. Men ni som tror att jag kommer fortsätta att skriva om att vikt är hälsa, ni tror fel. Hälsa är så mycket mer än att bli smal. Hälsa är att hitta en balans mellan lycka, glädje, bra mat osv och sorg, tårar och att få äta precis vad som helst nångång då och då utan att ha ångest för det. Hälsa är att hitta sättet som man kan leva på för resten av livet och må bra.

http://wianna.blogg.se

bloglovin
Kommentarer
Postat av: Anonym

Mycket bra skrivet och jag hänger gärna med, om jag får =) Ska bli spännande att få "lära känna" dig på ett nytt sätt =) Kram och lycka till!

2010-10-10 @ 21:15:48
URL: http://frallansvardag.blogspot.com/
Postat av: Pärlan

Vad bra att du har kommit ett steg längre! :) Jag är också på väg dit känner jag. Att min hälsa är så mycket mer än att bara gå ner i vikt (och sen ett år då jag startade bloggen har jag fortfarande inte gått ner särskilt mycket). Och jag känner en hel del press även fast jag vet att dom som läser inte pressar mig. Men klart att det ändå känns som en press... Jag ska absolut följa din nya blogg :) Kram!

2010-10-21 @ 16:37:42
URL: http://phatgirl.devote.se
Postat av: Cajsa

ville bara meddela att jag följer din blogg nu!

2010-11-20 @ 14:40:54
URL: http://cajsa1.webblogg.se/
Postat av: Kicki

Jag förstår precis vad du menar, och jag tror att du tagit ett mycket sunt beslut.Jag kom precis till samma insikt som du i mars detta år. Sedan dess har jag släppt all press och stress och endast kört enligt VIKTKURVAN. Det har funkat utmärkt för mig. Gå gärna in på min blogg och kolla om det skulle kunna vara något som passar dig bättre.Allt handlar om att inte ha en massa måsten, som speciella dieter och träningsupplägg. Samtidigt handlar det också om att inte hamna i förnekelse.Grattis till din nya blogg som inte kommer att vara en viktblogg!

Postat av: Ida

jätte intressant blogg!

var med och tävla om veckans blogg på:http://idanoorling.blogg.se :)

2011-01-11 @ 19:00:37
URL: http://idanoorling.blogg.se/
Postat av: Sanna

Bra beslut! Men tackar ändå för inspirationen! Lycka till!

Kram

2011-02-01 @ 21:21:25
URL: http://shesasaint.blogg.se/
Postat av: Josefine Ståhl Kornerup

Din blogg är underbart ärlig. Men den nya blir bättre.

För oss läsare.

För dig.

2011-03-22 @ 08:35:27
Postat av: Anonym

underbart om man kan få vara så hälsosam som du beskrev i slutet

2011-12-01 @ 20:09:33
URL: http://thindream.blogg.se/
Postat av: K

Feels like we are all in this together guys! Lets support each other towards our weight-goals!

2011-12-24 @ 00:25:41
URL: http://2months15lbs.wordpress.com/
Postat av: Lotta

Börja blogga igen, snälla!

2011-12-25 @ 13:16:19
Postat av: Elisabeth

Hej. Jag är fortfarande inne här o kikar ibland just för att hitta inspiration! Älskade (och älskar än) denna blogg!

2012-04-24 @ 21:01:25
Postat av: anonym

Hej, jag har precis börjat ta min viktnedgång på allvar och undrar om du har några tips på hur jag ska göra den ännu mer effektiv!

2012-07-13 @ 21:39:04
URL: http://honestlynoidea.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0