hallon och chokladmousse

Ett supergott tips på lördagskvällarna är den här moussen som är väldigt enkel att göra. Man får dock förbereda den en stund i förväg för den ska stå i kylen och bli kall ett tag. Ett recept beräknat på 4 personer och även om det kan se lite ut så är den väldigt mäktig eftersom det är såpass mörk choklad i.

2 dl hallon
2 dl grädde
200 gr mörk choklad
2 äggulor

Tina hallonen om de är frusta och vispa grädden, hellre hård än lös i mitt tycke iaf. Mosa ihop hallonen och blanda tillsammans med grädden. Smält chokladen i vattenbad, mikro om du är modig. Jag misslyckas alltid med mikron så det vågar jag inte längre. Sen kommer det kluriga.
Du ska blanda äggulan tillsammans med chokladen men problemet är att det stelnar jättefort, inte fort utan väldigt mycket jättefort. Så man får röra fort som tusan och sen snabbt blanda ner det tillsammans med hallongrädden. Det är därför lättast att smälta chokladen i två omgångar för att undvika allt för mycket stelnad.

Lägg sedan upp det fint, hur man nu kan få chokladmousse att se fint ut, med en klick grädde på toppen och hallon som dekoration. Mamma brukar lägga upp det i finglasen men så avancerad orkade jag inte vara idag. :)

Kommentarer
Postat av: Emma

Ser mums ut! :)

2008-05-18 @ 14:50:56
URL: http://twentysomething.webblogg.se/
Postat av: Karin

ooh..det där måste man ju prova nån gång..=)

2008-05-18 @ 15:33:27
URL: http://litenbrun.blogg.se/
Postat av: Nene

Åh, ser riktigt mumsigt ut :D

2008-05-18 @ 17:44:07
URL: http://photobynene.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0