Havregrynsgröt och stopp.

Sen årsskiftet har jag ändrat lite i mitt liv i taget, jag går (nästan) alltid någon promenad om dagen och jag dricker mer än vad jag har gjort tidigare. Sen i måndags har jag också skärpt mig ännu mer med kosten, jag har verkligen skött mig bra. Jag har ätit vid samma tider varje dag, jag har inte småätit och inget onyttigt sött har glidit ner i min mage. Det känns så jäkla bra. Men.

Jag har ju svårt att hålla mig ifrån vågen och jag blir riktigt besviken när jag fortfarande knappt har gått ner något alls. 200-300 gram. Mamma som har ätit nästintill exakt likadant som mig har gått ner 2 kilo mer. Sen i måndags. Men jag tänker inte ge upp för jag vet att jag sköter mig och nångång måste det ju ge resultat.

Jag testade havregrynsgröt idag, av någon anledning så har jag totaldissat det sen barnsben. Men jag vill lära mig att tycka om sånt som jag egentligen inte tycker om eftersom det är nyttigt. Så, när systeryster satt med en god tallrik risgrynsgröt så satt jag med klibbig havregrynsgröt med hallon på. Jag måste erkänna, det var inte lika illa som jag trodde och jag fick i mig hela portionen men i fortsättningen blir det nog att jag får tvinga i mig det ändå. Vill man bli fin får man lida pin. :)

Kommentarer
Postat av: livetoday - 52 kilo

älskling jag blir så glad när jag läser detta! :) DU VET ATT DET KOMMER GE RESULTAT! du vet det. Det är bara att ha tålamod och din kropp blir glad när du är så snäll mot den men den vill vara säker att du fortsätter och inte gör den illa igen. NÄR DEN ÄR SÄKER PÅ DET SÅ KOMMER DET BLI SÅ MYCKET MINUS SÅÅÅ. du vet att jag vill inget hellre än att du ska må bra..du är en sån kämpe darling. <3<3

2010-01-29 @ 12:36:47
URL: http://livetoday.webblogg.se/
Postat av: therese

TACK ! Ohh snygg ny bild =) =)

2010-01-29 @ 15:58:42
URL: http://slutavarafet.blogg.se/
Postat av: Marie

Små mål blir till något större när man räknar ihop dem. Bättre att göra små förändringar, lyckas och att det tar längre tid, än att man misslyckas och börjar om igen och igen.



Du är jätteduktig!!

Heja, heja!



kram

2010-01-29 @ 16:02:01
URL: http://www.sockergrynet.se/
Postat av: Anonym

Om du inte jobbar och din mamma gör det så kan det vara det som gör skillnad. Det blir att man rör sig väldigt mycket mer när man är iväg nånstans. Tänk att du ska ta en extra 30min promenad om hon är och jobbar =)

2010-01-29 @ 17:16:07
Postat av: Anna

Anonym: Jag rör mig redan mer än vad hon gör. Min enda tanke var att jag kanske på något vis ändå får muskler av alla mina promenader medan hon tappar mer i vätska. :)

2010-01-29 @ 17:18:51
URL: http://kanjagblismal.blogg.se/
Postat av: therese

Härlig inställning!

2010-01-29 @ 22:25:59
URL: http://slutavarafet.blogg.se/
Postat av: Kattis

Om jag förstått det rätt har hon väl rätt nyligen börjat äta nyttigt? För du har ju ändå hållt på ett tag, visserligen med avbrott och sådär ibland, men ändå. Kanske beror på det? Man går ju ner vattenkilon i början, det kanske är såna hon har tappat medan du inte har så mycket vatten att bli av med just nu?



Men hur som helst, ett par hundra gram är mycket bättre än ingenting och ALLA hamnar på "platåer" förr eller senare, snart börjar det gå neråt igen :) och det kan vara som du säger - muskler - också. Man vet inte det, men det man vet är att du är duktig och även om vågen inte klättrar neråt så myckt just nu så gör din hälsa framsteg. Heja!

2010-01-29 @ 22:41:33
URL: http://paksukainen.blogg.se/
Postat av: Naughtyn

Ett litet tips är att skala och skiva i ett äpple i gröten, som du har i innan du micrar (eller kokar...) den. Med lite kanel på toppen blir det faktiskt riktigt gott!



Jag är som dig nämligen... Har aldrig heller varit särskilt förtjust i det där klistret. Men med rätt tillbehör så :D

2010-02-01 @ 11:33:35
URL: http://naughtyn.blogg.se/
Postat av: Yvette

Hellre tappa 2 hg än att gå upp det :) Och jag har också börjat käka havregrynsgröt! Okej, har ätit det sen i november. Helt okej... om man har nåt på, som kanel, äpple eller banan.

2010-02-01 @ 14:15:56
URL: http://jeone.blogg.se/
Postat av: Thea

Du är kanonduktig som kämpar på. Det är bara att fortsätta köra som du gör.



Jag önskar också att jag kunde äta havregrynsgröt men hjälp hur ska man göra för att lära sig gilla detta?!

2010-02-01 @ 19:52:35
URL: http://theasutmaning.blogg.se/
Postat av: ~Sara~

Jag trodde du åt LCHF??

2010-02-01 @ 23:56:57
URL: http://mabranu.blogspot.com
Postat av: Viktoria

En matsked äppelmos (sötat el osötat) och lite mjölk i tkr jag är den perfekta frukosten, äter det jämt :) kämpa på, du vänjer dej snabbt med gröten tror jag!

2010-02-07 @ 17:49:47
URL: http://wiqan.blogspot.com
Postat av: KAJS VÄRLD ♥

Skiva ner lite äpplen och/eller banan i, blir liiite roligare. Russin kan man ha i också. Och tre kilo lingonsylt, då blir gröten lite roligare!

2010-02-11 @ 17:31:44
URL: http://kajs-world.blogspot.com/
Postat av: Sara

Jag brukar riva ett äpple under tiden som jag har gröten i micron. Sen bara i med det när gröten är klar, såå otroligt gott! Testade även fiberberikade havregryn, vilket jag personligen tyckte blev en godare gröt.

2010-02-25 @ 15:45:33
Postat av: Kaia

Var snäll mot dig själv och din kropp. Jag vet att vi har lite olika syn på det här med vikt, men ville ändå bara säga det.



Och för att göra gröten godare: gör den med hälften vatten, hälften mjölk, och lägg i lite honung med de frusna bären. Hur gott som helst!

2010-03-11 @ 17:44:05
URL: http://healthateverysize.jumbled-words.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0