månad sex

Jag har klistrat i paint idag, man tar vad man har
men jag måste ju säga att jag saknar photoshop.





Fan vad jag börjar tröttna på det här. Jag är trött på mitt liv, min situation, min depression, på mat, på socker och på min dåliga självdiciplin. Ni kommenterar så fina saker, säger att om någon kommer klara det så är det jag. Jag blir så himla glad men samtidigt får jag sån himla ångest för att jag måste verkligen klara det här nu. Mitt liv är upp och ner och det finns ingen balans över huvudtaget vilket visar sig när jag struntar i maten. Ja.. det är sant. Jag struntar i maten.

Jag tröstar mig med morotskaka, smörgåsar, kolhydrater och godis. Samtidigt tänker jag på era kommentarer och drabbas av panik. Vad sysslar jag med min dumme sate?! Det här är ju inte det jag vill, jag vill ju bli smal och må bra. Varför väljer jag ångest och panik för en stunds njutning och flykt?

Måttbandet: (minus sen 10 mars)
Halsen: 34.3 cm (-2,7 cm)
Överarm: 34 cm (-3 cm)
Under byst: 87 cm (-8 cm)
2 cm ö naveln: 87 cm (-20 cm)
2 cm u naveln: 100 cm (-20 cm)
Rumpan: 110 cm (-8 cm)
Lår: 66 cm (-10 cm)


Vikt: 83.1 (-12.6 kg)
BMI: 31.2 ( -4.6)


Knappt något som har hänt, 1 cm under bysten och 2 cm på övre delen av magen. Endast 1.5 kilo på en månad. Men men.. bättre än inget och bättre än att det är mer... ligga stadigt är kanske lika mycket seger som att gå ner.

Jag har varit så bestämd på att lägga ner den här bloggen, när vikten och skrivandet skapar mer ohälsa än hälsa är det inte värt det. Tänkte jag.
Sen tänkte jag om. Det kanske är nu jag behöver den mer än någonsin? Jag vill bara varna om att det kan gå uppåt för jag tänker inte lägga ner min främsta energi på att gå ner i vikt och äta hälsosamt. Jag tänker fortsätta väga mig varje dag för att se till att jag inte flyger upp i vikt igen men ha tålamod med mig. Det är trots allt för mig själv jag skriver i första hand och er i andra hand...

(det känns som att det kommer ett sånt här negativt inlägg en gång i månaden och sen kommer det ett inlägg med "nu jävlar kör jag på!" som bara håller i några dagar ändå.. det är inte meningen att klaga och jag är inte ute efter någons sympatier, snarare förståelse..)

Kommentarer
Postat av: trex

Gud vilken skillnad, hellre sakta men säkert brukar man säga va? :)

2008-09-10 @ 10:42:43
URL: http://trex.blogg.se/
Postat av: Amanda

klart att det är en jätte vinst att vara kvar där du hamnat nu! :) jämför dina bilder en extra gång o du borde vara nöjd upp över öronen :) försök berömma dig själv o ta en "paus" från de hela o va nöjd med de du presterat hittills.. tycker du ska vara nöjd o stolt :)

2008-09-10 @ 10:46:24
URL: http://amandasvantesson.blogg.se/
Postat av: Viktat

1. Titta på bilderna från mars. Titta noga.

Det är jättestor skillnad. Detta trots depressioner och morotskakor.

2. Du får inte tänka att det är viktigt att ha ett minus för att redovisa på bloggen. Hoppas så att du inte går ner i vikt för vår skull, för det är för din egen skulle du är värd att göra saker som får dig att må bra.

3. Kom ihåg att insidan behöver jobba minst lika mycket som kroppen, under viktnedgång. Prata med någon?



KRAM

2008-09-10 @ 11:27:52
URL: http://viktat.blogspot.com
Postat av: Evelina

Ett mål kan även vara att behålla vikten man är på. Har man fått in en vana kan saker och ting ibland gå av sig själv. Förut var det förbjudna frestande. Men om du släpper på pressen och reglerna kanske du inte ens vill ha det?

2008-09-10 @ 11:34:16
URL: http://evelinafredin.blogspot.com
Postat av: pelikan

Ta det lugnt! Viktresor är äventyrliga; det går upp och ner, långsamt eller fort, men i längden vinner man på att äta och motionera medvetet (medvetet om än "fel" ibland). 1,5 kilo i månaden är inte att förakta, framför allt när du redan har gått ner så mycket. Jag satsar på tre kilo före nyår! Hellre långsamt och stabilt, än fort med retur ;-) Och när man sedan tittar på bilderna... Vilken skillnad jämfört med för bara en månad sedan!



