egentid = hälsa

Vad är hälsa? När man är smal och vältränad, när man är storlek större men alert och på g. Är hälsa när man äter nyttigt eller är hälsa när man njuter av maten? Är hälsa lycka?

Många verkar glömma av det inre. Identitetskrisen med att plötsligt se annorlunda ut i samband med viktras, att inte kunna placera sig själv i samma fack längre. Många inser inte att en snygg kropp är ingenting om man inte mår bra inuti. Jag vill inte bara bli smal, jag vill bli hälsosam och må bra. Det gör jag inte nu.

image36

Jag svek mina vänner idag och gick upp till sjön, ensam. Jag satt där och satt. Sen låg jag ner och bara låg. Jag lyssnade på en bok i mobilen, jag lyssnade på naturen. Jag lyssnade på mina tankar. Jag grät en skvätt. 30 minuter, 1 timma, 1 ½... Det kanske inte är hälsa för dig, men jag behövde det... ( det tar ju dessutom en stund att promenera dit och hem också.. :P )

Kommentarer
Postat av: Siri

Det är skönt att bara vara för sig själv en stund. Önskar att man kunde bryta sig loss från allt lite oftare.

Och jag gillar din inställning - insidan är minst lika viktig för välmåendet, men är ofta något som hamnar i skymundan.

2008-04-17 @ 20:26:21
URL: http://sirre.blogg.se
Postat av: Fia

Låter helt underbart! Och naturligtvis är insidan viktig, lika viktig som utsidan, om inte insidan är viktigare, för det är ju därifrån det börjar...
Kram..

(jag vill oxå ha en sjö att gå till, finns inga inom gång avstånd här :( )

2008-04-17 @ 20:30:46
URL: http://essequamvideri.blogg.se
Postat av: Caroline

Vi kommer reda oss ur detta, eller hur..? Vi är starka, och vi ska inte låta någonting sätta sig på oss! För vi är något bra, co hvi kan någonting. Här sitter vi och gråter över vår vardag, men vad har vi att gråta över? Vi lever. Vi lever här och nu. Vi har inte förlorat vår tioåriga dotter Engla. Vi har inte fått våra två söta små barn mördade i vårt hem av en psykopat. Vi har itne bara måander kvar att leva pga att vi har cancer. Vi gråter för att vårt liv inte är som vi vill ha det. Men i självaste verket, så har vi hela livet framför oss. Vi måste se framåt istället, för vi är något, och vi kommer göra en skillnad här i världen en vacker dag. Bara inte just nu. :)

2008-04-17 @ 20:54:41
URL: http://www.petterssoncaroline.blogg.se
Postat av: Julia

hittade precis hit! måste bara säga att jag blir otroligt imponerad över din motivation :)

2008-04-17 @ 20:55:10
URL: http://nachikos.blogg.se
Postat av: ina

Anna-min-Anna

2008-04-17 @ 21:12:29
URL: http://ordbajseri.wordpress.com
Postat av: Marie Hj

Man måste vårda insidan oxå! Men den glöms ofta bort...

2008-04-17 @ 21:19:29
URL: http://batgirlsblogg.blogspot.com
Postat av: Emma

Kan inte annat än hålla med... Det är minst lika viktigt att må bra i sinnet som i kroppen.

Ibland är det skönt att bara vara för sig själv och gråta en skvätt. Man behöver det också, likväl som man behöver skratta.

2008-04-17 @ 23:40:45
URL: http://twentysomething.webblogg.se
Postat av: Wånkan

Egentid är väldigt viktigt... att man gör det man känner för. Att ta sig tid för det! Oftast så stressar man bara iväg och glömmer bort att leva i nuet.....

Ha en underbar helg!

Kram
Wånkan

2008-04-18 @ 08:21:31
URL: http://wankan.blogspot.com
Postat av: Jennie själv

Hej, jag hittade nyss hit via Wånkans blogg som jag i sin tur hamnat på via nån annans ;-) I alla fall, jag tror att jag kommer att följa dig med intresse. Jag delar din önskan om en lägre vikt, omständigheterna är kanske lite annorlunda dock. Får jag lov att länka till din blogg via min? Du får såklart göra detsamma tillbaka i så fall, om du skulle vilja....

2008-04-18 @ 08:52:23
URL: http://www.jenniebowl.blogg.se
Postat av: Nenny

Jomen precis. Det är ju det det handlar om!! Att vårda inre och yttre tills man når en balans som bara gör en totalt lycklig! Du är på helt rätt spår och du kommer att vara hälsan själv om ett tag! Keep up the good work!

Hoppas du får en skön helg!

Kram =)

2008-04-18 @ 10:48:53
URL: http://nenny.bloggagratis.se/
Postat av: Jennie

Och det skla såklart i min kommentar bara stå Jennie, inte själv :)

2008-04-18 @ 11:17:14
URL: http://www.jenniebowl.blogg.se
Postat av: Malin

HElt underbara bilder, önskar jag bodde nära en sjö ist för öresund och östersjön som ligger så ära som gång promenad som man e trött på. Men soms agt du har hellt rätt angående det du skriver. Man
brukar oftast tappa bort sig själv när man går ner i vikt o tänka var det allt lixom. Men man tjänar ganska mkt på och gå ner i vikt om man är överviktig elr har nåra kg för mkt. Men du är stark som kämpar.

2008-04-18 @ 11:22:47
URL: http://lightinmysoul.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0