En sak ska du veta, vi läser inte din blogg för din vikts skull, vi läser den därför att vi börjar att lära känna dig, och vill veta vad du pysslar med. Jag hoppas att du snart hittar ett bättre humör! Vill du ha lite av mitt?

2008-09-10 @ 11:43:34
Postat av: Helen

wow vilken skillnad va duktig du har varit...

jag har nyss haft världens svacka.. ätit typ 3 glassar på en dag, massa godis osv. men igår fick jag en ny kick å nu är det nya tag... det går upp å ner när man kör en viktresa så är det bara!!

skickar en en peppande kram

2008-09-10 @ 11:55:29
URL: http://helenw78.blogspot.com
Postat av: Linda

Asså när jag såg dina bilder så tänkte jag "WOW! Vilken skillnad från Mars!"

Jag kämpar också med vikten & VET att det är göör motigt ibland & jag har med tendenser för att deppa ner mig & käkar då onyttigt.

Men finns det ändå där i bakhuvet så tror inte jag att man springer upp i vikt så pass.

Sen ska du inte ha dåligt samvete då du äter onyttigt, det måste man ibland, för att orka med detta!

Jag håller på dig!

kram

2008-09-10 @ 11:56:29
URL: http://gullmalva.blogg.se/
Postat av: ullis

Du är ju grym gumman.

På bilden från idag har du ju knappt någon mage alls från sidan. Jag ser då ingen hur noga jag än kollar och nästan trycker näsan mot skärmen.

Klart det är skitjobbigt emellanåt, det tycker jag med. Men jag vet att du kommer klara det och det behöver inte ske på någon bestämd tid, ta det lugnt och gör det som funkar bäst för dig.



KRAM

2008-09-10 @ 12:45:23
URL: http://itsnowornever.blogg.se/
Postat av: sofie

men shit va fin du blivit!! :D

2008-09-10 @ 13:21:02
URL: http://bolli.blogg.se/
Postat av: kamii

Shiiit! Det är heeelt stört!

Vilken skillnad från i mars!

Du är jätte jätte duktig, klart man har sina motgångar ibland, det har alla.

Men kolla hur långt du kommit, inte alla som klarar det! Fortsätt jobba på!

2008-09-10 @ 13:41:31
URL: http://kamii.blogg.se/
Postat av: Yvette

Ah shit! Fyfan vilken skillnad från i mars. Det är helt sjukt förfan!

2008-09-10 @ 13:58:30
URL: http://einzigartig.blogg.se/
Postat av: Sanna

Men vackra du, kolla på bilderna. Du har ju kommit hur långt som helst, var stolt över dig själv. Såna dagar kommer och går, man tappar hoppet. Då är det så viktigt att titta tillbaka och se resultatet. Jag tror verkligen på dig, jag kommer också få såna dagar, då hoppas jag att du påminner mig. =)

2008-09-10 @ 14:28:11
URL: http://sannasuppner.blogg.se/
Postat av: Nenny

Förstår precis! Nån gång då och då vill man bara skita i allt. Ge upp. Kasta in handuken. Men sen, bara nån dag senare är man taggad upp över öronen.

Been there, Done That... ;)



Så håll ut den där dagen i månaden bara. Det går ju alltid över! Eller hur?!



Du har jobbat skitbra! Du ska vara stolt!



Kram

2008-09-10 @ 15:09:44
URL: http://nenny.bloggagratis.se/
Postat av: Caroline

Men shit! Det är ju en STOR skillnad! :)

2008-09-10 @ 15:31:34
URL: http://petterssoncaroline.blogg.se/
Postat av: Ner40kg

Åh, jag känner igen mig så mycket i det du skriver ;/ fan, jag vet precis hur jobbigt det är. Jag startade i januari på 105.9 kilo och nu är jag nere på runt 97 kilo. Man har sina stunder. Ibland är man så duktig, och nästa stund ignorerar man all sin duktighet och äter, dels för det är gott och dels för det är en liten tröst. Jag tror i alla fall att jag äter onyttigheter för jag känner igen mig i det, för att jag vet hur min kropp blir, hur jag mår efter en god chokladkaka eller sådär. Vad som gäller för mig är att bara ta en dag i taget. Jag har inte gått ner ett kilo på hela sommaren, men man får helt enkelt bara inse att det kommer ta den tid det tar - vi gör ju det här för att resten av livet ska bli bra, då får det helt enkelt vara okej att det tar lång tid, att det går dåligt och att det går bra. Du måste också tänka på att du gör det hela för din egen skull, alltså är det i din egen takt, på ditt egna vis och hur du vill. Jag håller alla tummar jag har, så kämpar vi ihop. Jag ska ner till 65 kilo - det är en bit kvar, men det får ta den tid det vill. Oj, så långt, men jag hoppas du blir lite peppad! Kram

2008-09-10 @ 15:34:41
URL: http://ner40kg.blogg.se/
Postat av: JENNJAJ

vi är preciiiis likadana. verkligen preciiiiiis.

vet inte va jag sa säga.. jag vet verkligen precis hur du mår. precis precis. du har i alla fall lyckats gå ner i vikt och hålla dig där.. jag går ner 5 kilo sen upp 5 kilo på mindre än en månad igen

2008-09-10 @ 17:16:04
URL: http://jennjaaj.blogg.se/
Postat av: Emma

Jag kan inte skriva att jag förstår just dig för jag har aldrig varit deprimerad och tröstätit av den anledningen. Men jag kan förstå att det kan bli så, om du förstår vad jag menar.



Det jag blir bekymrad över är att du kanske fortsätter strunta i att äta mat när folk berömmer dig här för att du är så duktig? Om du känner press från läsarna att du måste gå ner i vikt och visa dig duktig hela tiden.



Givetvis tycker jag också att du är duktig som kämpar med vikten. Men att sluta äta är ju inte lösningen. Men det vet du ju garanterat redan så det är ingen idé att jag tjatar!



Ta hand om kroppen och det inre!

2008-09-10 @ 18:56:22
URL: http://twentysomething.webblogg.se/
Postat av: manipulativ

Men vadå inget hänt, det är ormalt att det står still ett tag men det inebär inte att du inte gå ner mer. din kropp går igenom en enorm förändring. Kolla på första bilden och den från idag! HERREGUD...förändring!!!



Kepp up the good work Anna!

2008-09-10 @ 22:13:21
Postat av: Karin

Dina bilder fascinerar mig varje gång de uppdateras, även om vågen och måttbandet inte visar mycket minus..så har du ju garanterat bildbevis för att du har blivit smalare från bara juli. Jag förstår dig i det du skriver att hamna i de här svackorna..jag tycker ju bara att det tyder på att du ändå är mänsklig och även om du får ångest över att "du måste klara det här"..så får du ju inte glömma vem det är du går ner i vikt för..för dig själv eller för oss som läser bloggen. Även om vi som läser bloggen, kommer med hejarop och uppmuntrande kommentarer, så är det ju i grund och botten du själv som ändå avgör hur du vill ha det. Om du upplever att bloggen i sig skapar stress över att det inte går som du har tänkt, så kan det ju vara bra med en paus med. Men jag säger som många andra..du ska inte ge upp, även om det känns tungt just nu och svackorna kommer då och då..så har du som helhet kommit väldigt långt. Och ja..jag VET att du fixar det här..förr eller senare..=) Kram

2008-09-10 @ 22:21:08
URL: http://litenbrun.blogg.se/
Postat av: Karin

håller med det Emma skrev ovan, du ska inte känna press av att du måste gå ner i vikt pga oss som läser bloggen..absolut inte. Var ego!

2008-09-10 @ 22:25:22
URL: http://litenbrun.blogg.se/
Postat av: Anna

Jag förstår precis!

Kram

2008-09-11 @ 14:26:55
URL: http://enannansidaavanna.blogspot.com
Postat av: Hanna

Oj vilken skillnad!

Grattis, verkligen duktigt jobbat (=

2008-09-11 @ 16:50:08
URL: http://hannaefraimsson.blogspot.com
Postat av: Elina

WOW vad duktig du är!!! Du har ju förändrats helt och hållet på de här månaderna! Ge inte upp nu, kämpa på!



Kramar

2008-09-11 @ 17:21:47
URL: http://ensvenskblondiniflorida.blogspot.com
Postat av: Cornelia Eriksson

Oh my god! Vilken skillnad det är på dig.

Grymt cooolt!

2008-09-11 @ 20:08:45
URL: http://www.mia-caramia.blogspot.com
Postat av: emmy

hej anna, jag kan bara hålla med övriga skribenter! Du är duktig du!! =) Jag har helt fallit tillbaka i dåliga mönster. SOM, vill jag bara påpeka, ska brytas imon! Häng gärna med mig på min nya blogg!! Stor Kram!

2008-09-11 @ 20:12:31
URL: http://smaljeans.blogg.se/
Postat av: Sanna

Hej vackraste du har en nominering att hämta inne hos mig.

2008-09-12 @ 13:40:55
URL: http://sannasuppner.blogg.se/
Postat av: Åsa

Du är ju jätteduktig! Helt otroligt vilka förändringar! Hoppas du snart uppnår din drömvikt och att det är okej att jag länkar till dig på min blogg. Du skriver intressant oxå, så dig tittar jag in till flera gånger! Besök gärna min blogg och kommentera oxå. :)

2008-09-12 @ 13:43:07
URL: http://asajuntti.blogg.se/
Postat av: MLY

Jag måste säga att du är jättedukig, och vilken skillnad på sex månader!

Och som någon skrev här ovanför, man måste även tänka på insidan, den måste med må bra.

Lycka till med allt, jag kommer kika in här igen för att se vad som händer.

Kram

2008-09-15 @ 14:13:32
URL: http://sweetpandemonium.blogg.se/
Postat av: Jonna

Ojoj.. vad duktig du har varit! Vilken skillnad.. kämpa på bara.. :D

2008-09-15 @ 21:26:40
URL: http://www.freewebs.com/jonnaodevil
Postat av: Anna

Shit vad grym du är!

2008-09-16 @ 11:14:44
URL: http://annoula.blogg.se/
Postat av: Alisa

Wow du är en sann förebild på styrka och beslutsamhet samt ett hälsosamt och rätt sätt att gå ned i vikt.

Jag beundrar dig och tycker att du borde känna dig OTROLIGT stolt över dig själv och det du åstakommit. Verkligen!:)

Kram kram

2008-09-17 @ 16:24:14
URL: http://alisagonzalez.blogg.se/
Postat av: Emma

Vilket mod du besitter, att våga lägga ut lättklädda bilder så här i en blogg där vem som helst kan kika in är mycket stort utav dig. Jag tycker att du ska ha all positivt credd man kan få, för du är en helt otrolig människa.

2008-09-19 @ 14:56:34
URL: http://femtondejuli.blogg.se/
Postat av: Cecilia

Hej! Gu vad du är duktig. Jag vill också gå ner i vikt men saknar viljan just nu. Det är godis suget som jag inte blir av med. Har du någe tips på att bli av med det? Man märker skillnad på dina fina bilder. Du ska vara stolt över att du har lyckats och kommit så långt.

Följer din blogg from nu stenhårt. Kul läsning! Ha det bra mvh cissi

2008-09-19 @ 22:30:59
URL: http://cizzi80.blogg.se/
Postat av: Kajsa

Shit vilken skillnad. Man blir riktigt peppad av din blogg.

Nu ska ja bara ta tag i mitt liv har väl 20 kg som jag skulle vilja loosa men det är ju så jäkla svårt har lyckats gå ner 10 men nu känns det som det verkligen har tagit stopp.Men det är bara bita ihop o träna mer och äta bättre ;)

Många kramar till dig <3

2008-09-22 @ 19:39:58
Postat av: mickii

du är verkligen duktig som har lyckats gått ner så mycket :) jag är glad för din skull, önska att jag hade samma vilja och styrka som du för att gå ner i vikt. men du och din blogg gör det lite lättare att tänka på rätt väg, du har en toppen blogg!



jag hoppas även att du får en jämn balans i ditt liv, det är jobbigt med ångsest, depp och allt. jag vet, jag har samma problem :/



åh du, tänk inte sådära. ibland måste man få äta onyttigt för att kunna få tillbaka suget på att gå ner igen. jag tvär slutade med godis och det gick inte länge innan jag va tillbaka, det är bättre att trappa ner på de tycker jag, jag äter nästan aldrig godis nu =) / kramar mickii

2008-09-23 @ 18:34:33
URL: http://mickii.webblogg.se/
Postat av: Anna

Vi verkar vara i ungefär samma viktläge just nu du och jag. Skulle vara toppen om vi kunde peppa varandra till att nå under det där, för mig, magiska 70-strecket där man sedan kan känna sig rätt tillfreds med sig själv!

2008-10-02 @ 23:24:18
URL: http://onestomachfluaway.blogg.se/
Postat av: Jennie

alltså jäklar vilken skillnad! :D Svinbra jobbat! Du är ju stark som satan! :)

2008-10-08 @ 19:03:01
URL: http://kakuseiheroism.blogg.se/
Postat av: Minna

Å härregud vilken förändring! Du är superduktig!

Kram/Minna-Li

2008-10-25 @ 16:23:55
URL: http://minnaliten.blogg.se/
Postat av: Miia

Gud vilken skillnad alltså! Du har ju varit så himla duktig!

Ha det bra

2008-11-10 @ 21:24:40
URL: http://meinthespotlight.blogg.se/
Postat av: Think Thin

Gud va duktig du är!! Jag har så sjukt svårt att hålla motivationen igång :(



En fråga: har huden "dragit ihop" sig nu när du gått ner så mycket? Det är något jag är rädd för att man kommer ha massa hud som bara hänger om man går ner =/

2008-12-15 @ 16:46:38
URL: http://thinkthin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0